Ai şi tu o întrebare ? Pune-o aici
 
2846197intrebari
Ultimele intrebari
Cupio.ro
Twitter
micşorează boxul
Categorii
micşorează boxul
Blogul tău poate ajuta
TRAFIC
25 Ian
SATI 394.895AFISARI
207.413VIZITE
180.197V. UNICI
9 Ianuarie 2011
ColorfullColors intreaba:

Avem nevoie de modele in viata? De ce?Urmareste intrebarea Adauga la favorite
Ce nota dai intrebarii?
 • 11 răspunsuri RSS raspunsuri)
 • 9 Ianuarie 2011 15:59
  Hombre a răspuns:
  Daca iti trasneste prin cap sa-l urmezi pe Jak Spintecatorul?
 • 9 Ianuarie 2011 20:38
  AlanTigerofAtlantic a răspuns:
  Da.De modele pozitive.Modele care au schimbat omenirea si au ramas in istorie pentru bunatatea, intelepciunea, iubirea, modestia si inteligenta lor.
 • 9 Ianuarie 2011 15:01
  Apache a răspuns:
  Un model de viata este necesar pana reusesti sa devii tu insuti un model!
 • 9 Ianuarie 2011 18:28
  Razvan a răspuns:
  Dacă părinţii sunt nişte modele de verticalitate, copilul nu are nevoie de niciun model
 • 10 Ianuarie 2011 11:18
  danut a răspuns:
  Avem nevoie de modele in viata noastra pentru faptul ca noi nu ne nastem cu un cap plin de date si fapte ci le "achizitionam" din mediul inconjurator precum reactile neconditionate. Pentru dezvoltarea unui individ in evolutia lui sunt necesare experientele personale dar si a celorlalti deoarece timpul acordat existentei pe acest pamant este limitat si nu am avea timpul necesar pentru un "plin" intelectual. Totodata repetitia sau imitarea sau copierea sunt forme acceptate de "acumulare de informati, fapte, obiceiuri sau date".
 • 9 Ianuarie 2011 18:11
  Angel0 a răspuns:
  Moarte parca nu mai au același farmec.
 • 9 Ianuarie 2011 15:25
  AndrogynBeauty a răspuns:
  Părerea mea e că necesitatea existenţei modelelor se loveşte de problema apartenenţei acestora la timpuri şi cutume sociale apuse, retrograde în părţi relativ esenţiale. În plus, toate aceste modele "de urmat" au avut şi părţi negative care nu trebuiesc copiate. Mai mult, majoritatea acestor modele sunt/au fost contaminate cu mesaje conceptuale propagandistice (de tot felul, de la cele religioase, la cele politice, economice etc.) şi astfel devin/au devenit toxice pentru o minte nouă, perenă, liberă. De aceea eu consider că ar trebui renunţat la ideea de model, şi insistat pe cea de libertate în alegere.
  Mai există şi un alt aspect negativ al impunerii unor modele: anxietatea şi deznădejdea ce se pot naşte în sufletul unui tânăr copleşit de imaginea mausoleică a unui model social impus. Teama de eşec poate curba în jos o evoluţie pozitivă. Şi toate aceste probleme pot fi simplu asanate prin introducerea unor concepte simple, legate de libertatea şi gândirea imaginativă proprie, neprofanată, eliminându-se "nevoia" impunerii unor modele, cu părţile negative expuse mai sus. În concluzie, eu sunt contra modelelor în viaţă.
 • 9 Ianuarie 2011 15:29
  Legiuitoarea a răspuns:
  Bună.
  Pentru a ne ghida, logic!
  Pa, pa.
 • 10 Ianuarie 2011 17:12
  Paulla a răspuns:
  Nu. Daca iti alegi un model negativ? Decat sa urmezi pe cineva mai bine o faci in felul tau.
 • 10 Ianuarie 2011 21:08
  AndrelleWoulfe a răspuns:
  Depinde de mentalitatea fiecarei persoane. Pentru ca (normal) fiecare persoana vrea sa fie originala, si sa nu copieze nici un "model". Daca toti am urma cate un 'sablon' de unde atata diversitate? Poti avea un model in viata si sa iti insusesti valorile lui insa sa ai grija sa nu mergi prea departe si sa cazi in falsitate. Just be yourself. Oricum noi nu ne-am nascut unici, suntem pur is simplu suma anumitor valori/defecte ale anturajului sau familiei (care, constient sau ma putin constient, devin modelele noastre in viata) sau eventual a experientei.


  Have a nice day~ ^^
 • 3 Septembrie 2013 09:09
  SirAnarchyOSD a răspuns:
  Stiti ce e enervant? Ca aceiasi oameni care sustin ideea unui model in viata sustin si ideea ca toata lumea e diferita. Eu niciodata nu am modele in viata; ideea asta mi se pare bagata cu forta de catre societate. Mereu am luat cate un lucru de la fiecare persoana, fara sa conteze daca e ok sau nu.