Întrebare recomandată | jagbetinte a întrebat:

Salut,
care ma poate ajuta cu un regim alimentar pentru castigarea in greutate prin cresterea masei musculare? Cum, cand si in ce cantitate se administreaza. Multumesc!

7 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Cat mai multa carne rosie (fara grasimi multe), miscare fizica complexa si cat mai intensa.

| Cosmin86 a răspuns (pentru Bula):

Serios? Nu spui nimic de carbohidrati... in special de cei dinainte si dupa antrenament ( cand e cel mai important ) sau de grasimi sanatoase.

Ce spui tu, cat mai multa proteina, e mai degraba pentru definire, in niciun caz pentru masa musculara.

| Cosmin86 a răspuns:

60 % carbohidrati, 30 % proteina, 10 % grasimi sanatoase.

Inainte cu 2 ore de antrenament: carbohidrati complecsi + proteina si dupa antrenament intai carbo simpli, apoi,,,, iar complecsi + proteina.

Si sa ai 4-5 mese pe zi.

Ca exemplu: 4-5 fripturi / zi insotite de orez/cartofi/paste.

| jagbetinte explică (pentru Cosmin86):

4/5 fripturi pe zi? asta ar insemna in fiecare zi? mama mia, nu stiam ca trebuie sa ma infund cu friptura. Iti multumesc foarte mult pentru raspuns dar imi poti spune te rog din ce alimente iau carbohidratii necesari? proteina? care sunt grasimile sanatoase?

| Cosmin86 a răspuns (pentru jagbetinte):

Ti-am dat ca exemplu, mai sunt si alte surse de proteina : branza, oua, peste + proteine vegetale ( linte, naut, caju, migdale, nuci, fasole, mazare ) dar in procent mai mic.

Grasimi sanatoase: somon, nuci, migdale, alune de padure, masline, caju, etc.

Carbohidrati: cartofi, orez, paste, fulgi de ovaz, fructe ( astea au carbo simpli ).

Sunt alimente care au si proteine si carbohidrati ( gen mazare, fasole, etc. ) sau care au si proteine si grasimi sanatoase ( nuci, migdale, etc. ).

| serghey10 a răspuns:

Http://www.megaproteine.ro/antrenamente-si-nutritie.html

Incearca site-ul asta prietene. Selecteaza acolo la cresterea masei musculare ca obiectiv, si vezi planul de nutritie recomandat :)

| Viculecika a răspuns:

Maninca de 3 ori pe zi,si nu uita sa incluzi in mesele principale,carne, peste, oua, lactate si desigur multe fructe si legume, bea 2kg apa, si iti recoamd sa pleci la inot acolo lucreaza toti muschii, bafta.

Întrebări similare