NOname
Întrebare recomandată | NOname a întrebat:

"Cea mai cruntă zi caniculară de astăzi va deveni o zi obişnuită de vară până în 2050.
Mai multe regiuni ale globului, în primul rând zonele tropicale, ar putea atinge un vârf al valorilor temperaturilor până în 2050, când maximele înregistrate în ultimii 150 de ani vor deveni o regulă, se arată într-un studiu publicat miercuri în revista Nature, informează AFP.
În acest studiu, un grup de cercetători de la Universitatea din Hawaii a propus un nou indicator al încălzirii climatice. Utilizând diferite modele climatice, aceştia identifică în diferite zone geografice anul în care, pornind de la emisiile posibile de gaze cu efect de seră, temperatura medie anuală va depăşi constant temperaturile cele mai mari înregistrate în anii 1986 - 2005.
Potrivit cercetătorilor, într-un scenariu al emisiilor de gaze cu efect de seră, acest vârf virtual ar putea fi atins la nivel global în 2047. Potrivit unui scenariu optimist, ce ia în calcul măsurile luate împotriva emisiilor de dioxid de carbon, termenul ar putea fi amânat până în 2069.
"Rezultatele sunt surprinzătoare, indiferent de scenariu, şi se vor vedea în curând", declară Camilo Mora, autorul principal al acestui studiu, într-un comunicat.
Atingerea acestui vârf climatic se va petrece la date diferite, în funcţie de diferitele zone geografice, iar regiunile tropicale sunt primele pe listă.
Astfel, scenariul pesimist prevede că anumite regiuni din Indonezia (din 2020), chiar Lagos (2029), ar putea experimenta aceste temperaturi fără precedent începând cu următorul deceniu.
Mexic ar putea atinge acest vârf începând cu 2031, iar Bombay, în 2034, înaintea unor oraşe precum Washington (2047), Londra (2056) şi Moscova (2063).
În cazul Bucureştiului, cercetătorii preconizează că anul de vârf va fi 2054.
"Rezultatele arată că ţările cele mai afectate sunt cele care au şi cea mai slabă capacitate de reacţie. În mod ironic, acestea sunt ţările cel mai puţin responsabile de schimbările climatice", adaugă Ryan Longman, coautorul studiului.
Deşi schimbările de temperatură ca valori absolute se înregistrează la Polul Nord, studiul insistă asupra faptului că schimbările climatice vor apărea cel mai rapid în regiunile tropicale.
Speciile de animale şi plante din regiunile tropicale, neobişnuite cu variaţiile climatice, sunt prin urmare deosebit de vulnerabile. Autorii studiului avertizează că "tropicele adăpostesc cea mai mare diversitate de specii marine şi terestre şi aici se vor petrece schimbări climatice fără precedent cu zece ani mai devreme decât oriunde pe Terra", evidenţiind riscul ca anumite specii, precum coralii, să dispară."
http://www.descopera.ro/......na-in-2050
Dragi conpământeni, scădem emisiile de gaze cu efect de seră (poluare), ne adaptăm la variaţiile climatice şi temperaturile tropicale sau ne mutăm la Polul Nord?

45 răspunsuri:
NOname
| NOname explică:

"Poluarea din aer este, oficial, factor cancerigen. Care sunt cele mai poluate oraşe din România şi din restul lumii?"

http://www.descopera.ro/......stul-lumii

NOname
| NOname explică:

Http://youtu.be/HHP9Rh-ooh0

NOname
| NOname explică:

Http://youtu.be/1iVDHiOEBvw

NOname
| NOname explică:

"O amenințare mai puțin pentru locuitorii Galațiului și pentru mediu: proiectul Enel pentru termocentrala pe cărbune, anulat.

Victorie! Enel a anunțat că nu va mai construi termocentrala de la Galați, care urma să funcționeze pe bază de cărbune importat din Ucraina.

Greenpeace salută decizia Enel de a renunța la construirea termocentralei din Galați, decizie anunțată recent în presă de country managerul Enel în Romania, Luca D’Agnese. Termocentrala ar fi urmat să funcționeze timp de 40 de ani pe bază de cărbune importat din Ucraina și să provoace anual aproximativ 45.000 de zile de boală și moartea prematură a 40 de persoane[1], pe lângă pagubele de mediu implicite.

Cu această ocazie, Greenpeace reia apelul către factorii de decizie din guvern să adapteze Strategia energetică națională pentru a opri schimbările climatice, prin stabilirea unui calendar pentru eliminarea graduală a folosirii cărbunelui în termocentrale - tehnologia cu cele mai mari emisii de gaze cu efect de seră, ce determină schimbările climatice. Actuala strategie energetică prevede importuri de cărbune, deschiderea de noi exploatări de lignit, construirea de noi grupuri energetice și oferirea de ajutor de stat pentru producția de huilă.

Conform studiului [R]evoluția Energetică[2], publicat de Greenpeace in 2012, România își va putea reduce consumul final de energie cu 40% până în anul 2050, prin măsuri de eficiență energetică. De asemenea, la nivelul lui 2050 România va putea fi alimentată cu energie regenerabilă în proporție de 84%, folosind tehnologia disponibilă în prezent. În acest context, reorientarea producției de energie dinspre tehnologiile periculoase pentru mediu și sănătate către cele curate devine nu doar posibilă, ci, mai ales, rentabilă."

Sursa: http://www.greenpeace.org/......la-galati/

NOname
| NOname explică:

Https://www.facebook.com/....../photo.php

...plus, primul poluează, al doilea nu.

NOname
| NOname explică:

Http://www.tpu.ro/......ncalzirea/

NOname
| NOname explică:

Http://i.imgur.com/b9RlzJr.jpg :))

regis
| regis a răspuns:

Previziuni, previziuni, previziuni. Ba ni se vorbeste despre incalzirea globala, ba despre cea mai friguroasa iarna din ultimul secol. Ba ni se spune ca se topeste calota glaciara la Polul Nord, ba ca a crescut stratul de gheata de la Polul Sud.
Eu nu mai cred nici in una nici in alta, m-am saturat de cercetatori, fie ei americani, britanici sau romani. Pentru ce sa fiu ingrijorat? Pot schimba eu sau poti schimba tu cursul lucrurilor?

| SaveTheNature a răspuns:

O vorba suedeza spune asa:
"There is no such thing as bad weather, only the wrong clothes"
In fine...de cand e pamantul asta -omul face omul desface.
Bolile- majoritatea au apaurt din cauza razboaielor (cadavrele in putrefactie), poluare, E-uri etc..Tot omul a inventat vaccinuri, pastile, operatii etc.
In cazul de fata..omul se va lovi cu capul de sus (tarziu intr-adevar) -dar probabil vor fi inventate fel si fel de creme protective contra radiatiilor puternice si contra caldurilor de 40 50 60 de grade. Ce nu strica omul? ce nu inventeaza omul?
Ce putem face noi pe TPU? Zilnic sunt interprinse actiuni de genul "Save the nature"..insa parca mai puternici sunt detinatorii de petrol, de gaze etc.
Probabil in viitor...vor veni cu oferte pentru refacerea stratului de ozon, "reclimatizare" etc.
Vom trai si vom vedea.

| RAY a răspuns:

Asta nu-i stiinta, nu poti dovedi ceva in viitor si doar in prezent

| NOname explică (pentru RAY):

Se pot calcula probabilităţile matematic, ştiinţific.

| RAY a răspuns (pentru NOname):

Da,dar nu exact, sincer nu-mi pasa de viitor, eu posibil voi fi mort vesnic atunci de ce sami pese mie, de mine cui i va pasa cand voi vi mort?

| NOname explică (pentru RAY):

Vorbim de anul 2050, nu 2500. Dar chiar dacă nu ai supravieţui 30-40 de ani, tot este posibil să laşi persoanele dragi în urmă, care vor fi nevoite să sufere de pe urma inconştienţei şi egoismului oamenilor de acum.
Dar, mă rog, poţi să rămâi la nepăsarea ta.

| RAY a răspuns (pentru NOname):

Si ce pot face acuma sa nu creasca temperatura aia sa stiu?

| MultPreaInteleptulTractorist a răspuns (pentru RAY):

In primul rand, trebuie sa te limitezi la a folosi resursele doar pentru strictul necesar. (stingi lumina cand iesi din baie, caloriferele le tii aprinse cat este necesar si nu toata ziua, aerul conditionat il folosesti doar cand altfel nu mai poti sta in casa de caldura, faci baie iarna in loc de dus s.a.m.d).
Evita sa folosesti masina personala (mergi cu transportul in comun), cumpara electrocasnice din clasa energetica A+, recicleaza gunoiul, etc. Sunt o gramada de mijloace prin care poti limita poluarea produsa de tine. Daca toti ar face la fel am avea cel putin 100 de ani in plus (timp suficient sa inlocuim combustibilii fosili care oricuum se vor termina in cca 50 de ani)

| LittleLady a răspuns (pentru MultPreaInteleptulTractorist):

Adevarat! Am vazut mai sus un raspuns de genul:eu in 2050 voi fi mort deci ce-mi pasa. Pai cum sa nu-ti pese cand vine vorba de intreg neamul omenesc? Adica macar odata in viata incearca sa fii responsabil. Inteleg ca poate nu iti pasa dar daca, sa zicem, copii tai vor avea de suferit.Nu merita macar sa incerci sa le faci viata mai buna?! Si incercarea moarte n-are!

| sublime89 a răspuns:

E clar ca daca nu facem ceva in privinta gazelor cu efect de sera singurul lucru care ne mai poate salva e o era glaciara laughing Dar si aia trebuie sa vina foarte rapid, pentru ca incalzirea globala ar putea sscapa de sub control, daca nu a facut-o deja. Asta ar rezolva putin problemele temperaturilor cel putin. Dar probabil vor mai trece cateva milenii pana atunci. O alta solutie ar fi vreo mare descoperire stiintifica, ceva ce nu ne putem imagina noi deocamdata. Vreo metoda de a controla clima si temperaturile. Daca nu se intampla nimic din toate astea ma tem ca Terra s-ar putea transforma intr-un cuptor (cel putin pentru oameni), si atunci singura solutie va fi sa ne mutam pe Marte unde-i mai racoare laughing

| ErrorFound a răspuns:

Tehnologia exista, posibilitati exista, sanse exista...De vina pentru continuarea acestor probleme sunt aroganta si importanta banului pentru conducatori. Unii continua in prostie sa finanteze razboaie cand pot ajuta pe altii. Aroganta e mare... Totusi cred ca putem face ceva prin 2049 cand se observa niste schimbari care ne ameninta.
Nu ar trebui sa ne facem griji pentru tehnologie. Exista motoare care functioneaza pe apa, altele pe carbon(functioneaza si cu un 2 in coada). Exista surse alternative de energie, deci avem potentialul de a face ceva de mult, dar mai asteptam si noi putin pana ne vine mintea la cap.

| suffarstar a răspuns:

Nu'i bai....gasim noi o planeta pe care sa ne mutam.
Sincer,e grav. Nu cred ca mai e ceva de spus. Situatia e critica,nu ar mai trebui sa ne mintim singuri. Ar trebui spus marilor companii care ne vand apa la borcan si petrol ca sa avem cu ce ne misca oasele. Totusi,mai exista vreo metoda pentru reparea stratului de ozon?
Si noi suntem de vina ca le cumparam lor toate porcariile. De fapt,daca stau sa ma gandesc,cam toti poluam. Avem nevoie de caldura,de transport,de telecomunicatii. Trebuie sa fie si un sfarsit, nu-l putem duce cu zaharelu'.
Poate era mai bine sa traim in padure vanand animale cu totii,nu traiam cu frica ca ia foc planeta cu noi si eram si sanatosi pe deasupra, ca rata de supravietuire era mai mica, e adevarat, asta este, fiecare cum poate, pana la urma omul este cancerul Terrei.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Crezi ca exista loc unde poti fi ferit de capriciile naturii?

| NOname explică (pentru anonim_4396):

Dacă inconştienţa umană o numeşti "capriciul naturii", atunci da, cam greu.

| anonim_4396 a răspuns (pentru NOname):

NOname,stii ca ce face omul cu mana lui este lucru manual.Atunci cand in inconstienta lui, omul a decis sa intervina in mersul naturii, nu s-a gandit ca va veni momentul cand va primi ce merita.Va trebui sa suporte.Asta ca sa nu spun direct ce se va intampla de fapt.

| MultPreaInteleptulTractorist a răspuns (pentru NOname):

NOname explică (pentru ivancea2):
Dacă inconştienţa umană o numeşti "capriciul naturii", atunci da, cam greu.

------------------------------------------------------------------------------------------

Este inconstienta umana pana la un punct. Fiecare are nevoie de apa calda si lumina. Iar astea nu ai cum sa le obtii fara sa poluezi happy

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Chiar ma gandeam sa ma mut in Islanda.


anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Draga Noname, nu zic ca poluarea nu ar avea vina ei in acest scenariu, dar de fapt se ascunde adevarul. Furtuna electromagnetica e inevitabila, a inceput deja.Asa se manifesta. 2054? Ce sa zic, sa traim si sa vedem.Cred ca mult mai devreme va cadea electricitatea si vom intra in haos.Parerea mea e ca incet incet ne vom adapta la stilul de trai la temperatura mare.

| anonim_4396 a răspuns (pentru anonim_4396):

Ce ma intriga cel mai mult la chestia asta este ca sunt unii - cei care au initiat problema incalzirii globale - care se imbogatesc din urma masurilor pe care tot ei le-au implementat: centralizarea, pregatirea (training), certificarea si taxarea producatorilor cu factor poluant. Pai daca imi fac asa mari griji ca o ia Terra la vale, nu este logic ca banii pe care ii adun sa fie investiti in cercetarea si dezvoltarea altor metode mai putin poluante? Ori ei nu fac asta, se ascund ba prin China, ba prin alte parti. Ma cam zgarie pe creier treaba asta. Ma rog, mai vedem ce se intampla.
O posibila problema foarte grava, de care ma si mir ca nu au pomenit respectivii cercetatori, este ca prin cresterea nivelului marii se creeaza presiune sub scoarta terestra si asta poate duce la activitate vulcanica masiva, lucru care nu ar ajuta deloc stratul de ozon. Ma rog, sper sa nu se intample asa.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Vroiam sa mai spun ca emisia de gaze se stopeaza imediat cu caderea electricitatii. Bineinteles ca vom fi aruncati direct in epoca pietrei sau fierului dar, numai asa se va salva pamantul.

| wtxwhdxifdjebdd a răspuns:

Statisticile lor sunt in conformitate cu activitatea globala zilnica, daca n-ar mai fi poluare rezultatele studiilor evidentiate ar fi altele cu siguranta.

| MultPreaInteleptulTractorist a răspuns:

Este vina fiecarui om in parte. Toata societatea, toata economia (toata productia si toate serviciile) se bazeaza pe arderea combustibililor rafinati din petrol pentru a obtine energie/caldura/miscare/
Atunci cand vrei sa iesi in parc, atunci cand iti cumperi ceva de la magazin, atunci cand faci dus, atunci cand stai pe net sau te uiti la Tv, atunci cand faci curat s.a.m.d (practic, atunci cand iti traiesti viata) trebuie sa-ti amintesti ca vei contribui direct sau indirect cu o cifra oarecare la incalzirea globala. Tot ce inseamna ce am scris mai sus se bazeaza exclusiv pe arderea combustibililor fosili. Fara a arde acesti combustibili, societatea asa cum o stii nu ar mai exista. Ne-am intoarce in timp cu sute de ani atunci cand fiecare avea gospodaria proprie si fiecare facea ce-l taia capu. Este pretul platit pentru civilizatie iar singura solutie este inlocuirea combstibilului fosil cu ceva la fel de eficient si sigur.

| anonim_4396 a răspuns (pentru MultPreaInteleptulTractorist):

Ok men, asa e. Eu zic ca nu mai avem mult pana ne intoarcem inapoi.Pamantul nu mai are nevoie de nicio activitate care sa-i dauneze.

| usuk a răspuns:

Suntem prea multi, nu incapem la polul nord, deci...ne vom numi sub-pamanteni, daca..stii cum zic{sti tu, sub-pamant..in pamant..case, in scoarta terestra, feriti de soare si clima de deasupra..ramarii? lol}

| NOname explică (pentru usuk):

Da, nu ne va rămâne decât să involuăm în viermi. : ))

| usuk a răspuns (pentru NOname):

Omg..alte sute-de-mii-de-ani-de-chin..lol..ar fi mai plauzibil sa "evoluam" in robotei rezistenti la caldura..nu, am fi prea multi si n-am avea atata ulei de motor.dam it...cred totusi ca cel mai usor ar fi sa cream un "cel de al doilea cer"{sti tu, care blocheaza razele uv nocive. ceva asemanator lui O3?-nea' ozonu', daca, stii cum zic}

| NOname explică (pentru usuk):

Eh, prea SF pentru nivelul nostru. Dacă nu am îngropa banii în biserici şi alte inutilităţi, poate am avea resurse şi de un "al doilea cer". E nevoie de un efort colectiv, mondial. Până atunci...vise.

| Nobody35 a răspuns:

Acel scenariu descris de tine seamana izbitor cu ideea principala a filmului Elysium happy.

| HippocrateS a răspuns (pentru Nobody35):

Nici nu am auzit de filmul asta.
A fost doar imaginatia mea.

| Blonda00 a răspuns:

Da locul in America ai putea. acumm fundita te rog...

| anonim_4396 a răspuns (pentru Blonda00):

Fain raspuns, faina poza. laughing Te duci naibii cand ai parte de asa ceva pe TPU.

| danielutzica a răspuns:

Nu cred ca toti oamenii sunt constienti ce fel de pericol ne va astepta in viitor sau urmatoarele generatii daca nu incepem sa poluam cat mai putin.

| HippocrateS a răspuns:

Pana in 2050 imi imaginez un alt scenariu:

Omenirea va gasi o alta planeta locuibila unde se vor muta doar cei care au bani iar pe noi (ma refer la cei care in opinia lor sunt niste paraziti)ne vor lasa pe vechea noastra planeta unde vom gasi sfarsitul datorita acestor actiune constiente al lor de a distruge mediul pentru a obtine $$$.
Dar ca de obicei nu-mi pasa.
Pa-paa!

| Nobody35 a răspuns (pentru HippocrateS):

Elysium, cumva?

| HippocrateS a răspuns (pentru Nobody35):

De ce intrebi?