| VladuT1337 a întrebat:

Am 12 ani si sunt gras si scund, am 47 kg si 1m si 42cm mi se pare. In scoala toti sunt înalți si slabi si primesc porecle si câteodată isi bat joc de mine. Imi puteti spune cum pot sa slăbesc si sa fiu mai înalt? Tatăl meu este scund și plinuț si m-am gandit ca nu pot sa ma schimb dar tot vreau sa fiu altfel

Răspuns Câştigător
| MihaelaDart a răspuns:

Pana la 18-20 ani tot vei creste, cu toate daca parintii tai sunt scunzi, poate cu cativa centimetri il vei intrece, desi asta nu e batut in cuie. Daca doresti sa slabesti, renunta la bauturile gazoase din comert, prajeli, prajituri si apuca-te de un sport care iti place. Consuma legume atat crude cat si gatite, carne slaba : peste, pasare, vita, fructe, sucuri facute in casa, ceaiuri, produse lactate slabe in grasimi, oua, iti poti face shakeuri, consuma nuci, alune. Nu recomand pentru varsta ta sa iei produse gen prafuri proteice, le poti lua din carne, lactate, cereale care nu contin zahar si legume.
Cel mai important lucru este sa nu sari de micul dejun. Daca esti la scoala in timpul pranzului poti sa iti iei pachet de acasa cu o felie de paine neagra sau secara (cea alba nu e recomandata in diete) cu cateva boabe de struguri, cascaval, castraveti, sunca de curcan sau pui sub forma unui sandvish si un ceai de tei facut de acasa ori suc stors din fructe) si seara ultima masa se consuma cu 3 ore inainte de a te culca, niciodata cu stomacul plin.
Vei slabi in timp si kg tale nu se vor pune la loc.
Spune-i mamei tale ca vrei sa dai cateva kg jos si sa iti gateasca mai sanatos hrana de zi cu zi.
Daca ai bicicleta iesi cu ea prin parc fa cateva ture pana cazi lat de oboseala. Fa genoflexiuni, flotari, jogging, in loc sa mergi cu traseul in oras la scoala, mergi pe jos, asta in cazul ca nu e prea departe scoala. Sau poti sa faci chestia asta la plecarea de la scoala catre casa.
Nu trebuie sa te stresezi pe seama inaltimii si a greutatii, stresul ingrasa!

1 răspuns:
| Liviu322 a răspuns:

Mai ai aproximativ 8 ani in care o sa te dezvolti, nu ii bagi in seama pe aia de la scoala ta.