| cristiana99 a întrebat:

Hei, TPU, imi poate spune cineva denumirile centurilor negre karate kyokushin?
Ca de exemplu: senpai, sensei,(nu mai stiu ce denumiri vin dupa), sohan,(nu mai stiu ce denumiri vin dupa) si sohay

Răspuns Câştigător
| Karate4Ever a răspuns:

Sempai(1-2 dan); Sensei (3-4 dan); Shihan(5-9dan); Sosai (10dan) funda?

3 răspunsuri:
| CenturyChild a răspuns:

Cel mai mare grad dupa sensei intr-un dojo e sempaiul. Daca senseiul are centura neagra un dan de exemplu si cel mai bun student are maro ( kyu 1) atunci el este senpaiul. Daca senseiul are 6 dani si cel mai bun student are 2 dani atunci acela este senpaiul s.a.m.d. Senseiul este antrenorul si cel cu cel mai mare grad in dojo. Dupa 10 dani pot fi numiti si shihan. Acuma depinde de stil ca sa zici o limita a "danilor". Cred ca cel mai mare maestru actual are 12 dani sau ceva in genul dar nu e restrictionat sa ai mai multi dan. Pentru 1 dan karateka-ul se numeste " shodan", 2dan = Nidan, 3 dan = sandan, 4 dan = yondan, 5 dan = godan, 6 dan = rokudan, 7 dan = nanadan, 8 dan = hachidan, 9 dan = kudan, 10 dan = judan.

Sper ca te-am lamurit cat de catwinking

| cristiana99 explică:

Dau funda 100%

| LordBelial a răspuns:

Gradele sunt împărțile în grade kyu pentru învățăcei (jap. kohai) și dan pentru instructori (jap. senpai) și antrenori (jap. sensei).
Gradele kyu pornesc de la valoarea 10 și prezintă un trend descrescător până la kyu 1, aceste gradații fiind însoțite de centuri colorate pentru diferențierea gradelor. Culorile centurilor diferă din două în două grade având culori specifice de portocaliu (kyu 10 și 9), albastru (kyu 8 și 7), galben (kyu 6 și 5), verde (kyu 4 și 3) și maro (kyu 2 și 1). Pentru instructori și antrenori centurile au culoarea neagră, iar gradațiile dan au valori cu trend crescător de la 1 la 9. Valoarea maximă a gradațiilor dan, 10 dan, este rezervată fondatorului de stil, care este denumit sosay.