| Madalin26w6w6e6e7 a întrebat:

Sunt disperat pentru ca sunt mic de inaltime.Fac 17 ani si am 1.69m.De-asta m-am apucat de volei. Tata are 1.78m iar mama 1.64m.Ceva sfaturi ca sa mai cresc?

4 răspunsuri:
| RAY a răspuns:

Inaltimea e genetica si nu cred ca de la 17 ani pana la asa zis 25 de ani car mi se pare mult vei creste 10 cm hai 5 cm, de fapt cresterea in inaltime e mai mult la pubertate care tu ai cam depasito, sportul nu ajuta la inaltat nici volei nu ajuta, da macar sa fi ca tatal tau

| RAY a răspuns:

Oasele cresc pana cand cartilajele se osifica, mai exact, pana la sfarsitul perioadei de pubertate.

Astfel, fetele cresc in inaltime pana la varsta de 12-14 ani, iar baietii, pana la 16-18 ani. Dupa asta, mai crestem in inaltime cu maximum un centimetru datorita discurilor intervertebrale.

„Inaltimea e data de factorii genetici, dar si de cei de mediu, precum somnul, alimentatia sau sportul. Cresterea e mai accentuata in timpul somnului datorita unor descarcari de hormoni. Un copil care doarme in mod regulat la pranz sau care se culca mai devreme seara va fi mai inalt. De asemenea, lactatele si carnea de buna calitate, nu mezeluri sau conserve, il ajuta pe copil sa creasca", afirma medicul de familie Calin Ciubotaru. Importanta pentru cresterea in inaltime este si expunerea la soare a copiilor, mai spune medicul.

EVZ.ro

| Popescu_Eugen_1964 a răspuns:

Citit si instruit. Sunt destui plavani care nu stiu pe ce lume traiesc.

| dragonmagd a răspuns:

Se zice că până la vârsta de 25 de ani corpul se maturizează, eu am crescut vreo 10 cm după 20 de ani, dacă te ajută îți mai dezvălui că prietenii mei care erau înalți în ciuda moștenirii genetice au jucat baschet.