anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Am aproape 13 ani si vreau sa fac muschi la brate dar fara sala... Am o gantera care se poate regla max 6kg min 1kg. Dati-mi idei de exerciti pe care le-as putea face. Am 1.51 m.

8 răspunsuri:
| Cosmin86 a răspuns:

Sigur pui muschi cu o gantera amarata laughing

Apuca-te de sah

| RaduDanut a răspuns:

Nu te apuca acum sa faci cu greutati pentru ca iti poate afecta cresterea.Mai bine faci flotari sau tractiuni.(Orice exercitiu in care folosesti greutatea corpului)

| JohnnyBi a răspuns (pentru RaduDanut):

Nu te apuca de comentat daca esti pe langa. mai bine comenteaza la categoria unde ai habar.

| NDC12 a răspuns (pentru RaduDanut):

Nu te mai apuca sa vorbesti inainte sa gandesti.

| GabrielSMG a răspuns:

Eu m-am apucat de sala la varsta de 13 ani iar acum am 16 ani si se vad rezultate serioase, deci iti recomand sa mergi la o sala, deoarece daca faci triceps, biceps mai mult de 3 ori pe saptamana si tot aceleasi exercitii o sa te deformezi serios. Daca nu ai incredere in mine intreaba un culturist.P.Sbig grine la exercitiile pentru biceps,triceps, piept, abdomen nu o sa ramai mic, ramai mic doar cand pui greutate multa asupra coloanei, toate astea iti sunt spuse la sala.Bafta la brate!

| JohnnyBi a răspuns (pentru GabrielSMG):

Altul cu ramas mic. bai oameni buni, aveti o problema cu toti ratatii care zic porcaria asta. singurele 3 lucruri care opresc cresterea sunt GENETICUL (atat iti e dat sa cresti, aia e), STEROIZII (procese chimice la nivelul hormonal ce determina dereglari ale cresterii) si ALIMENTATIA (nu ii dai corpului ce ii trebuie, nu creste cat trebuie). ATAT. nicio greutate, niciun alt rahat de 2 bani zise de toti prostalaii. astea sunt lucruri studiate de specialisti in ortopedie, traumatologie, etc. nu "bro science" de la toti antrenorii.

| GabrielSMG a răspuns (pentru JohnnyBi):

Daca ai citit pe net toate astea gresesti, daca nu crezi intreaba orice culturist cu experienta.
1.Cand faci gambe in timp ce stai in picioare sa zicem la o presa cu greutate foarte mare, pur si simplu poti sa patesti ceva la coloana si iti afecteaza cresterea in inaltime.Normal eu nu ma refer ca sala iti afecteaza cresterea in inaltime dar daca tu crezi ca esti atotputernic si pui multe KG poti sa patesti orice. Daca nu citesti tot nu mai comenta aiurea(tu ce zici paralizat la pat o sa crestii bine?)

| JohnnyBi a răspuns (pentru GabrielSMG):

Lasa porcariile stiute de tine. eu zic studii facute de ortopezi, traumatologi si doctori specialisti facute pe pe tema asta nu citit pe internet. nicio greutate in spate sau alta zona pusa nu afecteaza cresterea in inaltime. vertebrele nu se taseaza cu greutate in spate. ai 2 alternative. ori nu ai nimic, ori iti rupi coloana. nimic intre de genul nu cresti.