| ivy a întrebat:

As vrea sa imi fac un program gen "sala acasa", dar doar prin exercitii pentru abdomen si brate.Insa uit straight face cand sa fac exercitiile si ma las pagubasi sad. Mi-as dori sa imi fac un program nutritiv dar si un program de exercitii. Daca ma puteti ajuta cu ceva fundita love struck

Răspuns Câştigător
| Ramonaaaa a răspuns:

Buna!
Depinde in ce scop vrei sa iti faci un program "gen sala acasa" si un "program nutritiv": daca vrei sa slabesti sau doar sa te mentii in forma.
In privinta "programului nutritiv",daca vrei sa slabesti ar trebui sa renunti la painea alba si sa o inlocuiesti cu paine graham,sa renunti la mancarurile bogate in ulei si grasimi,sa renunti la junk si fast food,la pizza,la cartofi prajiti,la chipsuri,la margarina si dulciuri.
Ar trebui sa renunti de asemenea la bauturile carbogazoase,alcool,energizante si tutun.
Ar trebui sa incerci sa consumi mai multe fructe,legume,salate,mancare gatita,lactate,ulei de masline,supe,iaurturi,cereale,ceai din plante.
Daca faci toate acestea ai realizat deja primul pas.
Al doilea pas,foarte simplu de altfel,ar fi sa iei tot timpul micul dejun pentru ca este masa cea mai importanta din zi la care nu trebuie, sub nicio forma sa renunti.
Trebuie sa stabliesti un anumit interval la care sa mananci, gen la 4 ore(asa este cel mai bine!).
Sa nu mananci dupa ora 18:00 deoarece ii vei lasa putin timp organismului sa digere alimentele iar acestea se vor depune.
Uite un articol foarte interesant:
http://www.divahair.ro/diete_si_slabire/ghid_de_alimentatie
Daca vrei pur si simplu sa te mentii in forma si nu neaparat sa slabesti atunci poti incerca sa eviti cat de cat alimentele "rele" fara a renunta la ele si sa consumi in cantitati mai mari alimentele "bune".
Cat despre programul gen "sala acasa", daca vrei un abdomen perfect singura solutie sunt abdomenele 100%. Garantat scapi de burtica in cel mult 2 luni.
Alte exercitii eficiente, poti gasi aici:
http://www.csid.ro/dieta/exercitii-pentru-abdomen-2779812/ ->pentru abdomen
http://www.cura-de-slabire.ro/sport/6-exercitii-pentru-brate.html ->pentru brate
Stabileste-ti o anumita ora dimineata si o anumita ora seara la care sa faci exercitiile si pune alarma ceasului sa sune atunci ca sa nu mai uiti pentru ca altfel degeaba tot ceri tu diferite exercitii si sfaturi daca nu le respecti.
Bafta multa!



Ramona;;)...


3 răspunsuri:
| hummer24 a răspuns:

Pai de ce uiti sa faci exercitiile?
Vrei sa antrenezi numai mainile adica :biceps, triceps, umeri, antebrat si abdomen?
- Luni: biceps, umeri anteriori, abdomen
- Marti: triceps, umeri laterali, antebrat
Sau poti sa faci si pauza intre zilele de antrenament si sa nu lucrezi toata grupele astea deodata, sa zicem biceps dimineata si restul seara sau ceva de genu.
Program nutritiv habar nu am sa-ti fac, da stiu ca trebuie sa mamanci cu o ora pana in antrenament iar dupa 20 minute dupa ce ai terminat antrenamentul sa mai mananci cevawinking

| Capsă a răspuns:

Scrie pe o foaie exercitiile si orele la care vrei sa-l faci apoi pune-l la un loc unde sa se vada ori pune alarma sa sune la fiecare exercitiu. succes funda?

| Pyrus_5609 a răspuns:

Kosmyne uite un regim ffff bun... Dimineata un pahar cu lapte obligatoriu un senwich cu carne ar fi bun si niste gustari (un baton cu ciocolate etc) si tot de dimineata 20 de flotari si 50 de abdomene la pranz un bol cu supa si o alergare mica de vreo 5 km si seara pe la 6-7 niste carne prajita cartofi etc ceva mai usor totuso si 25 de flotari si 100 de abdomene dar fii atent cum la abdomene cate 25 cu pauze intre ele de 10 sec. Funda?