Exista doua feluri de posedari:fara vointa ta(avem o gramada de exemple in Noul Testament) si cu vointa ta atunci cand faci un pact cu Diavolul in mod constient.Cea mai periculoasa este a doua deoarece tu il inviti pe Diavolul in inima ta si el te controleaza.Incepi sa nu te mai duci la biserica,sa nu te rogi, sa nu citesti Biblia(nici macar sa o deschizi).De asemenea, incepi sa scoti niste sunete care nu pot fi imitate si il injuri pe Dumnezeu pe fata. Sper ca te-am ajutat.Bye.
Fiecare om are vointa libera (mai mult sau mai putin, caci nimeni nu o are libera 100%). Posesia apare cind vointa libera este data la o parte, deci omul nu mai are pic de libertate. De regula se spune asa despre un om, cind e legat de diavol, legatura obtinuta printr-o forma sau alta. Am cunoscut citeva asemenea cazuri, si de fiecare data a fost terifiant, pentru ca, desi uneori acei oameni se manifesta ca niste bolnavi psihici, adesea ei sunt constienti de ce li se intimpla, insa au pierdut controlul lucrurilor. Cu unii din ei am discutat personal, si asa am putut vedea cit departe poate sa ajunga distrugerea unui om.
Pe mine ma poseda prostia de la nastere. La altii nu ma bag, dar e posibil sa fi crescut.
Deocamdata nu am vazut atei posedati, in schimb am vazut babe schizofrenice prin biserici, in musulmani de ce n-o intra dracii?, ca aia nu cred in dumnezeu, ar fi cei mai predispusi alaturi de alte confesiuni
Niciodata! Ori a luat droguri, ori sufera de o boala psihica ori se preface.
Doamne uite si la Marioara...eu nu stiu daca am fost vreodata duminica la biserica.serios vorbind.
Cand se comporta diferit,si nu mai este omul pe care il sti tu,cand priveste urat, si isi schimba vocea, intr-un fel ''maraind''.
E doar o iluzie indusa de acei predicatori(buni manipulatori) unde se merge foarte mult pe puterea sugestiei.Mai ales daca ai cateva "pacate", ai impresia ca doar diavolul din tine te-a impins la faci acele nelegiuiri.
Nu e posedat, e mai usor de in fluentat, cand se intampla asta? atunci cand corpul este slabit mai ales in urma postului.etc.
Bye.