| WhatheWow a întrebat:

Ce credeti despre Internet?; l-am putea privi ca fiind cea mai mare realizare a omenirii din ultimii 50 de ani?

Răspuns Câştigător
| TychoB a răspuns:

Da si nu. Eu consider aterizarea pe luna ca cea mai mare realizare a omenirii nu doar din ultimii 50 de ani ci din toata istoria.
Dar din punct de vedere pragmatic iti dau dreptate, desi partea proasta este ca exista foarte multa informatie proasta/gresita si ai nevoie de o formare pe care nu o gasesti la scoala pentru a putea diferentia informatia folositoare de cea inutila sau gresita:
vrajitori, homeopatie, conspiratii, Ancient Aliens, evolutie, big bang si chiar aterizarea pe luna; Exemplul viu si grotesc este TPU, userii care vor citi acest comment si se vor gandi "asta chiar crede ca omul a ajuns pe luna? Ce fraier."

| Dumnezău a răspuns (pentru TychoB):

Dovedeste ca omul chiar a ajuns pe luna, Brahe.Concret.Hubble-uri si Voyager-uri si alte sonde bineinteles ca pot fi trimise,neavand echipaj uman,insa explica-mi,pe cat de elocvent si subiectiv (obiectivitatea cunoaste o forma prea fixa,convinge in cuvintele tale) poti ca povestea cu aterizarea pe Luna nu e o strategie de marketing si "God bless USA,land of the free, home of the brave, landed on the moon", dar mai ales, de prostire a prostilor.

| WhatheWow explică (pentru TychoB):

Da, este foarte multa informatie gresita si chiar " otravita " insa pentru cei care cu adevarat vad partea buna a internetului, acesta este o sursa extraordinara de informatie, schimb de informatie, de idei, socializare, compartire, comunicare. Sint multi pe TPU, care de multe ori incearca sa impresioneze, unii tot timpul ironici, altii enervanti, foarte multe convingeri ( dar cele mai multe in raport cu " moda " ), ca se duce o lupta de idei si nu numai vizavi de aceste convingeri insa toate acestea datorita Internetului. E totusi un paradox Internetul; infintat in scopuri militare a ajuns sa fie cea mai rapida, complexa si strinsa legatura intre oameni. De aceea eu cred ca daca cineva ar face o nominalizare a celor mai mari descoperiri a ultimilor 50 de ani, atunci, Internetul va fi cu siguranta intre ele; si cine stie poate ar cistiga titlul!

| WhatheWow explică (pentru Dumnezău):

Tu chiar vorbesti serios, sau ai dat-o pe limbaj ironic?

| TychoB a răspuns (pentru Dumnezău):

Normal ca e o strategie (si) de marketing. Daca esti pasionat de spatiu doar la rusi, americani sau chinezi poti sa mergi (sau eventual ESA dar ea e mai mica); orice realizare mare e marketing. De tine depinde cat de bine pot sa iti demonstrez ca omul a fost pe luna, daca inainte sa citesti tu deja stii ca nu o sa ma crezi, nici nu mai citi. Pe scurt:
1) Pozele, transmisiile si toata media, ziare, TV din 1000 de tari
2) Oamenii care au lucrat la programul Apollo de la Apollo 1 la 17, la rachetele Saturn, de la bugetari, muncitori, ingineri, profesori universitari si toti oamenii care au vazut cu ochii lor cum s-a ridicat racheta
3) Rocile aduse (~300kg daca bine tin minte) de pe luna
4) Oglinzile lasate de astronauti care pot reflecta unde laser pentru masuratori; si nu trebuie sa fii la NASA ca sa le folosesti
5) Verificarea din surse non americane: rusii si mai nou japonezii au facut misiuni de tip fly-by in care au pozat si au verificat datele originale ale astronautilor
6) Razboiul rece: rusii cu siguranta aveau tehnologia si spionajul de a verifica concret daca americanii au reusit, daca era inscenare probabil ar fi fost scandal international
7) Muzeele din SUA sunt pline de rachete, nave spatiale, sateliti, tot ce vrei; poti sa mergi oricand sa pui mana pe ele

Daca vrei poti sa aduci contra argumente la tot ce am zis eu, poti ajunge la povesti fanteziste sau la conspiratii mondiale si chiar la documentarul acela care era plin de greseli ( http://www.badastronomy.com/bad/tv/foxapollo.html ). Doar de tine depinde daca 'crezi' sau nu, lumea va fi la fel maine: oamenii care viseaza la stele isi vor urma visele si toata neincrederea din lume nu va putea opri rachetele care se duc in spatiu. Si ca incheiere te las cu vorbele celebrului Randall Munroe : http://xkcd.com/1074/

| WhatheWow explică (pentru TychoB):

Mie nu-mi vine sa cred ca vorbea serios.

| TychoB a răspuns (pentru WhatheWow):

Chiar? Sunt obosit si nu am inteles sarcasmul. Oricum nu are nimic, macar am invatat ca au fost in total 17 misiuni Apollo si ca 18 si 19 au fost anulate, a trebuit sa caut pe wiki ca nu stiam din cap cate erau in total. You live and you learn.

37 răspunsuri:
| Shammal a răspuns:

Pacea la nivel global cred ca cea mai mare realizare, inca este in desfasurarea si trecerea la un alt nivel de constiinta - internetu' e un efect al schimbarii in constiinta colectiva

| Musique a răspuns:

S-au inventat multe în ultimii 50 de ani. Internetul nu este cea mai mare realizare. (poți afla informații și din cărți)

| WhatheWow explică (pentru Musique):

Nu vreau sa jignesc pe nimeni dar eu cred ca multi dintre cei care au raspuns la aceasta intrebare diminueaza importanta Internetului. Tu spui ca nu e mare lucru, ca poti citi si o carte; hai insa sa vedem cit de repede gasim informatia in Biblioteci? Cu ajutorul internetului avem acces la cea mai mare Biblioteca, cea mai diversa, in citeva secunde, din cel mai indepartat colt al lumii. Cred de asemenea, ca nu exista subiect sau domeniu despre care sa nu avem nici cea mai mica informatie pe net. In consecinta, aceasta conexiune intre calculatoare valoreaza mai mult decit calculatorul insusi; ca prin intermediul internetului omenirea s-a socializat mai mult ca niciodata, ca au cazut guverne datorita lui si nu in ultimul rind ca e o extraordinara unealta de manipulare.

| Musique a răspuns (pentru WhatheWow):

Și totuși, eu nu consider internetul ca fiind cea mai mare invenție din ultimii 50 de ani.
Nu toată lumea are acces la internet, si-n plus, înainte de internet cum aflai informați despre ceea ce căutai?

| unknownn a răspuns:

Cea mai mare realizare a omenirii din ultimii 50 de ani sa fie internetul?rolling on the floor
NIci in top 10 nu e.

| anonim_4396 a răspuns (pentru unknownn):

Dar poate e in "top 10 - cel mai folosit". Atunci ce e?

| WhatheWow explică (pentru unknownn):

Ce ar fi sa-mi spui tu macar 5?

| WhatheWow explică (pentru unknownn):

Deja ai da-o pe copy & paste!

| unknownn a răspuns (pentru WhatheWow):

Pai si ce-s aici la bac? La concurs de cultura generala?
WTF?!

| WhatheWow explică (pentru unknownn):

Nu, nu esti la bac, dar ma gindeam ca poti sa dai si tu niste exemple originale, nu de la altii.

| unknownn a răspuns (pentru WhatheWow):

Aia ar insemna "sa-mi dau cu parerea".Tu mi-ai cerut lucruri exacte nu sa-mi dau cu parerea.Right?

| alecx4music a răspuns:

Internetu? Cea mai mare realizare? Nici pe departe...

suntserios
| suntserios a răspuns:

Nu. Calculatorul poti sa il numesti cea mai mare realizare. Internetul este doar legatura intre mai multe calculatoare.

| introduaicinumele a răspuns:

Este o realizare foarte mare, nu chiar cea mai mare, dar este una foarte mare, adica internetul e complex. Pana si trimiterea unui mail este ceva complex, tu scrii, iar apoi serverele isi fac treabawinking
Vazusem niste filme despre data-center-urile de la Google, sti cate servere au acolo? Fiecare are cate un backup in alt server, ca sa nu se piarda date.
Si internetul e mai complex de atat, adica sunt si niste servere care contin baza de date la toate domeniile site-urilor... este complicata si chestia cu IP-urile (mi-am facut o data un server pentru un joc, Minecraft, a trebuit sa fac port forward in Router, care sa redirectioneze pe cei ce se conecteaza la IP-ul routerului catre PC-ul meu).
Netul nu e ceva asa simplu, multi sunt noobi si nu inteleg, sau nu sunt documentati (si cel putin nu comenteaza ca noobi aia care zic ca le au ei pe toate...).

| anonim_4396 a răspuns (pentru introduaicinumele):

Dar ai vazut date center-ele de la Microsoft? Sunt si mai periculoase*! Si vor fi din ce in ce mai *periculoase pentru ca stocarea datelor este migrata tot mai mult in cloud!
*periculos=teribil de impresionant.

| introduaicinumele a răspuns (pentru anonim_4396):

Google au servere mai puternice, si mai multe tongue toate serviciile lor implica internetul... sunt mai buni decat Microsoft (Android bate Windows Phone, GMail mai rapid decat Hotmail.)
As mai scrie, doar ca am treaba si nu pot da raspunsuri mai lungi laughing

| anonim_4396 a răspuns (pentru introduaicinumele):

Android bate Windows Phone? La ce? La market de aplicatii? Asta nu e vina Microsoft! GMail mai rapid decat Hotmail? Asta nu stiu de unde ai scos-o, caci in niciun caz nu e adevarat, insa uite ca Microsoft iti da pe Hotmail(SkyDrive) hard disk virtual de 25 GB, Google cat iti da? Isi permite mai mult?

| anonim_4396 a răspuns (pentru introduaicinumele):

Ai putea totusi sa te interesezi de serverele Microsoft si Windows Azure pe YouTube. Ceea ce zici tu e mai mult parere de fanboy...

| introduaicinumele a răspuns (pentru anonim_4396):

Android este mai fiabil, mai personalizabil, in plus se sincronizeaza foarte usor cu contul Google (intr-un minut, dupa ce am formatat telefonul, mi-a revenit la loc agenda, pozele din Picasa din nou au fost in Galerie, mai mult mi-a luat sa-mi scriu parola). Si in plus, ultimele Android-uri au multe functii interesante, cum ar fi backup la datele din aplicatii in cloud, si telefonul isi instaleaza singur vechile aplicatii (tata si-a luat un HTC, dupa ce s-a logat in cont, a inceput instalarea aplicatiilor, totul a fost ca inainte, fara batai de cap, si cautari in market...).
Si legat de mail, am avut si GMail, si Hotmail. E-mailul de la Google e mai rapid, se incarca pagina mai repede + cateva functii interesante + interfata user-friendly happy Dar Microsoft ia batut la spatiu de stocare free, Google da 10 GB pentru GMail (acum un an, sau 2 aveai doar 7), 1 Gb pentru pozele din Picasa si Google+, si 5 Gb pentru drive-ul lor. Dar toate serviciile lor sunt bine sincronizate intre ele, te uiti pe Youtube la un film? Imediat dai un +1 sa-l vada si prietenii, sau cand ai gasit ceva pe Google, in dreptul postarii poti sa dai +1.
In fine, fiecare are ceva bun, Microsoft face si XBoxul, si Windows-ul de pe PC (imi place si Linux, dar putine jocuri...).
PS: lol de cat timp n-am mai vorbit cu cineva despre de-astea laughing

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Doar in ceea ce priveste schimbul de informatie. Sunt oameni care traiesc bine mersi si fara Internet.

| 1Mihai1 a răspuns:

Internetul este foarte bun şi folositor, dar în acelaşi timp are şi "calităţi" rele.

| anonim_4396 a răspuns (pentru 1Mihai1):

Ca orice alta inventie de pe planeta asta.

| anonim_4396 a răspuns (pentru 1Mihai1):

Iar asta depinde de oameni, nu de inventie.

| 1Mihai1 a răspuns (pentru anonim_4396):

Da, bine spus! Dar depinde şi de invenţie.

| Analytical a răspuns:

Cantitatea zilnica de Ecstasy. Il urasc, pentru ca tot ceea ce este "bun" si ademenitor, de fapt este cea mai periculoasa sursa de a exista.

| transsa a răspuns:

Se poate. In 2012 deja majoritatea oamenilor folosesc internetul. Scrisul de mana deja incepe sa se dea uitarii, comunicarea este mult mai lejera pe internet, exista raspunsuri si intrebarii referitoare la orice. Practic internetul este cea mai mare realizare a omenirii in ultimii 50 de ani.

| Johanndjmt2 a răspuns:

Da pentru ca metodele de comunicatie si informare prin internet au ajuns mai eficiente decat cele conventionale, Nu deoarece o sa ajungem intr-o epoca in care internetul va detine absolut toate informatiile despre noi si cred ca va fi folosit pentru spionaj fara ca noi sa stim acest lucru.

| myst a răspuns:

Nu

| d14m4r14 a răspuns:

Poate ca este cea mai mare realizare pentru marile corporatii, nu pentru noi. Cred ca internetul a devenit cel mai bun mijloc de manipulare, primand in fata religiei. In spatele "ajutorului" oferit de internet se ascund oameni care controleaza si distrag atentia publica de la lucruri cu adevarat importante.
Prin intermediul internetului ne pierdem (incet dar sigur) umanitatea.

| WhatheWow explică (pentru d14m4r14):

Deocamdata influenta "acelora " nu e foarte mare; dar cine stie poate in viitorul apropiat?

Întrebări similare