| AlexandarAlx a întrebat:

Salut vreau sa slabesc. Ceva sfaturi? Merg si la sala (nu este cine stie ce sala si nu are cine stie ce aparate)

11 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Mergi la un nutritionist daca ai bani...el va sti cel mai bine ce sa-ti recomande si iti va face un program personalizat. Daca nu documenteazate pe net si fa-ti tu un program si mananca cat mai sanatos si regulat! Si incearca sa te tii de sala chiar daca nu da rezultate imediat! Daca nu iesi dimineata la alergat in parc sau cu bicicleta! Oricum tine foarte mult de tine sa ai ambitie si un program bine stabilit, iar rezultatele o sa apara.Succes!

| Vladut650 a răspuns:

Daca vrei sa slabesti elimini complet carbohidratii din alimentatie si te bazezi mai mult pe proteine.
Proteine - Carne/Lapte/Oua/Branza.
Carbo - Cartofi/Paine alba/Orez/Paste etc...
Si faci mult cardio(alergare) sa nu faci abdomene, abdomenele sunt cele mai proaste exercitii, prin abdomene nu faci decat sa iti distrugi coloana. Dupa parerea mea ca sa slabesti trebuie sa mananci 5-6 mese pe zi, putin si des. Citeste pe www.culturism.ro

| hgcl a răspuns:

Salut! Ca sa scapi de stratul adipos si sa tonifiezi musculatura in acelasi timp ai nevoie de mai multe minute de cardio (mers cu bicicleta, alergat, plimbari lunge, inot etc) si sa scazi caloriile. Esti in perioada de crestere, la fel ca si mie care am 18 ani, dar cred ca aratam altfel... eu am 1, 86 si 91 de kg. Fac sala si merg foarte des la fotbal. Cel mai eficient program de antrnament ti-ar fi unul cu greutati combinat cu o alergare usoara. Cand mergi la sala incerca ca sa eviti greutatile mari, cu greutatile mari vei creste in masa musculara, nu iti vei arde grasimea, foloseste greutati mai mici, cu care poti sa faci 12-20 de bucati pe serie. Alimentati sa fie una bogata ca proteine, ai nevoie si de vitamine, minerale, carbihidrati, grasimi. Nu ai nevoie de 100 de aparate la care sa nu stii sa lucrezi, ai nevoie de cateva gantere, un aparat la spata, o banca de piept, discuri si aparatura pentru picioare. Orice aparat poate fi inlocuit cu un exercitiu clasic cu gantera/haltera. Cand mergi la alergat iti recomand sa folosesti o pelerina de ploaie pe tine, sa nu iti infasori abdomenul in celofan pentru ca pielea ta are nevoie sa respire. Sa ai 3 mese principale si 2 gustari, ma gandesc ca mergi si la scoala si sa nu iti fie rusine sa mergi cu caserola de mancare si cu furculita la tine, la fel fac si eu. Daca vrei poti sa iti faci si un jurnal al alimentelor unde sa iti treci ce ai mancat in ziua respectiva, folosesti si un cantar de bucatarie pentru a-ti cantari mancare, si ai grija la lipide. Eu iti doresc bafta!

| sasha898 a răspuns:

Ai nevoie de mult cardio si o dieta pentru slabi, cauta si tu exercii cardii pe net la fel si dieta.

| GgAnett a răspuns:

Iti recomand sa iti schimbi putin stilul de viata, la 17 ani slabesti FOARTE FOARTE REPEDE SI USOR DACA AI AMBITIE. Daca nu incepi sa te ingrijesti de pe acum pe mai tarziu nu vei reusi decat daca ve depune extrem de mult efort. Eu cand aveam varsta ta slabeam cate 7 kg intr-o saptamana, acuma abia dau jos 4 in 3 saptamani cand e nevoie. Sfatul meu este sa dai o fuga pan la supermarket, sa iti cumperi niste iaurturi de baut de la activia, cumpara niste fructe care consideri ca iti plac. Sa nu iti fie frica sa incerci fructe pe care nu le mai gustasesi. Ia un mango, gusta-l acasa si daca ii place mai poti continua. Mananca rodii, cand ai chef sa rontai ceva, toate acestea le poti procura de la billa/kaufland oricand. Nu e loc de depresie, incearca sa schimbi putin lucrurile, cel mai important nu mai manca dulciuri si sucuri si incearca sa renunti la ulei. 1 l de cola contine 40 de lingurite de zahar, deci gandeste-te ca atunci cand bei un l de cola e ca si cumm te-ai pune sa mananci 40 de lingurite de zahar. Nu e neaparat sa o faci pentru adpectul fizic, poti face diabet, iar o viata condusa de la diabet nu te va priva de o viata usoara doar pentru o perioada cat vrei sa dai jos kilogramele, ci te va priva o viata intreaga. spune-le parintilor ca nu te simti bine si incerci sa slabesti. Bea apa cat mai multa apa, chiar si 2-3 l pe zi, si ce te mai ajuta cumpara ceai verde chinezesc de la farmacie, costa in jur de 5 lei, intr-adevar e neplacut in primele zile cand il bei fiindca are efect diuretic, dar eleimina tot surplusul de grasime, apa si toxine acumulate in organism

| LidiaMarinescu a răspuns:

Fa un cont pe ask.fm si cauta Ramona Popescu ..are cateva raspunsuri legate de acest subiect. PUNE SI TU O INTREBAREA ACOLO SI sunt sigura ca va raspunde.Succes.

| Ralucam18 a răspuns:

Eu am luat legătura cu un nutriționist. Eu zic ca merită! Sala nu contează asa de mult cat timp îți antrenezi cum trebuie mușchii.As avea niște sfaturi simple pe care eu le aplic și ma ajuta. Mănâncă atunci când îți e foame! Nu exista o ora x sau y. Încerca doar sa mănânci cu 2 ore înainte de culcare cel mai târziu dacă îți e Foame. Mâncarea trebuie sa fie cu faina integrala. pâine integrala! Peste de aprox. 3 ori pe săptămână.Nu te gândi sa slăbești prin diete sau prostii de genul.Acesta este un stil de viața. Îți povestesc mult mai multe dacă te interesează spune-mi și o sa îți mai explic!

| Calinovatopu1000 a răspuns:

Hai sa Iti zic ceva, si eu am avut acceiasi problema ca si tine, am vrut sa slabesc. Din data de 16 Februarie pana acuma am ajuns de la 76.5 kg la 67.8. Ce am facut? Pai in primul rand am schimbat meniu, consum cat mai multe legume si mi-am facut un orar zilnic cand iau masa ultima masa fiind inainte de 6. Prajeli si Paine cat mai putine. Si da pe langa astea alerg in fiecare dimineata si seara 20-30 minute. Bafta!

| belia a răspuns:

Ti dieta sau nu mai mananci dupa 6 sau 7 seara......sau sa nu mananci multa paine.

| Teddy2 a răspuns:

Sala nu te ajuta, daca vrei cu adevarat sa slabesti INFOMETEAZA-TE! si postitul e un inceput...