Întrebare recomandată | MikeTheMuffin a întrebat:

As vrea si eu sa ma apuc de tir cu arcul dar nu prea stiu ce arc sa-mi iau. Am un buget destul de strans(250 lei) si am gasit anumite arcuri junior dar (nu vreau sa se inteleaga gresit) cred ca nu corespund cu mine. Eu am 16 ani, aproape 1.70, in jur de 66 kg si am destula forta in brate. Arcul pe care l-am vazut avea forta de 27 lbs. Acum ma gandesc sa caut lemn si sa dau o parte din bani pe o coarda de calitate si niste sageti. Tin sa mentionez ca detin anumite echipamente de prelucrare a lemnului, mai avansate fata de ce are cineva in gospodaria lui dar nu am experienta in facerea arcurilor. Pareri si opinii va rog.

5 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Eu nu inteleg de ce ai vrea sa te apuci de tir cu arcul.
Unii oameni au hobby-uri chiar ciudate.
Vrei sa devii Robin Hood? Vrei sa iei bani de la VeldroN si sa ii dai pe toti la saraci? NU ai voie beeehhh...Te bag la pujcarie

| MikeTheMuffin explică (pentru anonim_4396):

Tu critici tirul cu arcul. In primul rand, tirul cu arcul POATE sa iti devina folositor o data si o data. Dupa cum critici un hobby as putea sa spun ca joci fotbal, ceea ce ma duce la intrebarea: Cu ce te-ar ajuta vreodata in viata faptul ca hobbyul tau e fotbalul? (tirul cu arcul e si el un sport. un sport nu trebuie sa aiba o minge sau sa depui cantitati masive de putere fizica. gandeste inainte sa critici. PA)

| SteelShadow a răspuns:

La 250 lei nu gasesti niciun arc. Eu am unul mongol si am dat 450lei pe el, fiind unul mai ieftin. Contează ce fel de arc vrei: compound, arc traditional, etc...
Eu iti recomand un arc traditional. Am încercat mai multe tipuri, dar asta mi se pare cel mai ok. Compound-urile care sunt arcuri de competiție, nu imi prea plac pentru ca au tot felul de sist. ochire si chestii... mai au un pic si trag singure.
Daca mai ai nedumeriri, intreaba-mă.

| carla2010 a răspuns:

Nu lua online, du-te in magazine fizice precum Decathlon, vezi ca e targ in perioada asta unde lumea vinde produse la mana a doua, dar in stare buna.

| MikeTheMuffin explică:

Vreau sa iau un arc compozit mai skin and bones( daca intelegi), adica unul fara toate brizbrizurile alea. Si a doua intrebare inca ramane: sa imi fac eu arcul? Adica sa incrrc?