| Reznov a întrebat:

Ma distram pe la categoria "Stiinta si Filosofie" ca toti astia ca Marioara, Mary, AngelsareCrying aicea sunt si e chiar funny sa le vezi intrebarile inteligente legate de dumnezeu (trolii astia chiar sunt amuzanti). In fine...pe la una din intrebarile astea dumnezeesti am vazut cuvantul agnostic.Si as vrea sa stiu ce inseamna. Dau funda copi(i)!

Răspuns Câştigător
| RelaţiiCuClienţii a răspuns:

"dragon roz" rolling on the floor
Mi-a plăcut asta.
Deci, dacă te distrai la întrebările la care răspundeau cei enumeraţi de tine, înseamnă că nu o prea ai cu religia, sau sunt eu plină de prejudecăţi.
În fine.
Ceilalţi utilizatori ţi-au răspuns deja la întrebare, dar -- să mai adaug şi eu ceva.
Nu există adevăraţi agnostici, deoarece ei întotdeauna vor trage, în mod inconştient, spre una dintre cele două opţiuni, ca să zic aşa.
Ori vor crede mai mult în existenţa lui Dumnezeu, ori vor fi mai siguri de inexistenţa lui.
Imparţialitatea nu prea există la oameni, deoarece întotdeauna ne vom încredinţa într-un anume instinct, sau într-o părere care se impune în faţa celorlalte păreri.
Deci da, oameni care cred, dar nu cred în existenţa lui Dumnezeu, dar care întotdeauna trag spre o parte.batting eyelashes
Asta dacă ne referim numai la Dumnezeu. După mai intervin şi celelalte religii şi --- bla, bla!

25 răspunsuri:
| Hombre a răspuns:

Si de ce te distrai neamule, ca nu stiai ce inseamna agnostic?

| EmaS a răspuns:

Agnosticul afirma ca nu poate sa stie cu certitudine daca exista sau nu Dumnezeu.Immanuel Kant pretinde ca nu se poate sti nimic despre lumea reala.Si in al doilea rand, conceptia lui este autocontradictorie pentru ca pretinde ca nu poti sti nimic despre lumea reala desi el afirma ca stie ca lumea reala nu poate fi cunoscuta.

| EmaS a răspuns:

Hep Hap
Stiu ca diateza este raportul dintre subiect si actiunea verbului.Nu ma supar.

HepHap
| HepHap a răspuns:

Draga Ema, sper sa nu te superi, dar intre "nu poti sti nimic despre lumea reala" si "lumea reala nu poate fi cunoscuta" se schimba in principiu diateza, nu sensul.

| мιнαɛℓα36 a răspuns:

Agnosticii sunt undeva la mijloc! Cred si nu cred in acelasi timp, nici nu afirma, dar nici nu neaga existenta lui Dumnezeu. Se abtin, ca sa spun asa!

| blondissima a răspuns:

Vine de la verbul gnorizo (cunosc / a cunoaste in lb. greaca ). Agnostic ( adjectiv) agnosto, agnosti, agnostikos (m. f. si n.) inseamna necunoscut.
Dar se pare ca dex online este de alta parere :
agnóstic, -ă, agnostici, -ce adj., s. m. și f. 1. Adj. Care aparține agnosticismului, privitor la agnosticism. 2. S.m și f. Adept al agnosticismului. ♦ Membru al unei secte creștine cu tendințe democratice, formată în Africa romană (pe teritoriul Algeriei de azi) în sec. 4-5 și reprezentând aripa radicală a donatiștilor, care practica asceza și martiriul de bunăvoie; erau numiți și circumcelliones (cei ce rătăcesc în jurul cuștilor) spre a sugera pasiunea lor pentru martirajul în arena cu lei. ♦ Adept al unei subsecte creștine derivate din mișcarea lui Donatus, confundată uneori cu agnosticii din aceeași epocă, a căror doctrină consta mai ales în afirmarea imposibilității cunoașterii lui Dumnezeu cu ajutorul rațiunii, precum și a lumii obiective. – Din fr. agnostique (‹ gr. agnostikos).

Răspuns utilizator avertizat
| alexsoare a răspuns:

Agnóstic, -ă, agnostici, -ce adj., s. m. și f. 1. Adj. Care aparține agnosticismului, privitor la agnosticism. 2. S.m și f. Adept al agnosticismului. ♦ Membru al unei secte creștine cu tendințe democratice, formată în Africa romană (pe teritoriul Algeriei de azi) în sec. 4-5 și reprezentând aripa radicală a donatiștilor, care practica asceza și martiriul de bunăvoie; erau numiți și circumcelliones (cei ce rătăcesc în jurul cuștilor) spre a sugera pasiunea lor pentru martirajul în arena cu lei. ♦ Adept al unei subsecte creștine derivate din mișcarea lui Donatus, confundată uneori cu agnosticii din aceeași epocă, a căror doctrină consta mai ales în afirmarea imposibilității cunoașterii lui Dumnezeu cu ajutorul rațiunii, precum și a lumii obiective. – Din fr. agnostique (‹ gr. agnostikos).

| Ramonaaaa a răspuns:

Agnostic=Membru al unei secte creștine cu tendințe democratice, formată în Africa romană (pe teritoriul Algeriei de azi) în sec. 4-5 și reprezentând aripa radicală a donatiștilor, care practica asceza și martiriul de bunăvoie.
agnostic=Adept al unei subsecte creștine derivate din mișcarea lui Donatus, confundată uneori cu agnosticii din aceeași epocă, a căror doctrină consta mai ales în afirmarea imposibilității cunoașterii lui Dumnezeu cu ajutorul rațiunii, precum și a lumii obiective.
Nu stiu daca ai inteles ceva dar anyway.big grin!

| DorelXD a răspuns:

Agnostic inseamna sa nu spui nici ca e asa nici ca e pe dincolo. Agnosticii nu spun ca exista Dumnezeu, dar nici nu contesta acest lucru.

| DعeutZa a răspuns:

Inseamna adept al agnosticismului (doctrină filozofică care neagă posibilitatea cunoașterii realității obiective)

| unknownn a răspuns:

Http://dexonline.ro/definitie/agnostic
PS: Nu mai băga toţi gay in seama gen(mariuca)

| iuli a răspuns:

AGNÓSTIC, -Ă, agnostici, -ce, adj., s. m. și f. 1. Adj. Care aparține agnosticismului, privitor la agnosticism. 2. S. m. și f. Adept al agnosticismului.

AGNOSTICÍSM s. n. Concepție filozofică idealistă care neagă, parțial sau total, posibilitatea cunoașterii obiective a lumii, a esenței fenomenelor.

| alexshobyx a răspuns:

Pai acest cuvant deriva din "agnosticism", ceea ce reprezinta o secta crestina cu tendinte democratice formata in aglgeria de azi, iar doctrina lor consta in afiramrea imposibitatii cunoasterii lui dumnezeu cu ajutorul ratiunii(pfff.vezi sa nu). Naspa, nu?

| Reznov explică:

@AlexanderSasha 1.Nu am cautat pe net pentru. ca mi-a fost mai usor sa ii intreb pe utilizatorii TPU care in general sunt oameni inteligenti.
2.Am scris copii intentionat cu un i pentru. ca daca cauti utilizatorul Marioara (trol) o sa vezi ca la toate intrebarile a scris copii cu un singur i. Prin "copi" am vrut sa fac o gluma in legatura cu el/ea.
3.Sunt baiat deci insulta corecta e trol (chiar daca nu fac trolling).
Daca eram fata cred ca puneam un dragon roz la avatar big grin.
4.Mersi pentru. raspuns.

| Reznov explică:

@Adrian "Inseamna ca te-ai plictisit rau de tot de pui asfel de intrebari!":Ce astfel de intrebari? Am intrebat un cuvant pe care nu il stiu.Ce este asa de extraordinar daca nu stiu un cuvant?

PSbig grina ma cam plictisesc straight face

| Reznov explică:

@RelaţiiCuClienţii
Chiar nu le am cu religia pentru. ca nu cred in ala bun si atotputernic.
Aia enumerati de mine,"dragonul alb", nu raspundeau ci puneau intrebari stupide la care puteai numai sa razi de "inteligenta" lor...In fine.Hai mersi pentru raspuns ca din al tau am inteles cel mai bine ce e ala un agnostic.

| Reznov explică:

@hombre cred ca stii ce troli sunt pe acolo ca ti-am vazut raspunsurile (penala rugaciunea aia XD).Eu ma amuzam la intrebarile lor si am vazut la un raspuns acest cuvant si imediat am pus aceasta intrebare.Ma amuzasem inainte sa vad acest cuvant!

| Reznov explică:

@KRINTOS
Ma bucur ca te-a distrat intrebarea desi era una serioasa. Vroiam sa stiu cand pot sa o fac fara sa intru in probleme. Apropo poti sa imi raspunzi la intrebare s-au i venit doar ca sa comfirmi ca te distrezi?

| SentimentalConsil a răspuns (pentru Reznov):

'te ba la banca ta!

| Reznov explică:

@Lemoshu
1.Te rog sa ma ierti ca nu stiu sa imi fac media.
2.In loc sa faci mistouri ieftine puteai sa raspunzi la intrebare.
3."sa ma ierti ca traiesc si eu pe langa voi, astia inteligentii si amuzantii. aproape ca ma simt vinovat" Ce legatura aveai tu in context? Am zis eu ca sunt super inteligent si tu intr-un altfel ca sa faci misto?
4.Cand am spus ca toti troli acolo sunt nu ma refeream la tine.Ti-am vazut intrebarile si raspunsurile le-am citit si te-am considerat o persoana inteligenta (pana acum).
5."da fii linistit, ca fiecare pasare pre limba ei chiere.si tu nu faci esceptiune. "probabil te-ai referit la faptul ca nu cred in Dumnezeu si ca el o sa ma pedepseasca. Puiule afla ca nu prea ma mai sperie textele astea.
Te salut!

| SentimentalConsil a răspuns:

daca tu te distrai cu intrebarile lor, eu de ce sa nu ma distrez cu ale tale
http://www.tpu.ro/......ii-v-ati-p

cred ca esti zgaltait rau de tot

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Poftim bai TROL sau TROALO ce esti...
habarnai sa cauti pe net 2 cuvinte si ii faci pe altii troli
si nici sa scrii copii nu sti...

Agnosticism: conceptie filozofica idealista care neaga, partial sau total, posibilitatea cunoasterii obiective a lumii, a esentei fenomenelor

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Da tu esti varza, puiule.esti inteligent tare.da nu stii sa-ti calculezi mediile.sa ma ierti ca traiesc si eu pe langa voi, astia inteligentii si amuzantii. aproape ca ma simt vinovat.da fii linistit, ca fiecare pasare pre limba ei chiere.si tu nu faci esceptiune.