anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Salut TPU,

Revin cu o noua intrebare. Am o bicicleta First Bike cu viteze. Are 6 viteze la pinioane, dar de la un timp cand dau de schimbator nu mai intra in viteza a 6-a, celelalte merg perfect. Am auzit la prieteni ca in spate langa schimbator sunt 2 suruburi pe care trebuie sa le strangi sau sa le desfaci in caz ca nu iti mai merg vitezele. Este adevarat? Daca da, iti puteti da un video despre cum se strang acele suruburi? Daca nu este adevarat ce as putea face ca sa schimbe din nou in viteza a 6-a. Multumesc anticipat. Dau funda celui mai bun raspuns.
P.S. Scuze daca nu am ales categoria potrivita.

Răspuns Câştigător
| lpavel a răspuns:

Este adevarat cu suruburile dar mai bine strangi sau slabesti sufa. Deci daca sufa nu e reglata bine nu functioneaza varianta cu suruburile!
Deci, daca nu iti pune lantul pe pinionul mare atunci faci asa :
schimbi cu schimbatorul lantul sa fie pe cel mai mic pinion apoi deschizi surubul de la sufa care schimba pinioanele si-l tragi cat de tare poti, sa fie foarte intins apoi strangi cu surubul. Daca nu coboara pe cel mai mic trebuie sa lasi sufa slaba.
Acum acele suruburi de reglaje de care ai vorbit sunt facute mai mult ca sa NU cada lantul jos. Cu cat le deschizi mai mult cu atat face ca schimbatorul sa se deplaseze mai mult la stanga sau la dreapta ca asta face cand schimba de pe un pinion pe altul. Deci surubul de sus este pentru a schimba pe pinionul mare, deschide-l putin, daca-l deschizi prea mult, cand vei schimba, atunci lantul va cadea intre pinioane si spite la fel se intampla si cu surubul de jos!
Daca inainte schimba bine iar acum nu, atunci NU umbla la acele suruburi ci strange sau slabeste sufa de la schimbator. Inca 1 data : Daca nu urca pe pinionul mare strangi sufa, daca nu coboara pe cel mic slabesti sufa DAR faci asta numai cand ai schimbat cu schimbatorul pe pinionul mic!
Mai bine de atat nu-ti pot explica! Bafta!

| Mihai1810 a răspuns (pentru lpavel):

Am urmat ce mi-ai spus si am facut-o acum merge ca inainte, multumesc.

| lpavel a răspuns (pentru Mihai1810):

Cu multa placere! happy

2 răspunsuri: