| andreii2 a întrebat:

Vreau sa imi dezvolt rezistenta la efort, adica sa rezist cat mai mult intr-un meci de fotbal.acesta e scopul.
Am alergat in seara asta aproximativ 4 km in 20 minute nu pe teren plat, ci am urcat si 3 pante putin inclinate. Ultimii 400 metri am crescut viteza la maxim. In timpul alergarii am mai si sprintat sau m-am oprit 10-15 secunde si am facut exercitii de intindere a musculaturii(5 opriri).
Deci cum e mai bine sa alerg.pe un stadion, pe teren putin mai greu? sa fac si sprinturi? sau doar alergare cu viteza scazuta, dar cat mai mult timp?

Daca nu ati inteles ceva si chiar ma puteti ajuta, nu ezitati sa intrebati.

Funda.mersi

Răspuns Câştigător
| Widiach a răspuns:

Gabriel are dreptate. Rezistenta este necesara la efort lung, obositor si sufocant. Nu ai o modalitate mai buna de a o obtine decat prin acomodarea trupului la acest gen de efort. Turile de alergare usoara pe o suprafata nu neaparat denivelata, gen terenul de fotbal sau o zona de campie, iti creeaza conditia fizica potrivita meciurilor de fotbal, avand in vedere ca o partida presupune permanenta miscare la o viteza medie. Si asa eviti si carceii care te iau in timpul meciurilor, plus ca rezistenta iti ofera din start un avantaj personal, tie, ca jucator.winking Bafta si e bine daca iti gasesti timp pentru alergat. Sa auzim de bine!

1 răspuns:
| ElShaarawy a răspuns:

Fa cat mai multe tururi de stadion cu viteza scazuta...Asa iti vei dezvolta musculatura. Spor la alergat!