| RAY a întrebat:

Cum reusesc oare celule din creier conexiunile sa de-a constinta ce au in special ele de ne dau sentimente,creativitate,ratiune, cellule sunt asemanatoare intre ele si nu?

8 răspunsuri:
| best1people a răspuns:

Omul e deosebit de celelalte fiinte vii prin faptul ca nu neaparat ca avem gheare,colti sau forme cu care sa ne adaptam la mediu,dar avem instinctul inascut de a ne adapta la orice prin tolerarea si cucerirea pericolului,sau altor conditii... evolutia este procesul care ne-a adus pana in prezent,unde constinta, judecata, sentimentele, senzatiile si emotiile sunt forme de expulzare a influentei fizice a corpului de supravietuire.
Constiinta este tot o adaptarea ca celelalte stari enuntate mai sus, sunt datorate legaturilor neuronilor ce retin informatii sub forma de influx nervos(bioelectricitate)...raspundem la stimuli externi si interni, sentimentele reprezinta o expulzare a lipsei de serotonina, ce hranesc animiti neuroni....sunt multe de discutat despre acest subiect.
Mai precis emisfera dreapta a creierului ce se ocupa cu judecata, partea stanga cu memoria.
Te sfatuiesc sa vorbesti cu un profesr de biologie care te va informa cu elemtele biochimice si biofizice din creierwinking

| anonim_4396 a răspuns (pentru best1people):

Un lucru interesant pe care l-am observat e ca majoritatea capacitatilor pe care le detine sunt forme evoluate ale instictelor

| mrbela a răspuns:

Raspunsul are 2 parti:
1. Sentimentele le ai din cauza neurotransmitatorilor (endorfina, dopamina care creasa sinapsele respective si leaga informatiile mai bine.
2. Ratiunea, creativitatea sau iubirea au un raspuns mai mistic... poti citi carti de Ouspensky (a 4-a cale) sau Sf. Maxim Marturisitorul.

Mai exista unele filozofii potrivit carora inima ar fi centrul guvernant si nu creierul (vezi rugaciunea inimii)

| anonim_4396 a răspuns (pentru mrbela):

Iubirea e sentiment, deci care e raspunsul mistic?

| anonim_4396 a răspuns (pentru mrbela):

Serios, filozofii, astea sunt din evul mediu de cand se credea ca creierul e organul care raceste sangele

| mrbela a răspuns (pentru anonim_4396):

Ai dreptate, m-am expirmat la modul general: iubirea ca si simt (sexualitate) este generat la nivel de creier, dar iubirea (cuiva, al aproapelui) isi are originea altundeva, sunt mii si mii de definitii.

| mrbela a răspuns (pentru anonim_4396):

Aceste filozofii nu se regasesc in evul mediu, Sf Maxim Marturisitorul nu a trait in aceea perioada.
Creierul este un mister in ziua de azi. Da, creierul mai are functia de a raci sangele, deci acei filozofi pe care ii mentionezi (nu stiu care), nu au fost departe.
Iubirea insa isi are centrul in inima: cel care iubeste stie.

| anonim_4396 a răspuns (pentru mrbela):

Cum sa nu fi trait in acea perioada daca a trai intre ani 580-662, care este in plin evul mediu.

Întrebări similare