| BATTLEGROUND a întrebat:

Hei TPU

de ce naiba zic toti ca peste aproximativ 40 de ani robotii vor fi mai avansati decat oameni?

Un robot nu va putea sa aiba niciodata sentimente reale, nu va putea sa aiba imaginatie si multe alte lucruri pe care tehnologia nu le poate face! Nu va gandi niciodata liber! fa functiona mereu dupa criteriile dupa care a fost programat!

16 răspunsuri:
| WR104 a răspuns:

Se pare ca te pricepi foarte bine la AI(artificial intelligence), deci ce rost are sa iti mai raspundem, daca tu spui asa o fi.Mai documenteaza-te.

| Prezidentul a răspuns:

Dupa cate vezi tehnologia avanseaza rapid, iar robotii chiar vor fi mai destepti decat oamenii.

Daca ii spuneai cuiva acum 100 de ani ca poti sa vezi Parisul fara sa fii in Paris, te-ar fi crezut nebun.

Urmatoarea etapa va fi crearea unor tehnologii inteligente si implantarea lor in noi sau in cei care au bani. Dupa cum vezi deja exista "smarthwatchuri" - viitorul sau Google Glass.

| RAY a răspuns:

De aia e bine sa stii programare,imagineazati sa ai un robotica sexy si sa aiba ce corp vrei tu doar prin niste setari care nici eu nu stiu inca ca nu exista, apucate de it, fi mai curios, tehnolofia e viitorul, in viitor vom putea sa ne transferam la propiu in mediul virtual

| neutrino a răspuns:

Cine se va mai baza pe sentimente in viitor? Trebuie sa iei in calcul ca oamenii vor deveni, in primul rand, roboti.

| T0T a răspuns:

Poate se referă la faptul că în gândire algoritmică vor fi mai buni, și este logic. Cum un program, după ce îi implementezi un cod, devine mai eficient decât un om și mai rapid, așa va fi și cu roboții. Dar per ansamblu un robot nu va depăși niciodată un om deoarece robotului îi va lipsi mereu creativitatea, baza a tot ceea ce s-a construit, a tot ceea ce s-a făcut, conceput, scris etc.

| sublime89 a răspuns:

Asa tind si eu sa cred. Sunt insa unii oameni de stiinta, precum Stephen Hawking care se tem de un asemenea scenariu in viitor. Poate ca riscam sa cadem in capacana propriului nostru avans tehnologic extrem de rapid, si sa ne dam seama de unele lucruri mai tarziu decat ar trebui.

| OoBunnyoO a răspuns:

Vor fi mai avansati din punctul de vedere al informatiilor. Dar nu vor incepe sa conduca lumea.

| Danzell a răspuns:

Pentru ca tehnologia avanseaza.
asa cum acum cateva sute de ani, lumea nu credea ca televizorul nu v-a avea succes, la fel cum nu credea ca internetul nu v-a avea succes, cam asa si tu.

daca tu crezi ca windows-ul e un software complicat, atunci gandeste-te cam cat de avansate sunt software-urile Nasa... sa zicem

credeai inainte ca o sa apara masini care se vor conduce singure? deja incep sa apara. Volvo deja are pe piata o masina care se ghideaza automat fara interactiunea unui sofer. Google la fel in stadiu experimental

Daca te gandesti putin si omul functioneaza dupa anumite criterii. de exemplu oxigenul, sau presiunea atmosferica, sau ce mancam. sunt la randul lor criterii.
Un robot autonom in adevaratul sens al cuvantului, este intotdeauna mai avansat decat omul. pentru ca are putere de calcul. chiar si telefonul tau e mai destept deca tine.
gandeste-te cat ti-ar lua sa calculezi o ecuatie. un calculator o face in cateva milisecunde.
ca final uitate la Automata. cu antonio banderas. un film destul de bun.

| sabin89 a răspuns (pentru Danzell):

* lumea nu credea ca televizorul va avea success.

| Danzell a răspuns (pentru sabin89):

My bad am bagat un nu in plus

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Da, doar agloritmi logicii il pot face si periculos, noi putem lua decizi si d.p.d.v al emotiilor, gandeste-te ca o gandirea formata doar din logica poate duce la concluzia ca lumea ar fi mai buna fara rasa umana. Mai mult imaginatia in cazul unui robot sufiecient de inteligent incat sa fie constient de sine va exista, doarece imaginatia e in legatura cu constientizarea "timpului viitor" ca virgula (,) imaginatia nu va functiona in acelasi fel ca ce-a umana e altceva. Apropo, daca tehnologia va evolua se poate creea un cip care ar sintetiza emotiile umane, desi asta cu greu.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Robotii sunt urmatorul pas evolutiv. Daca vor constata ceea ce noi stim deja, si anume ca umanitatea trebuie sa dispara, cu atat mai bine. Suntem singura componenta a naturii care lucreaza impotriva naturii, prin urmare, evolutia a dat gres. E ironic, dar exista posibilitatea ca noi sa cream propriul leac impotriva noastra si anume inteligenta artificiala suprema. Sunt sigur ca daca robotii ar prelua controlul planetei aceasta ar fi mult mai in siguranta decat sub dictatura umanoizilor. Pentru ca umanoizii au sentimente iar sentimentele sunt mai puternice decat logica. Prin prisma acestui simplu fapt orice purtator de creier intelege ca oamenii, in marea lor majoritatea, nu pot urmarii un scop universal ci vor alege sa-si urmeze propriile scopuri meschine, astfel punand in pericol planeta, celelalte specii si nu in ultimul rand, propria specie.

Nu suntem centrul universului, suntem doar o forma a materiei suficient de evoluata pentru a constientiza ca exista. Daca nu vom fi eradicati si nici nu vom reusi sa ne autodistrugem, in viitor nu vom periclita numai propria planeta, ci vom incepe incet sa distrugem si alte lumi. Sa aruncam o privire la istoria omenirii si vom vedea cat de periculosi sunt oamenii pentru ei insisi si tot ce ii inconjoara. Si nu inteligenta se face vinovata pentru distrugerea lasata in urma ci sentimentele si structura omului. Asa ca e normal ca o inteligenta artificiala sau o civilizatie extraterestra sa ne doreasca indepartati, suntem cel mai evoluat si periculos parazit pe care il cunoastem, pana la urma.

Iar tu nu stii nimic despre inteligenta artificiala, din cate se vede. Tu chiar crezi ca e vreo diferenta intre programarea oamenilor si programarea calculatoarelor? Daca ti-e foame, mananci. Daca ti-e sete, bei. Tot ce faci faci pentru ca esti programat, tot ce simti nu e nimic mai mult decat un sistem de programare. Suntem programati sa raspundem in exact acelasi fel la anumiti stimuli, la fel ca o inteligenta artificiala. Daca ai avea vreo idee despre programare ti-ar fi mult mai usor sa intelegi cat de mult se aseamana aceasta cu modul de functionare al creierului. Inteligenta artificiala calculeaza toate variabilele si o alege pe cea mai potrivita pentru o anumita situatie. Dar, spre deosebire de om, un calculator va alege intotdeauna varianta corecta.



| Sean a răspuns:

Nu vor conduce roboti lumea, fara instructiunea data de oameni, nu vor fi capabili sa ia decizi in afara instructiuniilor primite, aici ii chestie de programare, mi-ar lua ceva sa iti explic tot, ideea ii ca un lucru care ii programat nu va putea niciodata sa omita acele instructiuni, decat daca se strica pe baza software, chiar si asa probabil ce se va strica va fi o instructiune de repetare, adica va face aceelasi lucru la infinit(cicleaza), deci tot nu se va abate de la codul incorporat in el, deci nu prea va fi cazul, cel putin in momentul de fata, dar tehnologia ii in continua evolutie, creierul uman ii cel mai complex "calculator pe care il cunoastem", al 3-lea cel mai puternic calculator din lume i-a luat 40 minute sa proceseze o secunda din creierul uman, deci iti cam da-i seama de posibilitatea ca tehnologia sa preia conducerea, intotdeauna vor fi controlate de oameni, da un calculator poate face mai repede inmultirea asta 35825977 * 374285 decat un om, dar ca sa faca asta a primit instructiunile necesare acestui lucru, nu pot sa spui ca un calculator este mai inteligent ca un om, din moment ce un om sau mai multi oameni stau in spatele creeati lui.

| ThePathWalker a răspuns:

Fals, robotii vor avea imaginatie si sentimente sau cel putin ceva asemanator (asta nu inseamna ceva inferior) -pana la urma asta presupune inteligenta artificiala si puterea de a invata. happy

| nouatigaraelectronica a răspuns:

Mai avansati in sensul ca o sa fie mai inteligenti si rapizi dar sentimente nu o sa aiba. Am vazut un film chiar acum de curand, Chappie se numeste. Si in film au reusit sa transfere constiinta unei persoane in "creierul" robotului. Logic ca este doar un film dar tema abordata a fost chiar interesanta happy

| Coman_Cosmin_1999 a răspuns:

Noi nu am apucat sa descifram misterele creierului uman...pe scurt nici macar noi nu stim cum functioneaza gandurile si sentimentele provenite doar din niste retele neuronale.Deci nu putem spune nici ca ar fi nici ca nu ar fi imposibil ca un robot sa experimenteze sentimente.