HepHap
| HepHap a întrebat:

Cate arce a facut totusi Noe? Ca pana acum s-au gasit cel putin vreo 3-4 pe muntele Ararat...

Răspuns Câştigător
| Parintele a răspuns:

rolling on the floor Noe saracul nici macar nu a existathee hee) Stii binne ca s-a demonstrat stiintific ca arca respectiva nu ar fi putut sa intretina atatea vietati intr-un spatiu atat de mic si multe altele. Si asta este tot o stupiditate din biblie.

49 răspunsuri:
| Hombre a răspuns:

Mai @HepHap mai este a-5-a la @Andre999 si se plimba cu ea pe soselele patriei ca ia pus roti si arata la toata lumea pestii aceeia fosilizati, pe care ia gasit in varful muntilor si care sustine ca de aia sunt fosile prin peretii unor munti, cica de la potop.Asa am auzit si eu dar nu bag mana in foc. Una dintre altele bazaconii scornite de cei care au contribuit la scrierea bibliei, oricum si "Alba ca Zapada" este mai adevarata.

| Hombre a răspuns:

@ eu sobra imi amintesti de chibiti de pe margine cand se desfasoara o partida de sah.

| Hombre a răspuns:

@ Flav nu stiu cele doua reguli, dar mereu am probleme cand joc sah cu indivizi destepti de pe margine.

| Hombre a răspuns:

@ Danut pai daca Dumnezeu a hotarat viata omului la 120 ani cum se explica ca 90 % moare inainte de 75 ani, si cum se explica ca la 10 mar. 2007 o femeie din Salvador avea 128 ani, a trecut peste voia lui Dumnezeu sau a facut pact cu Diavolul? Din curiozitate, nu stiu si intreb, unde scrie ca Dumnezeu a hotarat maximul varstei la 120 ani?

| Hombre a răspuns:

@Dannyjj sa nu mai crezi ca ateii nu a citit biblia ba din contra tocmai de aceea nu cred gogomaniile din biblie, cea mai proasta carte, plina de aberatii de la inceput pana la sfarsit, cu exceptia unor pilde in rest totul e varza. Dar sa trecem la arca lui Noe si stim acum ca in lume sunt 5800 de specii mamifere catalogate, 4500 de specii pasari migratoare catalogate, pai unde avea loc atatea specii si cu ce le hranea avand in vedere dimensiunile destul de mici pentru o asa imensitate de specii. dimensiunile arcei; 137. 16m lungime 13, 716 inaltime si 22, 86m latime, atentie masurile sunt luate din biblia evreilor si in ea trebuia sa depoziteze si mancarea pentru ele si lle hranesti 371 de zile plus cele 40 cat a tinut potopul total 411 zile. Mai adaugam si speciile de insecte!? un 1 000 000 000 de specii cunoscute dar sunt mult mai multe. Mai punem plantele carnivore care sunt 450 specii catalogate si nu scapau ca erau sub apa si nu mai vea ce sa manince, poate doar bazaunii din capul evanghelistilor Ioan, Marcu, Luca si Matei si a celor ce cred in ei.

| Hombre a răspuns:

@danut nu ma trimite la geneza ca o stiu, aberatii la fel ca si arca lui Noe, spune-mi daca stii in afara de biblie daca este mentionat undeva ca a fost o generatie de oameni care sau hranit cu altceva in afara de ce mancam noi si a traiau 120 de ani.Sa stii ca omul prin natura sa este mai mult carnivor si este indispesabil de proteinele din carne. Singura rasa de oameni de oameni care care nu sunt musai consumatori de carne sunt asiatici " mancatori de orez" este ultima grupa sanguina aparuta AB aparuta in procesul amestecului grupelor disparate. Dar asta face subictul altei discutii si poate o vom aborda odata. Iar cu individa care a care a murit la 128 de ani si tu spi cu seninatate ca Dumnezeu a avut planuri cu ea ma face sa ma tavalesc de ras rolling on the floor. Stii care este diferenta intre o carte stiintifica si biblie? La fel ca diferenta intre pictura realista si cea abstracta, in pictura realista pictorului nu ii este permis sa faca abateri de la model pe cand in cea abstracta are o mutitudine de posibilitati de etalare (o capita de fan, o pajste si o coada de cal, denumirea lucrari, calul paste. Asa este si cu biblia iti poate oferi multe posibilitati de interpretare, DAR este si ADEVARAT?

| Hombre a răspuns:

@danut, tati tu vorbesti cu vreo baba analfabeta si nespalata pe picioare? Se subintelege ca ca nu este vorba de fix 120 dar la o asemenea atingere de varsta trebuia media sa fie aproximativ de 100 ani, aceasta varsta si aceasta medie nu se cunoaste pe pamant ca doar nu au fumat, baut, drogat si mancat alimentele nesanatoase pe care le numesti toti oameni din toate timpurile. Spre exemplu Japonezi pana prin secolul 18 cand a legat relatii mai stranse cu europeni hrana de baza era orezul, vegetalele si pestele crud, la capitolul carne zero nici macar pasari de vanat, si media de varsta nu a sarit de 65-70 ani. Si apoi daca dumnezeu la facut pe om sa traiasca 120 de ani de ce nu ia creat si alimentele necesare, sau exista si nu le stim noi atei si numai voi religiosi din biblie, hai sa te vad ce spui legat de chestiunea acesasta. Exista cele 5 carti scrise de Moise pentru ca eu stiu ca a scris cele zece porunci cioplite pe tablite din piatra. Ori sa scrii atatea carti pe piatra cioplita!?!? Si daca da unde sunt? Cand geneticieni au descoperit ca celulele vii moare la 120 ani(da-mi un link macar) ca individa care a murit la 128 de ani contrazice asta, 8 ani peste e mult fratioare la o varsta asa batrana, si mai sunt cazuri de peste 120 ani.Sa nu-mi spui iarasi ca are Dumnezeu planuri ca iar ma tavalesc de ras. Stii cate lucruri a imaginat Jules Verne in cartile lui? Aproape toate sau construit asta ca sa-ti raspun la, "de unde stia Moise...problema ca ale lui Verne sunt reale pe cand ale lui Moise nu. Si tu in ce crezi!? in ceea ce vezi sau in ceea ce iti spune cineva si nu vezi.

| Vizitiul a răspuns:

Eu am auzit numai de o arca care ar fi fost gasita, la o altitudine de 4 kilometrii. Majoritatea geologilor sustin ca este imposibil pentru o ambarcatiune nautica sa ancoreze la o altitudine de 4000 de metri. Spui ca s-au gasit cel putin 3-4 astfel de exemplare. De unde stim noi care este cea facuta de Noe? Sa fi facut mai multe? Sa fie mit sau adevar? Sa nu-mi zici ca au gasit si animale vii in interior?

HepHap
| HepHap explică:

@ioandelasal

Una confirmata in 1986, de Ron Wyatt.

http://www.squidoo.com/noahsarkfound

Una descoperita de Angelo Palego.

http://mmmgroup.altervista.org/e-ark.html

Una descoperita anul asta de chinezii de la Noah's Ark Ministries International (era culmea sa nu gaseasca chiar ei o arca).

http://www.thesun.co.uk/......urkey.html

Pe Discovery vorbeau de alta?

Nu sunt bucati, sunt megastructuri, puse cap la cap se face material pentru o flota.

HepHap
| HepHap explică:

@anonim

Vorbeste cu robotelul. El a ales automat raspunsul castigator.

| Alphawolf a răspuns:

@Dannyjj, daca nu era stiinta nici Biblie nu aveai, iar raspunsul tau aici pe TPU nici macar un proiect in imaginatie nu ar fi fost. Ce usor este sa critici fara sa gandesti. Si stiinta inainteaza tot datorita oamenilor, asa ca, ai rabdare. Cu tine esti intelegator, in schimb ceri altor oameni sa se depaseasca si sa-ti satisfaca tie curiozitatile, deoarece tu nu poti fi realist si in loc sa cercetezi, dai vina pe supranatural. Ce te invata Biblia? Nimic interesant, mai degraba aberant. Sa te rogi la pereti si ca lumea e rea. Sa staruiesti in vorbitul cu peretii pana cand se formeaza o imagine(falsa) in subconstient, care se numeste indoctrinare si de care nu mai poti scapa. Religia spala...

| Alphawolf a răspuns:

@Dannyjj, tu zici ca, lui Dumnezeu nu prea i-a placut creatia sa, iar eu inteleg din asta ca, greseala este din creatie. Eu personal inclin sa cred ca logic nu poate fi altfel. Daca Dumnezeu a creat totul(omul cu calitatile lui, limitele de desfasurare a omului, potentialul etc), nu vad unde este vina omului. Este normal sa pedepsesti un copil fara ca acel copil sa inteleaga de ce este pedepsit? Este ca si cum mi-as lua cainele la omor, ca de flamand ce era a mancat o gaina. Stii cum suna povestea cu potopul? Eu te-am facut, eu te omor.
Cum se explica numarul arcelor, eu am o varianta mai buna...raspunde la mai multe intrebari.
Noe a facut cel putin doua arce. Una care s-a oprit pe muntele Ararat dupa ce s-au retras apele si una cu care Noe a distribuit animalele in zonele in care le intalnim astazi. Avem dovada de la crestini arheologi ca Noe si-a uitat sau a abandonat prima arca(o arca) pe munte, asa ca a fost nevoie sa construiasca o a doua arca, aceasta fiind necesara la distributia animalelor pe zone(arca gasita de Gigel la ses). Plusul de arce gasite pe muntele Ararat, le putem explica asfel: pentru a cobori animalele de pe munte, Noe a fost nevoit sa construiasca ceva cu care sa le coboare(un fel de teleferic). Animalele fiind foarte multe Noe a construit 2-3 teleferice, iar arheologii crestini au confundat aceste teleferice cu arce. Am rezolvat misterul.

| Alphawolf a răspuns:

@Dannyjj, la ce zici tu, ca oamenii au devenit prea rai, se ridica o intrebare: Cum de-au ajuns oamenii asa de rai? Raspunsul la aceasta intrebare este: greseala din creatie. De ce? Omului nu i s-a prezentat un standard real(deci, NU RELATIV) "bine-rau" sau nu a fost creat cu capacitatile necesare(inteligenta, simturi, sentimente) de a intelege binele si raul. Ar mai fi ceva, Dumnezeu i-a dat prea mult spatiu lui Satana(nu i-a impus limitele necesare pentru ca omul sa poata inainta pe un drum corect).
Eu nu exclud o forta supranaturala(un creator), dar exclud povestea biblica, iar la faptul ca nu avem raspunsuri la multe intrebari, eu evit sa-mi raspund cu Dumnezeu. Multe intrebari la care oamenii isi raspundeau in trecut cu "Dumnezeu", in prezent nu mai sunt minuni, stiinta le-a dat raspunsuri.

| Flav a răspuns:

@hombre laughing Tare raspunsul tau. Ai misiunea sa-mi spui care sunt cele 2 reguli pe care trebuie sa le respecte chibitiul, fara sa cauti pe google.
Nu stiu cate arce a facut Noe, dar la ce arce invat eu acum la statica, ma ia cu dureri mai mari de cap decat existenta lui Noe si rasa animalelor puse pe ''corabie''.
p. s. - ce chibiti stralucit m-a facut mama!

| danut a răspuns:

Din cate scrie in Biblie, Noe a facut o singura corabie dar nu cred ca poate fi descoperita fiindca ar fi absurd sa mai credem ca ar fi rezistat timpului pana acum. Poate ma repet dar cunosc un arheolog care a facut excavatii in Ierusalim si care mi-a spus ca pentru a ajunge la nivelul pavajului de pe vremea lui Hristos s-au sapat 15 metri in adancime. Cam atata s-a depus in cca 2000 de ani, 15 metri de tarana. Facand un calcul de clasa a doua respectiva corabie ar trebui sa fie la cca 30-40 meri adancime avand in vedere configuratia zonei asiatice a solului. Toate descoperirile la care faci referire nu au avut mai mult de 1-2 metri de tarana deasupra asa ca... inca nu s-a descoperit nimic. Cat despre faptul ca respectivii nu au trait cat scrie Biblia ci ceva de genul 1/10 este alta trasnaie a unora fara logica. Daca se citea ceva mai incolo se putea afla ca Dumnezeu a hotarat sa scurteze viata omului la maxim 120 de ani (lucru dovedit de stiinta actuala ca omul are o frana genetica la 120 de ani). Ce potriveala de mai bine de 3500 de ani, de unde o fi stiut Moise de chestia asta domnilor atei? Facand un calcul dupa modelele exprimate mai sus nu ar trebui sa traim mai mult de 12-15 ani. Cam greu cu istoria asta, nu?

| danut a răspuns:

" hombre a răspuns: @ Danut pai daca Dumnezeu a hotarat viata omului la 120 ani cum se explica ca 90 % moare inainte de 75 ani, si cum se explica ca la 10 mar. 2007 o femeie din Salvador avea 128 ani, a trecut peste voia lui Dumnezeu sau a facut pact cu Diavolul? Din curiozitate, nu stiu si intreb, unde scrie ca Dumnezeu a hotarat maximul varstei la 120 ani? "
Faptul ca omul traieste mai putin decat a hotarat Dumnezeu este urmarea faptelor si consecintelor luate de acesta (omul). Iti pot enumera cateva dar cred ca le sti si tu: consumul de alcool, tutun, droguri, alimente nesanatoase, carne si in special carne necurata (porc, tot felul de crustacee, moluste, animale care consuma hoituri, gunoaie, mamifere marine), etc. Faptul ca o femeie a trait mai mult decat 120 de ani nu inseamna ca Dumnezeu si-a incalcat cumva hotararea ci faptul ca a avut un scop cu acea femeie. Cat despre locul unde scrie ce am spus dovedeste in continuare ca majoritatea dintre cei ce fac comentari pe aici sunt in afara problematicii sau copii imberbi. Rasunsul il gasesti in Geneza 6, 3." Atunci Domnul a zis: "Duhul Meu nu va rãmâne pururea în om, cãci si omul nu este decât carne pãcãtoasã: totusi, zilele lui vor fi de o sutã douãzeci de ani."

| danut a răspuns:

" hombre a răspuns:@danut nu ma trimite la geneza ca o stiu, aberatii la fel ca si arca lui Noe, spune-mi daca stii in afara de biblie daca este mentionat undeva ca a fost o generatie de oameni care sau hranit cu altceva in afara de ce mancam noi si a traiau 120 de ani." Cred ca nu ai inteles nimic pana acum daca imi ceri sa-ti indic niste oameni care traiesc fix 120 de ani. Pot sa-ti dau exemplul unor grupuri de oameni din Estul Rusiei care traiesc cca 120 de ani in mod curent dar nu asta era scopul discutiei si sensul acesteia cu toate ca si la noi si in toata lumea exista o grupare de oameni care traieste in mod frecvent cu cca 15 ani mai mult decat ceilalti datorita felului de vietuire. Sigur sunt destui si pe TPU dar nu am sa-ti spun care sunt acestia. Dumnezeu a spus ca varsta limita va fi de 120 de ani si nu toti fix la 120 dau ortul popi. E o chestie de medie dar ca orice limita si intelegerea are un finis. Problema pe care am pus-o eu este ceva mai complexa si se vede ca nu ai putut trece de ea, probabil nu ai inteles-o. Moise a scris cele 5 carti ale Bibliei cu cca 1500 de ani inainte de Hristos, adica cu 3500 de ani fata de noi, cei de azi. Genetica a descoperit de curand (in perioada noastra) ca in jurul varstei de 120 de ani celulele umane mor, orice le-ai face. Intrebarea era DE UNDE STIA MOISE CU 3500 DE ANI FATA DE NOI chestia asta? Daca poti da un raspuns logic, rational la aceasta problema poti continua cu fanteziile tale, daca nu treci la Gastronomice, tinere.

| danut a răspuns:

"hombre a răspuns: Jules Verne..."
Nu cred ca poti intelege anumite lucruri asa ca nu voi continua polemica si am sa-ti dau o exemplificare: Jules Verne a trait in perioata anilor1800, perioada de mari descoperiri tehnice si cu distante scurte intre imaginare si creere, zeci de ani, poate o suta, dezvoltarea tehnica a vremii ii permitea asemenea imagini futuriste, dar intre Jules Verne si Moise SUNT 3400 DE ANI, sunt de comparat epoca bronzului cu perioada Revolutiei Industriale. Este clar ca daca nu ai putut intelege chestia asta de clasa a doua nu poti promova in clasa a treia. PS. eu nu i-au "citate" de pe internet ci citesc documentatii tehnice sau reviste de specialitate. Du-te la o biblioteca si documenteaza-te.

Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Nu stiu de unde ai aflat de mai multe. In Biblie se pomeneste doar de una. De asemenea, anul trecut, am vazut un documentar pe Discovery si era vorba tot de una. Numai bine!

| Dmonik a răspuns:

Asta revolutioneaza industria grea. Inseamna ca Noe este primul individ care, cu spirit antreprenorial, a infiintat primul santier naval.
Daca ma gandesc strict la sintagma "Arca lui Noe", unde este folosit singularul, nu a existat decat una.
Daca nu ma gandesc la sintagma, nu a existat niciuna!

| Dmonik a răspuns:

Revin!
E posibil sa descopere mai multe, pentru ca o religie care se respecta, are arca ei! Dar a lui Noe, e una! tongue

| Dmonik a răspuns:

@Vladix-s, cine? Cine s-a rupt?

| Dannyjj a răspuns:

@Parintele zi-mi si mie atunci daca stiinta poate explica cum de a aparut prima fiinta din lume, daca nu a fost creata de catre Cineva, cum de au aparut din nimic planetele, stelele, apele de pe planete, bazinele oceanice si pe planeta tera toate sunt la locul lor, prin forta gravitatiei.
Si sa nu ne lasi raspunsuri de genul "s-a dovedit stiintific" pentru ca cine a incercat sa dovedeasca si nu a reusit este un om ca tine ca restul oamenilor si oamenii nu sunt in masura sa creeze ei o materie din nimic ca sa poata sa contrazica toate scrise in biblie.
Ei bine, sunt savanti care incearca sa creeze cu acceleratorul de particule sa creeze o materie, dar acele particule deja exista, dar eu ma refer sa creeze din nimic, o materie... exact ce ziceam.

| Dannyjj a răspuns:

Pai atunci lumea era plina de oameni rai iar lui Dumnezeu nu prea i-a placut creatia Sa iar el a zis sa mai curete lumea si sa lase pe cei mai buni dintre ei si sa pastreze o pereche din fiecare animal.
Pai eu zic ca Noe a anuntat ca va veni potopul iar acel potop nu a aprut de nicaieri peste noapte, a aparut zic eu prin schimbari climatice, topirea ghetariilor, etc, procese care durau timp de cateva luni sau ani, in acel timp oamenii au vazut ca totul merge ciudat pe pamant si unii i-au dat dreptate lui Noe.
Noe a creat arca iar unii oameni(care poate erau rai) care l-au crezut cumva au creat si ei "arce", pe care desigur Dumnezeu nu i-a lasat sa supreavietuiasca, pentru ca Dumnezeu a curatat pamantul de oameni rai cu ajutorul potopului. Iar ce au gasit acum savantii sunt si arcele "vecinilor" (celor din sat) al lui Noe.

| Dannyjj a răspuns:

@Alphawolf nu te contrazic, poate sa fie si cum ai zis tu, dar la faptul ca m-ai contrazis despre oamenii rai, mi-am dat seama ca nu ai citit sau nu ai cunostinte despre biblie.
Pe vremea aia oamenii deja erau foarte rai, lacomi iar Dumnezeu a dat potopul ca sa stearga lumea de ei si a salvat numai oamenii cu suflet bun, chiar si dintre animale a ales numai o pereche din fiecare care erau cele mai bune, calme etc.
Sa iti dau un exemplu, daca un cuplu au un copil, copilul creste mai mare, el va devenii vagabont, vinde tot ce au parintii lui in casa, isi bate joc de parintii lui, acum crezi ca parintii vor suporta asta pana implineste 18 ani sau pana isi cauta si el o familie? Normal ca parintii il vor da la un crentru de plasament daca nu-l mai pot educa, dar Dumnezeu acum si nici pe vremea aia nu a dat oamenii rai la un centru de plasament( rolling on the floor ), ci daca toti oamenii erau deja rai el a zis sa salveze o pereche din fiecare specie existenta si sa aduca potopul.

| Dannyjj a răspuns:

@Alphawolf inca un lucru in legatura cu mesajul tau de pe prima pagina, ce zici tu despre stiinta, stiinta nu creeaza, ci descopera, creatia este toata lumea asta iar pe lumea asta oamenii au descoperit mereu cate ceva, au descoperit curentul, focul etc, nu le-au creat. Dar lasa, daca tie tie ma usor sa zici ca dumnezeu nu exista dar pe lumea asta exista in prezent 6, 4 miliarde de oameni. Iar lumea asta a aparut cu ajutorul savantiilor nu? Cum existam noi asa poate sa existe si Dumnezeu. Frate lasa-ne cu replicile de ateu.

| Dannyjj a răspuns:

N-ai frica ca nu-s asa incuiat, accept si ce zic altii numai ca vreau sa vad daca sunt asa siguri de ceea ce zic, sa vad ce le poate cerebelul.
Ce am observat la tine este ca tu mergi numai pe stiinta si uiti de religie, eu merg pe ambele, stiinta confirma unele chestii iar daca stiinta nu poate cinfirma(inca) ceva unii oameni zic: pai vezi nu se poate, deci in biblie nu este totul adevarat, total gresit, nu se poate confirma inca, dar s-ar putea confirma peste cativa ani.

Răspuns utilizator avertizat