anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

In 4 luni de sala un baiat, care nu prea avea masa musculara, poate sa faca patratele bine definite si ceilalti muschi ( nu ma pricep ) care tin de brate si spate sa creasca considerabil, fara ca el sa ia steroizi sau ma rog alte tampenii care se mai iau la sala?

Răspuns Câştigător
| Suck a răspuns:

Nu, in nici un caz. Ca sa creasca in masa si sa isi defineasca corpul are nevoie de ani buni de sala si o alimentatie potrivita.

| CristinaSNC a răspuns (pentru Suck):

Mda... el se lauda ca nu a luat nimic care sa il ajute si ca face doar sala...

| Suck a răspuns (pentru CristinaSNC):

Nu exista asa ceva... in 4 luni se vede ceva dar foarte putin, si aia nu e masa musculara si doar ii se umfla putin venele.

| CristinaSNC a răspuns (pentru Suck):

Imi e mila de el laughing

| Suck a răspuns (pentru CristinaSNC):

E aiurea sa iei suplimente care sa iti creasca repede masa musculara pentru ca dupa ce nu le mai iei ori te ingrasi ori iti atârnă pielealaughing

| CristinaSNC a răspuns (pentru Suck):

Sa fie sanatos, nu mai imi pasa de el laughing

| Ionait a răspuns (pentru Suck):

Asa-i ca te cam bat suplimentele? Le cam confunzi cu niste steroizi ieftini (duranabol, danabol). Proteinele din zer (whey), proteinele simple, creatina, nu sunt o formula minune. Creatina te ajut sa tragi mai mult si sa te recuperezi mai repede. Shake-ul de proteine e un simplu adaos de proteine in cazul in care nu reusesti sa ti le iei din mancare (e mai ieftin, mai usor). Pre-workout-urile te ajuta sa ai mai multa energie. Steroizii aia ieftini la 40-50RON cutia fac cam acelasi lucru dar retin si a naibi de multa apa si de asta ti se pare ca te ingrasi (esti pufos, nu definit). O data ce termini ciclul, pierzi acea apa si de asta ti se pare ca atarna pielea sau ca scazi in greutate.

| Suck a răspuns (pentru Ionait):

Vorbeam de suplimente care iti cresc masa musculara foarte repede, gen in 4 luni sa fi deja definit, alea cu siguranta is asa cum am zis eu. Eu sunt de parere ca natural e cel mai bine. Cu o alimentatie sanatoasa si un program pentru sport bine structurat poti ajunge sa ai un corb bine lucrat. Vorbesc despre tineri pana in 20 de ani... cei care trec de 25 ani au nevoie de suplimente.

| Cosmin86 a răspuns (pentru Suck):

Serios? Atarna pielea? Se ingrasa? Astea sunt cele mai vechi MITURI.

Mai documenteaza-te si tu inainte sa spui prostii.

| Suck a răspuns (pentru Cosmin86):

Mituri devenite realitate... acuma normal ca fiecare producator isi lauda marfa dar existe si consecinte la acele produse... care sunt si logice.

| Cosmin86 a răspuns (pentru Suck):

Intamplator in ani de zile de cand am folosit o gramada de suplimente, la NICIUNA nu am observat ce spui tu.

In primul rand e IMPOSIBIL ANATOMIC sa atarne pielea de la suplimente... pielea atarna de la grasime.

La fel, e IMPOSIBIL sa te ingrasi cand renunti la suplimente, te ingrasi DOAR de la excesul de calorii.

Ia uimeste-ne din experienta ta, si zi-ne CONCRET de la ce supliment iti atarna pielea.

Apoi poate citesti o carte de anatomie, sa inveti despre "atarnatul pielii" + altele ( vergeturi, ingrasare, deficit caloric, etc. ).

| Suck a răspuns (pentru Cosmin86):

Nu neaparat cand renunti... cand esti tanar te mentii in forma dar cu inaintarea in varsta se ajunge la ce am spus eu, cunosc oameni care s-au lasat de suplimente si apoi si de sala si s-au facut ca ursii... nu-mi spune mie ca acele suplimente sunt sanatoase doar pentru ca te indopi tu si altii cu ele si acum vai de mine ce bine aratati.

| Cosmin86 a răspuns (pentru Suck):

Sunt oameni care la 65 de ani arata foarte bine dupa o viata intreaga de suplimente ( Arnold, Stallone, Frank Zane, etc. ).

Pai vezi, "si de sala", ai "omis" acest detaliu.

Cand te lasi de sala, caloriile pe care le arzi la sala, NU le mai arzi ( ca nu te mai duci ), asa ca trebuie sa le scazi din alimentatie.

Daca te lasi de sala si NU modifici alimentatie, caloriile pe care inainte le ardeai si acum nu le mai arzi... unde crezi ca se depun? Sub forma de grasime. Si de aici rezulta toate problemele. Nu are treaba cu suplimente.

14 răspunsuri:
| Ionait a răspuns:

Nu. Nici cu mama alimentatiei nu vezi cine stie ce rezultate dupa 4 luni. Patratelele nu tin numai de cat timp te duci la sala. Patratelele se vad dupa ce scazi sub 9-10% bf in conditiile in care sunt lucrate. Bicepsii sunt cel mai usor de observat (fiindca sunt cei mai lucrati - majoritatea vor bicepsi mari si ii lucreaza mai mult decat pe restul grupelor).

| Amegadaisuki a răspuns:

Nuu prea este mai greu nu are cum daca nu a bagat si steroizi big grin