anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Când fac skandenberg cu colegii mai solizi din clasă, simt o durere la antebraț. Durerea dispare de regulă peste 15-20 de minute, alteori chiar 40-45. Am această durere doar la mâna dreapta,cel puțin așa cred până acum,la stânga n-am nicio problema indiferent cu cine fac. Mâna nu este ruptă, nu începeți cu prostiile de acest gen. Problema se poate datora fiindcă nu sunt foarte bine antrenat? Nu este azi prima dată când fac, îl practic de ceva vreme. Am 17 cm încheietura mâinii, fac 14 ani peste 3-4 luni. Mulțumesc!

Răspuns Câştigător
| Cosmin86 a răspuns:

Simplu : tragi pe articulatii si pe oase, in loc sa tragi pe muschi.

Invata sa tragi si nu o sa te mai doara.

| anonim_4396 explică (pentru Cosmin86):

Asta era ideea, am făcut de mai multe ori și nu ma mai durut așa tare, am tras mai mult din umeri. Mersi!

| Cosmin86 a răspuns (pentru anonim_4396):

Trage din spate

daca tragi mult din umeri faci side-pressure ( asta fac in general 90 % din incepatori si multi avansati ), problema cu side-pressure e ca-ti pune probleme serioase pe articulatii ( pana iti trosneste cotu ).

Mai bine tragi spre tine, pe diagonala, din spate.

| anonim_4396 explică (pentru Cosmin86):

Ok,am înțeles! Mai am o întrebare dacă poți să-mi răspunzi. Fac skandenberg cu un om, 95 kg și nu prea pot să-l mișc,nu pot să intru în hook, fiindcă are încheietura puternică și nu-mi permite. Se chinuie mult să mă pună, nu mi se pare foarte puternic. Ce trebuie să fac, să plec mai exploziv, ca să-l iau prin surprindere? Mulțumesc!

| Cosmin86 a răspuns (pentru anonim_4396):

Nu cauti hook contra unuia de 95 kg, hook faci impotriva unuia cu mai putina masa musculara

du-te sus pe incheietura lui ( chiar cu regrip daca trebuie ), si cand ajungi "sus" o sa-i pice lejer mana

| anonim_4396 explică (pentru Cosmin86):

Poți să-mi dai te rog un clip de pe youtube în care este exemplificată această tehnică prezentată de tine, ca să înțeleg mai bine. Mulțumesc!

| Cosmin86 a răspuns (pentru anonim_4396):

Top-roll high hand se numeste

clip :
http://www.youtube.com/watch?v=4hNOHUEnzTM

La 0:55 e aratata miscarea cap-coada, dar mai bine vezi tot clipul, ca explica bine. Ca de obicei, bagi spatele in miscare.

| anonim_4396 explică (pentru Cosmin86):

Mulțumesc! Și crezi că dacă o folosesc corect, am vreo șansă să îl pun?

| Cosmin86 a răspuns (pentru anonim_4396):

Logic. dar sa o folosesti corect inseamna sa tragi tare din spate, nu doar din mana cum fac multi.

| anonim_4396 explică (pentru Cosmin86):

Tehnica e excelenta,am reusit sa-l misc,ba chiar aproape sa-l pun,am plecat si mai "agresiv" si mi-am pus spatele in miscare. A stat o gramada,chiar nu stiu cum m-a pus, cand m-a adus in jumatatea mea, cam pe la jumate nu am mai tras, nu am reactionat. Trebuia sa trag odata tare? Nu stiam cum sa mai ies de acolo, de asta m-a si pus. Cred ca mai trebuie sa pun si ceva forta.

| Cosmin86 a răspuns (pentru anonim_4396):

Trebuia sa filmezi si sa-mi arati filmarea, asa iti spuneam ce ai gresit

"Nu stiam cum sa mai ies de acolo", pe rotatori se iese din pozitii de genul

| anonim_4396 explică (pentru Cosmin86):

Am urmărit aseară liga greilor la skandenberg, pe sport.ro. Am văzut la unele meciuri, cum au reușit să iasă ( mână le era aproape culcată, dar nu știu ce manevre au făcut și pe deasupra au reușit să și câștige.

| Cosmin86 a răspuns (pentru anonim_4396):

Da, e o tehnica de "slip out", asezi incheietura intr-o pozitie a.i. sa se desprinda priza, dar e riscant, ca risti sa te prinda de degete si pierzi rapid

p.s. : cu vreo 5 din aia de aseara ma antrenez eu duminica la george badea big grin

| anonim_4396 explică (pentru Cosmin86):

O sa incerc asta, poate reusesc sa-l "pacalesc". Noi facem o data pe saptamana, ca ne spune sa ne antrenam ( el fiind profesor ).Fac eu cu inca 2 colegi, desi ei au 73 - 77 kg,nu reusesc sa-l miste,doar opun rezistenta. Iar ca sa ma intaresc,fac skandenberg cu ei,lucrez acasa cu ganterele si mai fac tractiuni, o sa iau o sfoara sau ceva si o sa pun pe ea un disc sau mai multe de la gantere,ca sa fac mai putine repetari, sunt bune astea pentru skandenberg? Era ideal sa mai am si doua paralele, am inteles ca lucreaza bine, o sa achizitionez 2, daca nu ma duc mai tarziu la sala. Aseara la sport.ro a fost unul,imi scapa numele, care i-a facut pe toti, la ambele brate. Sunt curios cine va castiga, avand in vedere ca, acolo o sa intalneasca oameni mai buni.

| Cosmin86 a răspuns (pentru anonim_4396):

Sabin badulescu, il stiu de mult, e foarte puternic.

Asa antrenezi incheietura pentru skandenberg ( pentru top-roll ) :
http://www.youtube.com/watch?v=7qtWx1QpizM

Si mai recomand : tractiuni cu incheietura indoita si flexii larrat cu gantere mari.

30 răspunsuri:
| anonimg a răspuns:

Dupa parerea mea consider ca skandenberg-ul nu trebuie practicat.

| anonim_4396 explică (pentru anonimg):

De ce? Argumentează-ți răspunsul.

| anonimg a răspuns (pentru anonim_4396):

Pentru ca nu este sanatos.
Poate ca cineva ar spune ca prin exercitiu se intaresc muschii. Este adevarat aici. Dar eu spun ca efortul se face de la mic la mare, de la incet la repede, si de la slab la tare; iar la skanderberg nu exista regula aceasta. Si cred ca si la alte "sporturi". Nu este recomandat ca un membru/corpul sa fie fortat la maxim; si cu cat mai mult nu este recomandat sa fie incordat asa brusc si la maxim. In orice sport se practica mai intai incalzirea. Si chiar daca s-ar practica aceasta si la skandenberg, tot nu l-as recomanda deoarece solicita prea puternic -adica la maxim- mana.
Asta este puterea cu care suntem inzestrati, si nu trebuie dovedita, ci folosita in scopuri bune. Tot ce este folosit la maxim cedeaza.

| anonim_4396 explică (pentru anonimg):

Și la skandenberg este recomandat să se facă încălzirea. „ Tot ce este folosit la maxim cedează", în ce sens, mă pot alege cu o rupere de mână?

| anonimg a răspuns (pentru anonim_4396):

Nu-i vorba ca s-ar rupe mana. Articulatiile si tendoanele se pot slabi; si cine stie daca nu vei avea probleme cu ele cate zile vei mai avea. Nu este sanatos ca trupul sa fie fortat la maxim, deoarece este imposibil ca sa nu cedeze ceva.
Am gasit ceva pe google: http://www.sfatulmedicului.ro/......-cot_41311
Poti intreba tu insuti un medic.

| Cosmin86 a răspuns (pentru anonimg):

"Si chiar daca s-ar practica aceasta si la skandenberg", cum adica "daca s-ar practica"?

La skandenberg se face o incalzire serioasa, mult mai serioasa decat la sala.

Si de ce solicita la maxim mana, tu tragi din mana? Mana doar blocheaza, tragi DIN SPATE ( sau din umar, daca faci side-pressure ).

Invata sa faci skandenberg si apoi comentezi.

| Chamberlin a răspuns (pentru anonimg):

De ce, iti rupi manahee hee

| anonimg a răspuns (pentru Chamberlin):

O mana nu trebuie sa fie detasata de corp ca sa se spuna despre ea ca este rupta.

| Chamberlin a răspuns (pentru anonimg):

Daca esti barbat adevarat, iei mult calciu si esti bine antremat poti face skandenberg.

| Cosmin86 a răspuns (pentru Chamberlin):

Nu e asa bun calciu pentru skandenberg, mai buna e o creatina, atat. e singurul supliment de la care simti un plus de forta.

si trage pe muschi, nu mai trage pe oase sa ai nevoie de calciu

| Cosmin86 a răspuns (pentru anonimg):

Ai citit ce ti-am zis despre incalzire si tehnica?

mai documenteaza-te si apoi da un raspuns

| Chamberlin a răspuns:

Si mie mi se intampla asta dar doar cand un meci de skandenberg dureaza mult, e normal sa ti se intample asa ceva dar cand simti ca te doare mana fa o pauza ca sa nu te doara mai rau.

| PentruCaAutomobile a răspuns:

Probabil esti dreptaci, si cum esti dreptaci ai mai multa forta in mana dreapta evident. De aceea nu dai mare importanta cand faci cu stanga, iar facand mai intens cu dreapta probabil te fortezi prea mult, sau faci gresit.

| TheHELP1010 a răspuns:

Problema este ca ai mana dreapta mai antrenata de cealalta si faci mai mult efort cu mana dreapta, iar cand o soliciti la un efort mai mare, e si normal sa te doara putin. Succes!

| n1i2c3u4 a răspuns:

Salut, stiu cum este si ia-o mai moale cu acest sport.Adica poti sa il practici dar nu asa de mult. Tu te fortezi prea tare. Daca faci skandenberg cu acea mana fa de maximum 15-17 ori pentru ca altfel durerile te vor cuprinde in continuare...(propria experienta)

| anonim_4396 explică (pentru n1i2c3u4):

Nu am de ce să fac de 17 ori, fiindcă nu mă antrenez dacă fac cu unii mai slabi. Mai bine fac de 2-3-4 ori cu unii solizi să mă simt destul de obosit ( exceptând durerea).