| DirviziuQ a întrebat:

Cum pot alerga mai rapid? Inafara de antrenamente, exista ceva "tactici"? Gen, sa faci pasi mari, sa calci intr-un anumit fel? Multumesc mult.

Răspuns Câştigător
| ScorpyDesigns a răspuns:

Normal! In primul rand, Startul este celm ia important.Cand incepi, incepe cu piciorul drept(daca esti dreptaci) in spate si cu cel stang in fata, mana stanga in fata si cea dreapta in spate.Adica contrat picioarelor.Astfel,toata puterea ta este in piciorul drept, cu el te vei "arunca" sa zic asa, cu el iti vei lua startul. Daca o faci cum trebuie, poti sa faci in jur de 2 metri cu startul ala, in sub 1 secunda! Crede-ma nici mie nu mi-a venit sa cred. Urmatorul pas, ar fi sa faci pasi medii.Nu mari, nu mici iar la fiecare pas sa faci cum a fost la inceput, adica sa te arunci din picioru putin.Dar nu foarte tare, pentru ca daca o faci prea tare obosesti la nici 20 de metri.Altceva,tine-ti corpul intru-n unghi de 60 de grade, adica putin inclinat in fata, astfel ai aerodinamicitate, adiac aerul trece mai usor pe langa tine.Inca ceva, conteaza foarte mult cu ce esti imbracat.Nu te imbraca prea gros,dar nici la bustul gol.Ce porti in picioare e foarte important de asemenea, recomand niste adidasi normali, nu crampoane/tenisi/bascheti. Ultimul lucru ar fi, cum spune si profu de sport, sa nu incetinesti la final.Chiar daca mai am jumatate de metru, da tot ce poti.Inceputul si sfarsitul sunt cele mai importante. Sper ca te-am ajutat! Aceste lucruri le fac si eu si scot de fiecare data sub 7 secunde la 50 de metri.

4 răspunsuri:
| William a răspuns:

Ai nevoie de motivatie. https://www.youtube.com/watch?v=UVOqFWQJru8

suntserios
| suntserios a răspuns:

Orice tactica ai aplica tot ai nevoie de antrenament.

| DirviziuQ explică (pentru suntserios):

Stiu asta, de aceea am pus la intrebare, "in afara de antrenament", de ce mai am nevoie.

| Hirtopeanu_Ady_1999 a răspuns:

Pt a putea alerga mai rapid sincer este nevoie de antrenament si de mult exercitiu, dar de exemplu daca ai rezistenta cu/fara antrenament trebuie sa stii cand sa bagi sprint ( aici fac referire la concursuri de alergari etc.)