Bai ducetiva la gradinita cu intrebarea asta ca aici s-a pus de de mii de ori si pe strada tot de atatea ori am auzit-o. Iar tu asta de ai pus intrebarea mai bine intrebai ce rol are ouale pe care le tii in maini in poza de la avatar in procesul de procreare.
Intai au fost elementele chimice care s-au tot ciocnit asa bezmetic pana cand odata ca niciodata s-au combinat in prima celula vie care era atat de inteligenta incat nici ei nu-i venea sa creada.
Gaina, ma rog pasarile, au evoluat din dinozauri deci mai intai a fost oul din care iesit "prima" gaina.
Un filozof si cercetator britanic a rezolvat enigma veche de mii de ani, "ce a fost mai intai, oul sau gaina?", descoperind ca oul a existat inaintea gainii. Cheia enigmei milenare consta in faptul ca materialul genetic nu evolueaza pe parcursul vietii unui organism
viu, in consecinta prima pasare care a devenit gaina a trebuit, mai intai, sa existe ca embrion in interiorul oului
S-a gasit raspunsul la una dintre cele mai vechi intrebari filozofice.
Ce a fost prima data? Oul sau gaina?
Un filozof, un cercetator si un crescator de gaini au gasit impreuna raspunsul.
Cheia la aceasta intrebare este faptul ca materialul genteic la aniamle nu se schimba.Prin urmare gaina trebuia sa existe ca embrion in ou.
Profesorul John Brooksfiels, de la Universitatea Nottingham, a ajuns la
concluzia ca din aceasta cauza organismul viu din coaja ar avea acelasi DNA ca si gaina in care s-a transfomrat.De accea primul lucru viu, care face parte din specia gainilor este oul.
Concluzia este ca mai intai a fost oul si apoi gaina.
DECI OUL
Funda? Plizzzzz ![]()
Cheia la aceasta intrebare este faptul ca materialul genteic la aniamle nu se schimba.Prin urmare gaina trebuia sa existe ca embrion in ou.
concluzia ca din aceasta cauza organismul viu din coaja ar avea acelasi DNA ca si gaina in care s-a transfomrat.De accea primul lucru viu, care face parte din specia gainilor este oul.
DECI OUL
Funda? Plizzzzz ![]()
Dar totusi eu zic ca gaina pentru ca dumnezeu a dat nastere animalelor nu oulaor, laptelui si asa mai departe
Gaina pentru ca Dumnezeu mai intai a facut animalele si logik gaina face oul
Grea intrebarea...![]()
Eu cred ca prima data a fost gaina [o "corcitura" a altor pasari]. Aceasta, la randul ei a facut oua, samd...![]()
Alta explicatie nu gasesc
Eu una cred ca gaina. Pentru ca iti pui apoi si intrebarea:elefantul de unde a venit? din alt elefant. Pisica de unde? Din alta pisica... Oul nu avea cum sa fie primul pentru ca nu avea de unde sa iasa. Mai intai Dumnezeu ne-a creat maturi, asa cum l-a creat pe Adam si pe Eva. E de la sine inteles.
Pai... 1) gaina- a facut oul iar din ou a iesit pui apoi s-a facut gaina, dar nu putea gaina sa faca un ou daca nu era si un cocos pe acolo, atunci a fost gaina si cocosul, oricum Dumnezeu a creeat animalele (in cazul tau, pasarile)
omule nici eu nu stiu asta a fost doar o parere
Nimeni nu stie inca asta.
Daca ar fi fost oul, el de unde ar fi aparut?
Si daca ar fi fost gaina, si ea la fel de unde ar fi aparut?
Nimeni nu stie inca asta, ramane un mister.
La fel si cu Dumnezeu, el cum a aparut?
Funda?
Salut
daca citesti acest articol te vei lamuri
http://www.animalutul.ro/......aina/1370/
Cred ca asta nu s va sti niciodata de ex 1daca zic ca gaina a fost prima. dar de unde a parut gaina? din ou. 2 daca zic ca ou de unde a aparut ou? de la gainaa...deci ...greu d rasp![]()
Gaina...Si acest raspuns se datoreaza studilor britanice, de catre niste mari filozofi cu ajutorul unui supercomputer.
ei au studiat tot ce intra in componenta oului, stabilind ca in absenta proteinei ovocledidina-17, mai pe scurt OC-17, oul nu avea cum sa existe, conform Daily Mail.
De multa vreme se specula ca acesta este ordinea corecta a venirii pe lume pentru gaina si ou, insa acum exista si baza stiintifica pentru acesta afirmatie, a declarat unul dintre cercetatorii implicati in studiu, Dr Colin Freeman, de la Universitatea Sheffield.
"Multa vreme s-a considerat ca oul a fost primul, insa am reusit sa demonstram ca situatia e pe dos", a mai declarat Freeman.
Deci in concluzie gaina. Te pup
Domnul ce a creat la facerea lumii : animale si pasari sau oua?!
Sper ca te-ai lamurit