| Teardrop a întrebat:

A omorât vreodată învăţatul pe cineva?
Oare dacă ar urmării copii să înveţe, să ştie mai mult, să-şi formeze o cultură generală, să fie capabili să aibă o opinie despre un subiect anume, nu ne-ar fi mult mai bine?
În schimb, majoritatea urmăresc să chiulească cât mai mult. Cer scoaterea din programă a unor ore "inutile". Vor ca după 8 ani de şcoală să fie nişte roboţi gata formaţi pentru muncă.

Acum eu vin şi întreb...se încadrează asta în normalitate?

Şi mai ales, repet.
Am omorât învăţatul vreodată pe cineva?

Răspuns Câştigător
| Zenicide a răspuns:

S-au sinucis destui din cauza unor examene, deci învățatul omoară uneori.

Sistemul educațional e incredibil de prost. Nici nu mai știu cât timp mi-am petrecut scriind după dictare când existau copiatoare și cât timp am pierdut învățând pe de rost tâmpenii. Nu mă miră deloc că copiilor nu le place școala, deși există unii copii antisociali cărora le place școala.

Nu doar că școala nu ajută, dar face mult rău, omoară creativitatea și curiozitatea, creează o repulsie față de cunoaștere, lectura devine o povară, nu o plăcere și mai există nenumărate alte probleme. Pe mine m-ar surprinde să iubească școala, așa tâmpă cum e.

Evident că nu vor să facă ore inutile, mai bine învață ceva util.

Problema e sistemul educațional, nu copiii. Copiii se nasc curioși și creativi, școala îi distruge, îi transformă într-o turmă, incapabili să gândească independent și fără aptitudinea de a gândi critic.

Educația începe când se termină școala.

| Teardrop explică (pentru Zenicide):

Eu nu mă refeream la şcoală. Mă refeream la învăţătură în general.
Ceea ce spui tu e puţin distopic, nu te supăra. Exagerezi cam tare. Mie una, curioziatea mi-a fost stânită în şcoală. Apoi am căutat să învăţ mai mult despre ceea ce mă interesa. Nu sunt că mă interesează toate subiectele, dar nici n-o să spun că o materie precum fizica sau chimia sunt inutile.

Am văzut destui copii antisociali care detestă şcoala tocmai pentru că acolo sunt fortaţi să socializeze. Îmi pare rău, dar nu pot fi de accord cu tine.

| a3e6u9 a răspuns (pentru Teardrop):

Mulțumesc pentru fundă, mă surprinde că ai acceptat și alt punct de vedere. Poate te-am judecat prea aspru. happy

| Teardrop explică (pentru a3e6u9):

"Nu doar că școala nu ajută, dar face mult rău, omoară creativitatea și curiozitatea, creează o repulsie față de cunoaștere, lectura devine o povară, nu o plăcere și mai există nenumărate alte probleme. Pe mine m-ar surprinde să iubească școala, așa tâmpă cum e."

Pentru asta ţi-am dat fundă. Într-adevăr, şcoala crează o repulsie pentru multe activităţi, de altfel, interesante, cum e lectura.
Însă tot nu sunt de accord cu restul mesajului. Nu poţi da vina pe sistem pentru insuccesele tale.

| Teardrop explică (pentru a3e6u9):

*nu ale tale în special*

| a3e6u9 a răspuns (pentru Teardrop):

Eu nu am prea avut ambiție, deci nu am avut nici insuccese.

Într-o lume ideală mi-ar fi plăcut să fiu om de știință, dar în lumea în care trăim există suficiente arme de distrugere în masă, există suficientă tehnologie. Nu există suficient altruism, asta e singura problemă și singurul lucru care stă în calea paradisului. Dar poate oamenilor le place infernul, cine sunt eu să le spun să iasă din mocirlă?

| Teardrop explică (pentru a3e6u9):

Plus că mereu accept și alte puncte de vedere, și le analizez. Dar asta nu înseamnă că trebuie să îl schimb pe al meu.

| a3e6u9 a răspuns (pentru Teardrop):

Nu am zis să-ți schimbi punctul de vedere, e bine să existe diversitate, nu trebuie să gândim toți la fel, nu suntem la școală. tongue

| Teardrop explică (pentru a3e6u9):

Nici la şcoală nu gândim toţi la fel.

| a3e6u9 a răspuns (pentru Teardrop):

Dar la școală încearcă să ne facă să gândim la fel, ideile care nu sunt în conformitate cu ce scrie-n carte sunt descurajate, greșelile sunt condamnate, ceea ce descurajează creativitatea.

Copiii nu îndrăznesc să gândească diferit sau să încerce lucruri noi fiindcă le e frică de eșec, ca și cum eșecul e groaznic, dar e doar un pas spre succes. Mai mult, frica asta de eșec duce la stagnare și la respingerea ideilor noi, mulți oameni sunt condiționați să nu recunoască când greșesc.

| Teardrop explică (pentru a3e6u9):

Scuză-mă, nu ştiu despre ce şcoală vorbeşti. Noi mereu am fost încurajaţi să venim cu idei noi.

91 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Nu, n-a omorat pe nimeni.
Dar trebuie sa fim constienti ca ne indreptam spre o decadere, spre barbarie. Civilizatia noastra a atins un apogeu al cunoasterii (cum s-a intamplat in antichitate) si, acum e pe panta descendenta, asa cum s-a intamplat la trecerea spre Evul Mediu. Asta incepe intotdeauna prin utilitarism excesiv, prin respingerea invatarii, a culturii, prin pierderea valorilor juste si gasirea unor surogate (acum sunt la moda manelistii, prezentatoarele TV, diversi guru precum si excesul religios). oamenii devin tot mai prosti, mai limitati, progresul se opreste, declinul incepe, ajungem iarasi in cateva sute de ani la nivelul de jos al curbei si, natural, va urma o noua reasezare a valorilor si o noua ascensiune mai puternica decat cele anterioare (ca in Renastere). Nu e nimic anormal, e mersul lumii. Deci da, se incadreaza in normalitate, suferim unii din noi, cei ramasi inca legati de lumea de dinainte de amurg. Dar lumea va merge mai departe si fara noi, se va adanci in incultura si prostie doar pentru a renaste mai vie si mai puternica

| doctorandus a răspuns (pentru Brigaela):

"Despre filozofii moderni se spune ca ar fi crezut in niste noi zori ai civilizatiei, in care oamenii sa devina rezonabili, si totul sa mearga pe urma din bine in mai bine. Conform acestei opinii vulgare, ei nu ar fi inteles caracterul ineradicabil al raului si nu ar cunoscut sau nu si-ar fi dat suficient seama de puterea irationalului, de care epoca noastra, mai profunda din punct de vedere intelectual, e atat de constienta. In aceste pagini am incercat sa arat ca aceasta este o interpretare deformata si interesata. Nimeni din cei care analizeaza atent acest proiect nu poate sa-i acuze ca ar fi fost prea optimisti, in sensul de a astepta un triumf rapid al ratiunii sau ca ei ar fi subestimat puterea raului. Aceasta parere vulgara nu ia in seama cat de machiavelieni erau, in toate sensurile acestui cuvant, ei fiind de fapt discipolii lui Machiavelli. Nu prin a ignora raul din om sperau ei sa-i imbunatateasca soarta, ci prin a lasa raului cale prin a cobori stacheta, mai degraba decat a-l combate. Rationalitatea calificata pe care ei o asteptau de la cei mai multi dintre oameni a fost cu buna-stiinta fondata pe a incuraja cea mai mare dintre irationalitati. Egoismul trebuia sa devina calea spre binele obstesc, si ei nu se gandeau deloc ca splendoarea morala sau artistica a natiunilor din vechime va putea fi reprodusa in lumea pe care o planuiau. Combinatia de duritate si de jucausie din scrierile lor ar trebui sa risipeasca orice suspiciune ca ei ar fi avut sperante nefondate. Ceea ce ei au planuit a fost "realist", daca ceva a fost vreodata asa... Vulgaritatea societatii moderne, obiectul atator jelanii din partea intelectualilor, este ceva cu care acesti filozofi deja facusera pace." Allan Bloom, The Closing of the American Mind.

| Teardrop explică (pentru Brigaela):

Îi aşa de sumbru...

| Brigaela a răspuns (pentru doctorandus):

Si parerea ta?

| Brigaela a răspuns (pentru Teardrop):

Ba chiar deloc. E ca toamna, vine iarna numai pentru a pregati o primavara

| Teardrop explică (pentru Brigaela):

O primăvară pe care eu n-o s-o apuc. Nu sună aşa fain. Dar ai dreptate...e mersul lucrurilor. Istoria continuă să se repete. Însă ciclul ăsta poate fi stopat, cred eu. Mi se pare aşa de trist că noi continuăm să facem aceleaşi si aceleaşi greşeli.

| Brigaela a răspuns (pentru Teardrop):

Iar ac raspuns la cei care spun: nu invat aia ca nu am neaparata nevoie de ea, pot trai si fara ea. Eu le spun studentilor mei: daca v-as da acum 100 de lei, ati lua-o, desi nu aveti neaparata nevoie de ea, nu muriti fara ea, dar o sa-i gasiti utilitate, acum sau in viitor. Daca va dau informatii, stiinta, invatatura, va feriti de ea ca de naiba, nu va ganditi ca va va folosi poate intr-o zi, ca e o investitie in voi, in viitorul vostru, in mintea voastra. Iar apoi va plangeti ca nu va gasiti loc de munca, ca vi se cer chestii pe care nu le stiti, ca lumea se schimba si voi nu faceti fata, ca domeniul mic si stramt pe care l-ati invatat nu va ofera sanse si satisfactii, fara sa intelegeti ca daca invatati mai mult si economiseati informatii, ca pe bani, azi ati putea sa va gasiti cu usurinta ceva mai bun. Fiecare informatie pe care o inveti e ca un ban pe care il castigi, chiar daca numai o parte sunt esentiale supravietuirii, celelalte te vor ajuta sa-ti faci viata mai usoara, mai frumoasa, mai interesanta.

| Brigaela a răspuns (pentru Teardrop):

NU vei apuca nici iarna, doar o toamna timpurie. Si lumea nu se raporteaza la tine, nu ar trebui sa-ti dai atata importanta, pana la urma, tu contezi numai prin ceea ce oferi.
Nu sunt greseli, sunt pur si simplu cicluri care ne depasesc. Nu suntem perfecti, pe mine nu ma mai intristeaza asta. Stiu doar ca eu incerc sa fiu cat mai buna si asta imi e suficient.

| Teardrop explică (pentru Brigaela):

Frumos spus. Ar trebui să investim mai mult în experienţe, decât în lucruri materiale. Când citesc unele chestii aici, pe TPU, unde îşi exprimă părerile oameni simpli, de rând, îmi dau seama că umanitatea o ia într-o direcţie aşa greşită...

| doctorandus a răspuns (pentru Brigaela):

A avut vreodata plebea cultura?

| Brigaela a răspuns (pentru doctorandus):

Nu. Dar acum e mai mult decat plebea. Am problema asta cu studentii mei, care vor fi medici si intelectuali si de la care te astepti sa fie insetati de invatatura. Cand eram eu studenta, poate un student dintr-o grupa de 11-12 era indiferent la bursa, restul toti aveau note atat de mari incat fie luau bursa, fie erau in zona. Acum ii intreb: voi trageti la bursa. Raspunsul: a, nu, e greu, ar trebui sa invatam prea mult, nu are rost... Sunt doar cu 15 ani mai mici decat mine si fac o facultate mai bine cotata. In 9 ani, de cand predau, am redus cu 30% cantitatea de informatii prezentata si dau note, in medie, cu 1, 5 puncte mai mici. Nu stiu daca mi-a crescut si indulgenta (adica daca dau note mai mari decat inainte pentru acelasi raport de invatare). Ei nu sunt plebea, sunt, cel putin teoretic, elita, au intrat la facultate in conditii de 5 pe loc concurenta si au facut licee excelente.

| Darkmagic a răspuns (pentru Brigaela):

Ai dat primul raspuns de nivel "funda" happy asa-incat nu o sa mai pun si eu unul... big grin
Punctual, adaug totusi ca nu trebuie confundate notiunile de "cultura".
"Cultura plebei", in oglinda cu o "cultura" a elitei?
Sau cum? big grin
Nu exista "plebe" ori popor, fara o "cultura".
"Cultura plebei" a existat dintotdeauna, de la "Miorita", trecand prin milioanele de proverbe, maxime, zicatori, basme, etc, TOATE, formatoare de mentalitati.
Faptul ca acum cultura poporului s-a axat si limitat la manelism si la "inteligenta" generata de Google, in detrimentul studiului si cititului de carte, nu face decat sa accentueze corectitudinea teoriei tale ce priveste "decaderea spre barbarie". happy

| Robert2526 a răspuns (pentru Brigaela):

CU tot respectul pe care il port pentru Dumneavoastra, pentru ca v-am cunoscut si chiar m-ati ajutat foarte mult, va multumesc inca odata pe aceasta cale, nu credeam ca va gasesc pe un site de acest gen. Personal nu cred ca aveti dreptate, lumea merge intr-o directie buna, nicidecum spre prostie si nu este vorba de o decadere. Nu stiu cum, dar exista o categorie aparte de oameni, din care faceti si dumneavoastra parte, care considera ca trebuie sa fim o tara de intelectuali, toata lumea trebuie sa invete? In nicio tara din lumea asta nu o sa fie toata lumea intelectuala, ca atunci s-ar duce naiba ttul. Unii dintre noi suntem dispusi sa invatam si altii pur si simplu nu. Avem si acum elite, la fel cum aveam si in anii 90, si in 70 si in 50 sau cand mai vreti dumneavoastra. Nu se schimba o societate atat de usor, cu atat mai putin intreaga lume.

Sunt sisteme de invatamant cu mult mai performante decat al nostru, unde in NICIUN caz nu se pune accent pe cat mai multa informatie bagata inutil in capul copiilor. Sunt sisteme de invatamant, spre exemplu Elvetia, unde sunt discipline optionale foarte multe, iar copii nu stau la scoala 6-7 pe zi. Este mult prea mult 7 ore la scoala, 2 pe drum. De invatat, mancat si relaxat cand mai este timp? Daca nu intelegem asta, plecam din start cu o idee total gresita.

Cat despre exemplu dumneavoastra, cu 100 de lei acceptati de oricine, nu il vad ca un exemplu care sa dovedeasca ceva. De ce? Nu se raporteaza la acelasi lucru, chiar daca in principiu pare asa.Romanul are mentalitatea asta paguboasa ca, prin nu stiu ce metode trebuie sa stim cate putin din fiecare. Pana si angajatori de la noi sunt niste tampiti care angajeaza "diplome" fara sa ii intereseze ce stii sa faci. In facultate, practica este egal cu ZERO ( exceptie facand medicina). Avem un sistem de invatamant in care invatam din fiecare cate putin, teoretic, si prost.

| Teardrop explică (pentru Robert2526):

Eu te invit să te duci în Elveţia, să pui cel mai bun elev dintr-o clasă dintr-un liceu de stat de acolo, şi să pui un evel român mediocru. Vezi care-i mai bun.
Aceeaşi situaţie şi în Suedia, Finlanda, Franţa, Germania, SUA, etc. Am prieteni peste tot în lume, am prieteni care au plecat din România în alte ţări şi au rămas extrem de uimiţi când au văzut ce slab pregătiţi sunt copii acolo.
Există un motiv pentru care românii umplu compania Microsoft şi spiatelele străinilor.

Există şi alte universităţi unde se face practică. Politehnica cu ramurile Arhitectură şi IT, de exemplu.

Nu domnule, problema nu e sistemul. E atitudinea noastră. Doar că, de ce să încercăm să ne schimbăm pe noi, când putem da vina pe sistem?

| Robert2526 a răspuns (pentru Teardrop):

Oamenii aia din Elveția si ce ai mai spus tu o duc de n ori mai bine ca noi, ma refer la nivel de tara. Tu compari elitele noastre cu elitele lor. La nivel de elite nu este important. Ce este important este unde ne situam ca societate. Pentru mine este irelevant ca un elev de la.noi este mai bun ca unul din Elveția, atât timp cat, la sfârșitul ciclului de învățământ, romanul e șomer sau angajat la.supermarket iar elvețianul o duce bine mersi prin nu stiu ce companie happy

| Teardrop explică (pentru Robert2526):

Adevărat. Dar aici problema nu e sistemul de învățământ, nu?

| a3e6u9 a răspuns (pentru Teardrop):

Astea sunt mituri, țările cu cele mai bune sisteme educaționale sunt Finlanda, Coreea de Sud, Japonia, etc. România e varză murată.

Arată-mi statistici cu procentul de angajați Microsoft care sunt români, la fel și cu spitalele. E plin de hoți români și prostituate românce în străinătate și la asta pot da exemple nenumărate, am văzut și statistici la un moment dat. Se pare că sistemul educațional din rromânia scoate pe bandă rulantă hoți și prostituate, nu medici. Există români în posturi înalte prin țări străine, dar nu mai mulți decât alte naționalități.

| Teardrop explică (pentru a3e6u9):

Dragă domnule român frustrat, te inviți să vorbești cu un finlandez, că eu am făcut-o, și să-l întrebi ce faci tu la școală.
Și când o să înveți să scrii numele unui țări fără s-o batjocorești cu nesimțire, o să mai vorbim. Eventual, atunci o să-mi poți da și tu exemple de Japonezi și Finlandezi și Cooreeni care-și hulesc țara.
Insuccesele tale pe plan material și social, și pe toate planurile, în general, nu se datorează țării în care trăiești. Se datorează stric încapacității tale de a învăța, munci și lupta pentru ceea ce vrei.

O viața faină să ai!

| a3e6u9 a răspuns (pentru Teardrop):

Ar trebui să trăiești și în alte țări, poate ți-ar lărgi viziunea asupra lumii și poate te-ar ajuta să scapi de niște prejudecăți.

| Teardrop explică (pentru a3e6u9):

Tu unde trăieşti?

| a3e6u9 a răspuns (pentru Teardrop):

Nu în românia.

| Robert2526 a răspuns (pentru Teardrop):

Pai si cu sistemul de învățământ nu e problema? Noi știm cate puțin din toate si ne place aa credem ca suntem mai inteligenți ca alții, când de fapt, după 12 ani de școală, nu știm aa facem absolut nimic concret. Avem i mulțimede iinformații si clacam la prima problemă reala care se ivește. Si nici facultățile nu fac nota distinctivă in majoritatea cazurilor, si după ce terminam o facultate, tot nimic nu știm sa facem. De asta nu o ducem bine, pentru ca avem impresia ca trebuie sa știm din toate cate ceva, sa avem diplome multe si sa ne ștergem cu ele la fund, sa înjuram guvernul si sa ne plângem de sărăcie. Sistemul de învățământ trebuie sa sscoată oameni competitivi pe piață. Elitele intr-adevar iau fata elitelor din alte tari. Elitele noastre profesează prin tari sstrăine si se bucura de respect. Dar trebuie sa vorbim de clasa medie, ca pana la urma asta reprezintă grosul societății. Sistemul.nostru scoate o grămadă de oameni incapabili, tocmai datorita faptului ca " iînvățatul nu a omorât pe nimeni" si consideram ca este normal sa supraîncărcam elevii.


Spuneai de medici care lucrează in străinătate. Sunt mai multi medici care culeg căpșune prin Spania si Italia happy asta in sistemul ala bun, unde străinii sunt in urma noastră

| Teardrop explică (pentru Robert2526):

Eu te sfătuiesc să studiezi puţin biologia. Teşutul neuronal în special.

| Robert2526 a răspuns (pentru Teardrop):

/"Eu te sfătuiesc să studiezi puţin biologia. Teşutul neuronal în special."

Tu poti sa devi studiu de caz la Balaceanca. Incapabilitatea ta de a raspunde, te face un caz special.

| Teardrop explică (pentru Robert2526):

Domnule, neuronii formează nişte legături numite sinapse. Studiază-le şi vezi de ce e important să-ţi umplii creierul cu informaţii cât eşti tânăr.

| Robert2526 a răspuns (pentru Teardrop):

"Interesul meu pentru arhitectură chiar în orele de educație tehologică s-au născut"

Ca tot vorbisi de educatie, domnul educat. Daca te chinuiai putintel, cred ca puneai vreo 3-4-5 de "I" la umpli laughing

| Robert2526 a răspuns (pentru Teardrop):

"Interesul meu pentru arhitectură chiar în orele de educație tehologică s-au născut"

Ai grija ca inteligenta doare, si ajungi sa iti umpli(iiii) creierul cu rahat, nu cu informatie

| Teardrop explică (pentru Robert2526):

Wow, am făcut o greșeală! OMG câte vulcane au erupt? Câte Tsuamiuri au lovit? Câte cutremure sau produs?

Da, am făcut o greșeală, și nu mi-e rușine de ea, nici n-o s-o neg. Am scris umpli cu doi de i. Mi-o asum în totalitate, apreciez că m-ai corectat! Cam naşpa atitudinea totuşi.

| Robert2526 a răspuns (pentru Teardrop):

Naspa atitudinea mea? Sau nu ai vazut care iti este atitudinea ta?

| Teardrop explică (pentru Robert2526):

Care e atitudinea mea? Te rog frumos, zi-mi unde greşesc în atitudine? Că-mi exprim punctul de vedere într-un mod paşnic? Că adresez o întrebare?

| Liviu a răspuns (pentru Teardrop):

De acord pe jumate, daca imi permiti aia care sunt slab pregatiti in tara lor, au un loc de munca.Pe cand in Romania, marea majoirtate cu liceu ingroasa randu somerilor.De ce? Nu au loc de munca, multi doresc experienta, dar nu vor sa formeze.Pe cand il alte tari e alta mancare de peste. Spune si despre alocatiile copiilor, nu doar de invatamant.As prefera invatamantul se fie de 10x ori mai slab, ba nu, de 15x ori numai sa am ce pune pe masa usor, sa nu trebuiasca sa trudesc ca un caine, sa nu mi se sparga in cap oalele altora.Sa nu fiu sub comanda unui tampit doar ca e firma lu masa' Si asa mai departe.Vezi tu, de prostie nu prea moare lumea, dar de foame, de sete, cam da.Pe aia prostii ii poti face destepti, dar pe cei care sunt pe moarte, nu prea ii mai salvezi. Avem o tara de tot rasul, asta trebuie sa intelegi.Prea multa carte prosteste, prea putina tampeste.Tre sa ai un echilibru.Multe materii inutile, oare de ce pleaca unii in alte tari? Pentru ca aia sunt slabi pregatiti dar cel putin au bunu simt, si fac ceva din tara lor.

| Teardrop explică (pentru Liviu):

De-ar durea prostia...ar fi în spital jumate' din populaţia Terrei.

Nu trebuie să înţeleg nimic. Prefer să perseverez într-o eroare naţionalistă, decât în un antinaţionalistă. Pentru că, până la urmă, ţara nu e nici aşa cum o văd eu, nici alţi naţionalişti, şi nu e nici cum o văd antinaţionalişti. În realitate n-ar trebui să ne batem capul cu asta, fiindcă nu mai trăim în comunism şi nu ne ţine nimeni aici.
Să dai vina pe sistem pentru insuccesele tale e laş.

| Liviu a răspuns (pentru Teardrop):

E vina mea, sau a sistemului ca sunt multi someri? E vina mea sau a sistemului ca atunci cand ma duc la spital cu o boala, ies cu 3? E vina mea sau a sistemului ca peste tot e pe pile? Las-o dracu de scoala si de tot, tu rumega vorbele care ti le spun eu.Tu raspunde la ce te intreb eu, nu ma lua cu texte de poezie.Sunt alti cu 3 facultati si stau acasa ca nu gasesc unde lucra.Crezi ca locu de munca il gasesti asa ca... o piatra in o gramada de nisip? Ceva imi spune ca esti vreun adult cu parinti bogati care nu stie ce e aia happymunca adevarata.Sau vreun pustan de bani gata cu masina si tot ce isi doreste.Colac peste pupaza ceva imi spune ca esti si plecat prin afara, si ti se facu dor de romanica noastra happyMacar daca tot ai deschis acest 'topic' fa bine si raspunde-mi la primul raspuns pe care ti l-am trimis

| Teardrop explică (pentru Liviu):

E vina lor că sunt şomeri.

Şi aici vorbeam strict de sistemul se învăţământ. Am scris şi mai sus că cel medical pute.
Dacă vrei să lucrezi, îţi găseşti de lucru. Dacă eşti bun în domeniul tău, îţi găseşti de lucru. Nu sunt nici un adult cu nici un părinte bogat. Mama e bugetar şi tata nu lucrează, dacă te interesează cu adevărat cine sunt eu. Nu am nici maşină, nici vilă, nici pişcină şi n-am primit niciodată nimic gratis. Pentru tot ce am, am muncit fie eu, fie părinţii mei, şi dacă n-am primit, am dat vina în primul rând pe mine fiindcă n-am fost destul de bună să obţin acel ceva, şi apoi pe sistem sau pe alte căcaturi de genu'.

Dacă ai de gând să mai faci prezumţii din astea nesimţite, jignitoare şi de rahat am să te blochez chiar acum şi vom încheia discuţia aici, fiindcă ceea ce faci tu e jalnic.

M-am săturat de idioţi şi de rataţi şi de fraierii care nu sunt în stare de nimic, şi care, de oile care se lasă infleunţate de media şi de toate rahaturile publicitare, şi de răutăcioşi care n-au altceva mai bun de făcut decât să-i judece pe alţii fiindcă au îndrăznit să gândească diferite.
Uită-te în primul rând la tine, şi apoi vorbeşte despre alţii! Uită-te întâi cât jeg e în curtea ta, şi apoi într-a vecinului! Şi nu mai încerca să faci pe detectivul fiindcă eşti varză! Rămâi la ceea ce şti tu mai bine: Să critici şi să blamezi sistemul pentru inssucesele tale.

| Liviu a răspuns (pentru Teardrop):

Am atins un punct sensibil vad.Acum voi atinge artera principala.Care e problema ta? Esti vreo frustrata care nu a luat media 10 la scoala? Se vede ca nu ai lucrat o zi in viata ta la patron. Daca te uiti putin urat, te poate da afara.Mie la locul de munca mi sa zic " Ori iti dai demisia, ori te facem noi sa ti-o dai" Si fi sigura ca nu am fost singurul.Acum te mai intreb ceva, zici ca daca esti bun gasesti de lucru, nu e adevarat.Trebuie sa ai pile, si bani. Uite in cazul tau de fata tatal tau nu lucreaza.Nu e vina lui, e vina sistemului ca peste tot se cere experienta si peste tot se cere mult prea multe.Se cere sa fi prost, sa lucrezi mult si pe bani foarte putini.De aici deduc ca nu ai lucrat nicaieri, peste tot e la fel.Sau esti in alta tara straina, cat despre a ma 'bloca' pe mine, e normal cand ating un punct sensibil sa incerci sa ma ameninti ca ma blochezi.Eu ti-am pus atunci o intrebare, si mai luat la misto cu raspunsul tau, e normal sa iti dau una peste botic.

| Teardrop explică (pentru Liviu):

Din păcate n-ai lovit-o. Iniţiam mă deranjează când oamenii îşi crează impresii greşite despre mine, fiindcă ştiu că-i vina mea, şi că asta am lăsat să se înţeleagă. Acum că am văzut că eşti scriitor de basme, şi că oricum îţi place să inventezi, mi-e totuna. Ai fost aţa aproape. Păcat!

Motivul pentru care tatăl meu nu lucrează nu te priveşte pe tine. Însă îţi spun că e strict vina lui fiindcă nu lucrează.

Am lucrat, stai liniştit. În fiecare vară, cel puţin o lună jumate am lucrat, încă de la 14 ani. Ca să nu mai zic cât voluntariat am făcut, că n-are sens.

Demonstrezi şi că nu eşti foarte inteligent cu exprisia "să îţi dau una peste botic". Asta e. Nu toţi putem fi buni!

| Robert2526 a răspuns (pentru Teardrop):

"Care e atitudinea mea? Te rog frumos, zi-mi unde greşesc în atitudine? Că-mi exprim punctul de vedere într-un mod paşnic? Că adresez o întrebare?"


Conteaza mult in ce fel iti exprimi punctul de vedere. Punctul tau de evdere este sustinut cu jigniri! Nu iti arat unde ai jignit, ca nu iti fac eu educatie, ca doar de aia ai crescut in sistemul asta excelent, ar trebui sa ai educatie pana la varsta ta

| Inferno a răspuns:

Incepand din clasa a 3-a scoala m-a dezamagit profund.
Sa-ti dau un exemplu numai la matematica.
Am facut adunarea, am inteles-o. Mi-a placut am vrut mai mult.
Am facut scaderea, am inteles-o. Mi-a placut am vrut mai mult.
Am facut inmultirea, am vazut ca se sprijina pe cunostintele dobandite anterior (adunare), am inteles-o. Mi-a placut am vrut mai mult.
Am facut si impartirea si multe alte luvruri, si am avut nerozia sa cred ca toate cunostintele nou acumulate se vor baza pe altele invatate anterior.
FALS.
Tin minte ca a venit invatatoarea si ne-a pus pe tabla nu stiu ce. N-am inteles nimic.
Am inteles cum functioneaza, cum se calculeaza, dar NU de unde provine acel nou rationament.
Am fost lamurit la sfarsitul orei cand ni s-a spus ca nu "aveti cunostintele necesare pentru a intelege si demonstratiile", o sa faceti asta in anii urmatori.
Am spus "ok", in anii urmatori.
Insa cand am vazut ca pe zi ce trece infloreau ca ciupercile notiuni din astea, pe care nu le puteam intelege inca in totalitate, nu prea am mai avut chef.


| Teardrop explică (pentru Inferno):

Îi puțin întoarsă programa. Eu am înțeles factorul comun în clasa a 7a, doar după ce am început descompunerea în factori. Trebuia să fi înțeles acest concept în a 6a sau a 5a.

| Inferno a răspuns (pentru Teardrop):

Programa nu este facuta pentru a starni curiozitatea,ci pentru a oferi o baza informationala cat mai bogata si "diversa". Asta e motivul pentru care notiunile nu sunt predate in ordine cronologic ci sunt amestecate,asta e si motivul pentru care matematica pare a fi cazuta din cer,un dar al zeilor, un cadou al extraterestrilor,incomprehensibil mintii umane.
SI nu numai matematica, dar fizica, chimia, geografia (da, si la geografie notiunile sunt predate anpoda, insa e mai usor de urmarit), etc.

In plus nu se pune accent nici pe putinele demonstratii care se predau, de aia se uita imediat, iar copilul se trezeste ca stie formula dar nu si de unde vine.

| Ofiintă a răspuns:

Buna,
In zilele de astazi e mai complicat sa te justifici in acest sens dar nu numaihappy
Vorbind despre generatia din prezent, exista anumite influente cum ar fi tehnologia care tot din evolutie, cultura s-a format si care duc spre destramarea acesteia.
E un subiect mai amplu dar voi atinge unele lucruri care pana si pe mine ma nelinistesc.
In primul rand programa scolara care cere destul de multe cunostinte.
Invatamantul din Romania este unul clasic si aici ma refer la faptul ca nu s-au schimbat multe din sec.XIX cand s-au infiintat primele scoli in Romania.
Elevii asteapta profesorul in banci pentru ca sa le dicteze un rezumat pe care ar trebui sa-l invete.
De invatat, nici vorba.
Ei trebuie sa toceasca deoarece este vorba de o teorie.Multa teorie care pana la urma ce rost ar avea.In general partea care invata, studiaza acele materii pentru note mari nu si din interes propriu astfel numai raman cu multe cunostinte. Nu spun ca trebuie exclusa teoria in totalitate doar ca programa scolara din Romania este formata din teorie.
La o emisiune am vazut diverse tipuri de institutii de invatamant din lume, fiecare avand alt stil de scolarizare.Un specialist a precizat faptul ca metoda clasica nu este foarte eficienta (fapt pentru care copiii din Romania nu invata) deoarece nu definesc capacitatiile copilului.
Unii devin niste elevi chinuiti pentru ca numai suporta invatatul (tocitul), materiile inutile.
Pe de alta parte se pune problema locurilor de munca, sloganul de acum care presupune terminarea unei o facultati si negasirea unui loc de munca. Evident la partea asta ne simtim descurajati! Sunt de acord cu tine privind invatatul care nu poate aduce decat beneficii astfel oamenii devin mult mai castigati. Nu putem da vina numai pe conducere, pentru ca aici tine si de delimitarile dintre elevi, dar conditiile actuale lasa de dorit!
Numai bine!
pa, pa


| CautNume a răspuns:

"majoritatea urmăresc să chiulească cât mai mult"Nu e chiar asa, majoritatea colegilor mei nu fac asta.
Si da, pentru mine e inutil sa invat la tehnologie despre lemne si mai stiu eu ce chestii care pur si simplu nu ma intereseaza. Oricum, la materiile considerate inutile, profesorii nici macar nu cer sa stim mare lucru, ar fi chiar imposibil sa stii tot ce e in toate manualele.

| Teardrop explică (pentru CautNume):

Normal că nu. Ar fi absurd. Şi la faza cu chiulitul nu mă refeream efectiv a chiulitul de la ore. Mă refeream la fofilat. Adică să stai să te plângi că materia e inutilă.

Pe tine nu te ajută să înveţi despre lemne. Însă pe unul din clasa a 5a sau a 6a, îl poate atrage spre arhitectură.

| CautNume a răspuns (pentru Teardrop):

Cred ca arhitectura are legatura cu orele de desen si de geometrie in spatiu.In plus, degeaba ar vrea cineva sa mearga la arhitectura inca din clasa a5a, mai are cativa ani in care e obligat sa invete foarte mult la materii care nu ii plac, lucruri pe care mai tarziu le uita.

| Teardrop explică (pentru CautNume):

Nu e vorba de asta. Interesul meu pentru arhitectură chiar în orele de educație tehologică s-au născut. O uram pe profă, nu-mi plăcea materia, da' partea aia de lecţie mi-am decis, oarecum, viitorul.

| IzvorulDeIntelepciune a răspuns (pentru Teardrop):

Oooo, doamna arhitecta. Eu care credeam ca vrei sa te faci profa', ca ai skillurile necesare laughing

| Teardrop explică (pentru IzvorulDeIntelepciune):

Dacă n-ai ceva concret de spus, aş sugera să nu te bagi.

| CautNume a răspuns (pentru Teardrop):

Eu tot raman la parerea ca interesul pentru arhitectura vine din desen.

| Teardrop explică (pentru CautNume):

Ok, dar eu nu ți-am spus o părere. Ți-am spus cum am ajuns eu să mă gândesc să dau la arhitectură. Cu toate că desenam de când eram mică.

| RAY a răspuns:

Invatatul propiu zis dezvolta noi conexiuni neuronale benefice creierului,deci invatatul ajuta mult
in primul rand ceea ce invata e deja expirat si modul cum este exprimata invatatura este de proasta calitate,inca cultura generala nu a hranit omul infometat, in viata asta avem nevoie de hrana, haine etc totul inseamna banii, degeaba ai tu cultura generala banii conteaza ei te fac ceva in viata nu diplome, faza cu roboti si daca faci facultate tot robot ajungi, de fapt scoala e tot o manipulare a turmei a pregatire de a fi sclav

| T0T a răspuns:

Nu omoara pe nimeni dar adevarul e ca nu ramai nici cu 10% din informatia adunata in toata scoala. In facultate dai peste lucruri care chiar nu au nici un folos, inveti ca tampitul ceva ce nu iti place. Sistemul chiar are o problema.

| suffarstar a răspuns:

Nu a omorat. Si totusi,sistemul de invatare este foarte prost. Foarte multi profesori ar trebui sa frecventeze destul de des psihologul. Nici elevii nu-si dau silinta,sunt dezinteresati,cateodata violenta nu e nici ea straina. Cultura generala nu o gasesti la scoala,ci acasa cu cartea in mana. Daca cu scoala au o scuza,ca da,e sistemul prost de tot,cu cultura generala nu au. Ma rog,fiecare cum isi asterne,asa doarme. Exista foarte multe materii ce sunt in plus si foarte multe materii ce lipsesc.
In situatia de fata,cultura ti-o faci singur. Cum a spus si Mark Twain "N-am lasat niciodata scoala sa-mi distruga educatia."
In momentul de fata este evident ca sistemul te vrea prost. Copilul este manipulat prin televiziune, internet, parinti, profesori etc. De-asta nici nu se schimba nimic. Pentru ca un popor prost, e mai usor de condus decat unul inteligent. Este evident ca 99% dintre copii din Romania prefera sa bata o minge decat sa mearga la scoala, si totusi nimeni nu face nimic. Am ajuns un popor tiganizat, manelist, cocalar si fara pic de cultura. Daca nu ai o inteligenta peste medie, ajungi ca ei.

| Teardrop explică (pentru suffarstar):

Nu-i nimic greşit în a bătea mingea. Dezinteresul poporului de care vorbeşti tu (şi de care vorbeam şi eu în întrebare, poate că n-am lăsat să se înţeleagă destul de bine) e adevărata problemă. Asta încercam să întreb, şi mai subliniam şi faptul că românul se plânge dar n-ar mişca un deget să facă să-i fie mai bine.

| mont a răspuns:

Da se incadreaza la normalitate, mai ales atata timp cat nu prea iti este vreodata util 80% din ceea ce inveti in scoli. Si de omorat invatatul, a omorat dar prea putine sunt cazurile, nu cred ca e cazul sa le aducem in discutie.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Salut.
Sunt elev si vreau sa iti spun cum vad eu lucrurile.In ziua de azi avem o deschidere mai mare la informatii:tv, calculator, biblioteci multe(cam lipsite de cititori ce-i drept).De exemplu la scoala in a 5a m-am apucat de engleza si pana in a 9a nu am avut un profesor de la care sa inteleg ceva, toata engleza pe care o stiu e din jocuri, filme etc(si totusi daca as pleca undeva in afara as putea sa ma inteleg cu cineva.Usor, usor am prins expresii, cuvinte fara sa vreau).Sa nu mai zic ca informatiile predate sunt invechite, manuale de prin 2000-2002 majoritatea rupte, mazgalite, sau poate chiar deloc... plus ca in fiecare an se fac diverse descoperiri pe care nu le prezinta la scoala, in schimb ne zic de descoperiri de pe vremea lui Ceausescu.Profesorii iarasi nu isi dau silinta (nu toti, sunt si exceptii) si se coboara la mintea noastra, altii nu stiu sa se impuna...ma rog.Plus ca nu inteleg de ce sa ma rup cu invatatul la 16+ materii diferite, fiecare profesor cu asteptarile lui, cu temele lui, cu mofturile lui.Nu stiu sa ne exploateze creativitatea, inteligenta si energia, ne tin 7 ore cu curu pe scaun si se asteapta sa fim linistiti si cuminti si ne baga textele invatate la randul lor.Astept raspunsuri de genul,, vai saracii de voi"sau,, sunteti prosti si nu invatati si aveti asteptari". Asta e perspectiva mea de elev de liceu si mai inainte ganditi-va la cata placere va facea si voua scoala.

| Teardrop explică (pentru anonim_4396):

Ai punctat extrem de bine. Cadrele didactice prost pregătite sunt adevărata problemă. Şi numărul de ore cam mare e o problemă. Însă nu şi numărul materiilor. Liceul este încă formare iniţială. De-aia nici nu mai contează mediile din liceu la Universităţi. Ca să o poţi lăsa mai moale. Sunt câteva materii care nu-mi plac (fie pentru că profesorii îs naşpa, fie pentru că, pur şi simplu, nu mă atrage materia). La alea nu-mi dau interesu' şi gata. Nu mă apuc să mă plâng că materia e inutilă. Eu fac 3 ore de fizică pe sătpămână. Materia asta nu s-a lipit niciodată de mine. Însă ar fi absurd să spun că e inutilă. Unde am ajunge dacă nu s-ar mai învăţa fizică în şcoli?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ma pui sa fac comparatii aiurea.Nici mersul pe bicicleta n-a omorat pe nimeni, dar unora chiar nu le-a placut.Au invatat cand le-a trebuit si nu cand le-a impus cineva.
Sistemul actual de invatamant nu se axeaza pe dezvoltarea individuala, cred ca asta este prima greseala.Suntem asa de diferiti, dar la scoala ni se spune ca suntem toti egali si suntem bagati oala majoritatii.
Fiecare dintre noi poate face lucruri uimitoare, dar inca nu stim asta, descoperim pe parcursul vietii unele aptitudini, altii niciodata.
Nu a omorat pe nimeni invatatul, dar stiu si cazuri de elevi cu rezultate foarte bune care au ales sa lucreze in alte domenii decat cele la care si-au tocit coatele, pentru ca pur si simplu nu le-a placut.
Decamdata piata muncii si sistemul de invatamant, sunt total paralele.Asta n-o patim doar noi, se intampla si pe la case mai bune.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ce normalitate sau viata mai buna?

Eu observ cum tu parcă ai o dezamăgire că lumea nu vrea să învețe doar ca să învețe(ceea ce e chiar anormal să acumulezi informație redundanta), în loc să învețe CE să învețe(lucru normal și pe care trebuie și sistemul să se axeze).

A fi capabil(zici tu) să dai din clanță despre un subiect anume și să arăți a intelectual sau să ajungi să emani și parfum de la prea multă cultură - nu este o realizare în viață, regret că te dezamăgesc.

Mai bine roboti pregatiti pentru munca, dar sa fie buni. Decat prosti gramada, dar culti cica. Conteaza sa te duca mintea in viata. Atat. Daca esti prost mirosi la fel, cult sau incult.

| Teardrop explică (pentru anonim_4396):

Pentru mine e o realizare, îmi pare și mie rău să te dezamăgesc.
Unii dintre noi avem și idealuri personale, vrem să ne întrecem pe noi înșine, nu doar să fim mai buni ca și vecinul.

La ce-s buni roboții? Cu ce te ajută pe tine? Știi și tu că nu ești capabil să fii dintre cei care-i conduc (nici o ofensă, majoritatea dintre noi nu suntem).
Pentru fiecare contează altceva în viața. Toți suntem diferiți, toți avem idealurile noastre. Nu poți spune că ale tale sunt corecte și ale mele greșite, sau invers.

| anonim_4396 a răspuns (pentru Teardrop):

Din pacate nu e o realizare, ci doar o modalitate de a scurge timpul. Traiesti o iluzie. Cat despre faza cu robotii, nu ai inteles unde bat si nici nu o sa intelegi. Si tot nu am inteles eu unde ai vedea tu o lume mai buna.

| Zenicide a răspuns:

Parerea mea e ca trebuie sa ai o oarecare stabilitate financiara si anumite conditii ca sa poti invata, altfel invatatul ti se pare o pierdere de vreme costisitoare si esti nevoit sa te indrepti spre altceva.

| Otto2014 a răspuns:

Ar fi bine daca ar fi scoasa religia, tehnologica, si alte ore inutile

| Teardrop explică (pentru Otto2014):

Nu văd Educaţia Tehnologică ca fiind inutilă. Eu am avut o profă tare naşpa în generală, da' materia în sine mi-a plăcut. Era interesantă. Plus că e o oră de relaxare.

Religia...aici depinde tare mult de profesor.
Am avut un prof super tare cu care râdeam tot timpu', ne lăsa să ieşim afară, să citim, ne ajuta la alte materii... apoi am avut un prof nebun care mi-o dat 2 în prima oră.
E destul de relativ. E bine că de la anul va fi scoasă din şcoli.

| Otto2014 a răspuns (pentru Teardrop):

Eu am un profesor de religie cam naspa, la ora de tehnologica ma plictisesc de moarte.

| Teardrop explică (pentru Otto2014):

Nu am să neg niciodată că e plin de cadre didactice prost pregătite. Însă nu poţi să spun că materia e nefolositoare, din cauză că nu-ţi place profu'. Unde am ajunge, dacă în şcoli nu s-ar învăţat chimie şi fizică?

Pentru formare profesională există universităţile. Liceul e încă formare iniţială. Nu toată lumea ştie ce vrea să facă cu viaţa lui încă de la 12 ani.

| ksuper31 a răspuns:

E vorba de indoctrinare. Miley Cirus, Justin Bieber, etc, etc, toate aceste "personalitati" sunt adorate de copiii. Si ce au facut ele? Le-au schimbat perceptia despre scoala si viata in general. L-ai vazut tu pe Justin Bieber sa cante un vers, intr-o melodie despre cultura? Presupun ca NU. Majoritatea copiilor din ziua de azi sunt indoctrinati cu prostie si idei tampite aflate de la TV sau de pe site-urile de socializare.
"Cine mai are nevoie de cultura generala cand exista google?"
Succes!

| a3e6u9 a răspuns:

Un pas în revoluția sistemului educațional: http://www.ted.com/......_education

| Syndre a răspuns:

Chiulitul și destrăbălarea de care spui tu sunt tot o formă de cunoaștere. Așa e natura umană, vrem să încercăm lucruri noi, vrem să ne "desprindem" de normalitate măcar câte puțin.
Să nu mă înțelegi greșit, e foarte bine să înveți și consider că e important să ai o cultură generală relativ vastă, dar există și o "școală" care se învață pe stradă. E parte din experiența umană, să greșim și să învățăm. Iar una peste alta, există anumite materii care chiar sunt inutile(muzică, sociologie, desen -mi se par okay în clase mici, ca să aibă copilul niște baze, dar la licee cu profile teoretice?!-).
Consider că o persoană trebuie să aibă atât cunoștințe desprinse din cărți, cât și cunoștințe învățate pe stradă. Lipsa oricăreia se cunoaște.

| Teardrop explică (pentru Syndre):

Am spus eu ceva de destrăbălare şi chiulit? De unde scoţi toate afirmaţiile astea?
Am spus eu măcar odată, că nu sunt de acord cu ele? Sau că nu le-am făcut şi eu pe toate?
Nu asta a fost sursa întrebării mele. Am pus-o fiindcă m-am săturat să văd românul frustrat plângându-se de cât îi e de rău, când n-ar mişca nici măcar un deget să facă să-i fie mai bine.

Totuşi, aş vrea şi eu să ştiu de unde ai scos că sunt în vreun fel împotriva "chiulitului şi destrăbălării"?

| Syndre a răspuns (pentru Teardrop):

Am plecat de la o antiteză, tu spui că nu le-ar strica să învețe mai mult, opusul în general e chiulul și lipsa de interes față de școală. Dacă ai vorbi despre pace, aș putea să aduc în vorbă războiul. Îmi cer scuze dacă ai considerat că ți-am pus cuvinte în gura, data viitoare o să-mi aleg cuvintele mai cu grijă.
Întrebarea ta indică mai degrabă o condamnare față de ăia car e "mor de la învățat".

| Fulbaster a răspuns:

Sunteti profesor, sau esti elev care tot ce face este sa invete si nu are viata sociala, sau ai fost?
NU NE ESTE FRICA DE PROFESORI! Ne este frica de notele pe care le primim de la profesori. Multe lucruri pe care le invatam in scoala sunt inutile. Chimia? O urasc, nu am note bune si nici nu o sa am pentru ca pur si simplu nu o inteleg si nici nu am de gand sa lucrez in domeniu.La fel ca si chimia sunt multe altele.Multe lucruri bagate cu forta.
Ma gandesc ca o sa imi dai un raspuns prin care o sa-mi spui ca gresesc...pai astept cu nerabdare...

| Teardrop explică (pentru Fulbaster):

Da bă. Numa să învăţ fac! Atâta tot. Nici nu ştiu cum arată un club, nu am ieşit din casă de 6 luni, acuma îmi fac tema la mate.

Nu-ţi spun că greşeşti. Fiecare cu părerea lui. Da' mi se pare penibil să faci astfel de prezumţii, că-s "elev care tot ce fac este să înveţe şi nu are viaţă socială" sau că am fost. E penibil. Doar pentru îmi place să învăţ chestii, tragi concluzia asta? Asta-i cel mai greşit cu generaţia noastră.

| Fulbaster a răspuns (pentru Teardrop):

Eu nu spun ca nu invat, DAR invat lucruri care imi plac si in care vreau sa profesez.
Inca sper ca ai pus intrebarea la misto laughing

| Teardrop explică (pentru Fulbaster):

N-am pus-o deloc la mişto. Eu încă sper c-o să te opreşti din comentat. Mă enervează când oamenii insinuează lucruri despre mine. Lucruri pe care n-am cum să demonstrez că-s greşite. Aşa că mai bine mă opresc, înainte să-mi fie aruncate şi alte acuze în spate de-un tip/tipă care nu înţelege nimic din ceea ce vorbesc. Atunci când conversaţia nu-i pentru mine, simt, şi ies. Salut!

| Fulbaster a răspuns (pentru Teardrop):

Eu am incercat sa-ti transimit ceva, sa schimb totul intr-o gluma, daca nu te-ai prins imi pare rau.
Sper sa nu mai dam unul de altul...

| Loora a răspuns:

Nu a omorat si nici nu omoara pe nimeni! Copiii din ziua de azi nu mai sunt atrasi de invatatura. Este trist dar adevarat. Noua generatie este sub orice critica! Peste cativa ani cred ca o sa ajunga profesorii sa stea la catedre fara elevi in clase! Din nou, trist dar adevarat! Acest fenomen nu apartine normalitatii dar, din pacate, este tot mai raspandit!

| Madalina84 a răspuns:

In viata un copil nu trebuie sa fie doar invatamant. Dar profesorii numai asta urmaresc...Dar daca nu iti place o materie nu ai cum sa o inveti pur si simplu nu ai cum pentru ca nu poti intelege asa cum trebuie..Si mai ales in ziua de azi sunt profesori care poarta pica pe tine si vor sa te lase repetent/corigent doar ca sa faci pregatire. Nu, un copil/elev are si o viata trebuie sa mai iasa din casa, sa mai faca ceva in plus un sport ceva..Nu numai scoala, teme, mancare si somn...Si pentru ca profesorii nu reusesc sa ii faca pe copii/elevi sa inteleaga si nu fac nimic in clasa le dau prea multe teme pentru acasa si e normal sa te saturi de chestia asta. Mai ales ca in Romania invatamantul e prea exagerat daca inainte in clasa a 5-a faceai exercitiile ce le faci acum intr-a a 3-a e prea mult. In alte tari da, faci mai putin dar ai timp sa intelegi cum trebuie si atunci poti sa spui ca inveti ceva. Aici ti se pune totul deodata inveti doar pentru zilele in care dai test sau te asculta si dupa uiti. Si intr-adevar sunt cateva ore pe care le consideri inutile deoarece unii oameni stiu ce vor de la viata si daca considera ca nu le trebuie ceva e clar ca nu vor sa practice degeaba. Nu poti sa inveti tot timpul iar daca de asta e nevoie pentru a ajunge cineva mai bine faci ce iti place si ce consideri ca e necesar. Nu e vorba de omorat dar e prea mult stres. Si eu sunt constienta de asta si am doar 13 ani.

| Teardrop explică (pentru Madalina84):

Normal că trebuie să iasă din casă şi să facă sport! N-am zis niciodată că nu trebuie. Wtf. Eu nu mă refeream aici la şcoală. Mă refeream la cultură generală.

| Madalina84 a răspuns (pentru Teardrop):

Cultura generala pe care ti-o formezi la scoala...

| Teardrop explică (pentru Madalina84):

Da, ţi-o formezi şi la şcoală. Gândirea logică mi-am format-o la şcoală, nu acasă. Nici mie nu-mi plac o grămdată de materii. De exemplu fizica. Da' asta nu-nseamnă că pot s-o numesc materie inutilă. Am colegi/prieteni cărora le place.