| Alina49335 a întrebat:

Heiiii! Am 16 ani,inaltime:1, 69 si 55 de kg. Vreau sa slabesc,este evident.Bun,merg zilnic la sala(Asta pana cand incepe scoala, dupa asta o sa merg de 3 ori pe saptamana).Fac banda,stepper,bicicleta,exercitii de aerobic,sar coarda, etc.Nu sar peste nicio masa,mananc putin,nu mananc prajeli, consum fructe si multe salate..etc.Toate regulile astea.Bun,acum vine intrebarea,adica, vin intrebarile:

1.Cand o sa incep sa slabesc?(Fac sala de 3 saptamani,am inteles ca la inceput nu slabesti foarte mult daca nu esti obisnuit cu sportul, dar totusi eu cam asta vreau...)
2.Ce reguli as mai putea respecta(Excluzandu-le pe cele pe care deja le respect) pentru a putea slabi? Ce as mai putea face pentru asta?
Multumesc :* Funda+voturi tuturor(Raspunsurilor serioase)

15 răspunsuri:
| Anddreee a răspuns:

Nu avem de unde sa stim cand vei incepe sa slabesti, fiecare organism e "programat" altfel, dar tinand cont de inaltimea si kg tale s-ar putea sa mearga putin mai greu la inceput, ai rabdare si tine-te in continuare. Cei care au mai multe kg slabesc mai repede la inceput. N-are nicio treaba obisnuinta de a face sport cu slabitul.

Per total observ ca faci totul corect. Sa bei multa apa. Si sper ca nu mananci doar fructe si multe salate, e ok, dar trebuie sa mananci si proteine: oua fierte sau omleta, dar facuta la cuptor fara ulei(cu foaie de copt), iaurturi fara grasime, branzeturi, carne de pui/vita/curcan, pestele iar e bun cum ar fi tonul la conserva in suc propriu sau somonul afumat feliat.

Bafta in continuare!

| Radu284 a răspuns:

Nu cred ca e bine sa mai slabesti, greutatea este foarte buna pentru inaltimea ta.

| Alina49335 explică (pentru Radu284):

Eu vreau sa am diferenta de 20...Ma consider exagerat de grasa asa.

| Alina49335 explică (pentru Radu284):

Nu ma iau dupa niciun calcul, vreau sa slabesc si atat

| Alina49335 explică (pentru Alina49335):

De ce nu s-a trimis tot raspusul nu stiu laughing)
Nu pot sa-ti raspund la mesaj, sunt utilizator junior. Vreau si eu un link la acel tutorial(sau fb, sa vorbim acolo)Mersi :*

| Alina49335 explică (pentru Radu284):

Site-ul asta e facut cam prost

| Radu284 a răspuns (pentru Alina49335):

Ti-am trimis

| madalinamadu a răspuns:

La înălţimea şi greutatea ta cred că arăţi perfect, nu înţeleg de ce mai vrei să slăbeşti. Exclude din meniul tău zilnic pastele, mâinea, dulciurile, şi consumă zilnic 2 L de apă. Sport văd că faci suficient, nu mai e nevoie să îţi reamintesc. Succes! :*

| Alina49335 explică (pentru madalinamadu):

Da...totusi eu vreau sa mai slabesc si de 3 saptamani nu vad nicio diferenta(Adica, de 3 saptamani m-am apucat de sala, dieta tineam si inainte).E drept, nici eu nu m-am masurat, dar vizibil nu mi se pare nicio diferenta.Paine nu mananc absolut deloc, apa beau 3 litri laughing) (+seara ceai, nu mananc dupa 6-7).La dulciuri nu pot renunta.In schimb, nu mananc decat dulciuri facute acasa(prajituri, torturi) si am grija la calorii ( daca mananc dulciuri, am grija sa mananc mult mai putin in rest si sa stau putin mai mult la sala).

| Moonlight15 a răspuns:

Toti va dati cu parerea dar...

Ca sa slabesti degeaba faci banda, bicleta etc. Trebuie SA FII IN DEFICIT CALORIC! Calculeaza caloriile de mentinere si dupa le inmultesti cu 0, 75 si caloriile alea trebuie urmate...

| andy95summer a răspuns:

Nu poti slabi ca esti deja prea slaba happy

| Alina49335 explică (pentru andy95summer):

Eu vreau sa am diferenta de peste 20 de kg, deci mai am de slabit.

| Kittylover2011 a răspuns:

Bună, am și eu tot 16 ani ca tine și din cate știu nu doar sportul și alimentația contează. Plimbările în aer liber, mai ales seara sunt mai mult decât folositoare, ajuta atât psihicul sa se relaxeze cât și corpul sa piardă câteva ceva din greutate. Mai știu ca apa cu lămâie e benefica, asta o folosesc modelele pentru a-și menține silueta. Sfatul meu este sa nu faci exerciții foarte multe dintr-o data atunci când mergi la sală. Acest lucru nu o sa facă decât sa te epuizeze. Începe cu exerciții ușoare, de încălzire apoi treci de la simplu la complex făcând treptat exerciții mai grele.Ia mereu o pauza sa te hidratezi.
Cat despre alimente cele pe care ar trebui sa le consumi cel mai puțin sunt chipurile, snaks-urile, dulciurile, pâinea, fast food.
E bine ca ai ales da consumi fructe sI legume, iti recomand de asemenea supele, salatele de orice tip (legume sau fructe ). Sper să te ajute :*

| Alina49335 explică (pentru Kittylover2011):

Ies destul de des prin parc..Merg zilnic pe jos in jur de o ora.Totusi,de ce nu slabesc?laughing Adica respect tot ce tine de slabit.fac si sport..Nu inteleg.Multumesc mult pentru sfaturi, referitor la apa cu lamaie, eu beau ceai verde cu lamaie si vanilie seara:*