NOname
Întrebare recomandată | NOname a întrebat:

Vă propun spre vizionare şi "Into The Universe With Stephen Hawking: The Story of Everything".
Fascinant şi el, dar în loc să se adâncească în istoria umanităţii, cum a făcut "History of the World in Two Hours", penetrează până la capăt cosmologia si ne arată posibilele scenarii de viitor: distrugerea Pământului (pare a fi o inevitabilitate), colonizarea altor planete (dacă avem noroc, minte şi, desigur, bani) şi o ipotetică încetare a existenţei Universului nostru (care este posibil să aibă fraţi).
http://youtu.be/0SEarrHfJLk
http://youtu.be/_L87wVpAK38
Păreri?
Care dintre probabilităţi vi se pare mai plauzibilă? Ne vor distruge razele gamma, ne vom ciocni de vreun asteroid (sau el de noi), ne va prăji Soarele nostru sau până atunci ne vom prăji singuri (căci suntem suficient de inteligenţi ca să creăm arme nucleare, dar nu ştiu dacă suntem suficient de inteligenţi ca să nu le folosim...indeed)?
...practic suntem praf de stele conştient de sine şi capabil să se autodepăşească. Uluitor, nu?
http://youtu.be/10aB4JWx_KE

28 răspunsuri:
| Hombre a răspuns:

Singurul loc pentru specia umana e Terra, in afara ei totul ne e ostil noua. De colonizarea altei planete similare nici vorba, distantele sunt prea uriase si imposibil sa le strabatem. Intr-un fel s-au altul aici ne e sfarsitul.

| NOname explică (pentru Hombre):

Ai ajuns la partea cu Marte (din film)?
Şi mie mi se pare SF, dar nu cred că e chiar imposibil (mai ales dacă ne gândim la viteza cu care se dezvoltă tehnologia).

| Hombre a răspuns (pentru NOname):

Putem aseleniza in viitor pe marte cu echipaj uman insa doar atat, temperaturile si radiatiile de acolo ne face imposibila colonizarea palnetei Marte.

| NOname explică (pentru Hombre):

În film ne este prezentată şi o altă variantă: construirea unor cupole de mari dimensiuni (un fel de mini-oraşe), care ne-ar proteja de radiaţii, ne-ar asigura temperatura potrivită şi constantă şi ar fi umplute cu oxigen şi tot de ce avem nevoie pentru a supravieţui.

Dar, desigur, nu ar fi vorba despre mutarea întregii populaţii a Pământului pe Marte, ci despre supravieţuirea speciei (pe moment).

| Hombre a răspuns (pentru NOname):

Scenariile acestea cu cupole sunt mai vechi, mai toti autori de SF le-a scris prin povestile lor. Eu am o singura nedumerire, in loc sa ne concentram fortele pentru a mentine mediul in care traim pe care il avem gratis si cu minime investitii putem sa nu avem probleme, noi batem campii la colonizare care este foarte groaie si complexa, adica dăm gaina din mana pentru aia de pe gard.

| NOname explică (pentru Hombre):

Desigur, se fac cercetări, progrese şi eforturi şi în această privinţă. Chiar mai devreme mi-a lăsat Filosoficus un documentar despre creşterea populaţiei.
http://youtu.be/wa3ZDEZj3P8
Ne înmulţim cu o viteză colosală şi planeta nu ne poate asigura suficientă hrană şi energie, resursele naturale fiind pe terminate.

Dar când vorbim de colonizarea altor planete, ne gândim mai degrabă la pericolul ciocnirii Pământului cu un asteroid de mari dimensiuni, pe care l-am putea evita şi asigura supravieţuirea speciei, doar mutându-ne în altă parte, din calea impactului.

După cum vezi, Hombre, sunt două lucruri uşor diferite.

NOname
| NOname explică:

O calatorie interesantă si educativă (mersi, Miha):
http://htwins.net/scale2/lang.html

"Alege limba romana, apoi folosește cursorul de pe banda orizontală de sub player pentru a coborî în profunzimea materiei sau pentru a călători în Univers. Nu în ultimul rând, reține că dacă vei pune cursorul pe oricare dintre obiectele ce îți vor apărea, vei primi informații specifice despre ele."

NOname
| NOname explică:

"Into The Universe With Stephen Hawking: The Story of Everything":
http://youtu.be/_L87wVpAK38

NOname
| NOname explică:

Cosmos. Despre apariţia vieţii şi evoluţia:
http://www.youtube.com/......ttp?/watch

NOname
| NOname explică:

Evolutia Animalelor: Triumful Vertebratelor-01-Din ocean până în aer (2013).
http://documentare.digitalarena.ro/......r-2013-hd/

NOname
| NOname explică:

"Învățământul din România are mai multe în comun cu Orientul Mijlociu, decât cu Europa. Începând cu 2008, Teoria Evoluției a fost scoasă din programa școlară. Bazele biologiei moderne au fost șterse dintr-o mișcare de către fostul ministru Hărdău."

https://www.facebook.com/......362174523/

"Teoria lui Darwin a fost scoasa din programa elevilor romani.

Un ordin semnat in anul 2006, de catre fostul ministru al educatiei, Mihail Hardau, a scos din programa scolara teoria lui Darwin, pe motiv ca elevii ar avea prea multe de invatat.

Ordinul a intrat in vigoare abia de anul acesta, iar unul dintre ONG-uri a declansat o ampla campanie pentru reintroducerea in manuale a acestei teorii.
Liderii organizatiei ii acuza pe specialistii din Educatie ca incalca dreptul elevilor la cunoastere, in timp ce "Biserica Ortodoxa Romana" sustine ca teoria lui Darwin este oricum depasita si se poate renunta la ea.
Organizatia a fost surprinsa de rezultatul unui studiu guvernamental de la sfarsitul anului trecut, conform caruia doar 14% dintre elevii romani din clasele VII-XII au auzit de teoria evolutiei, iar cei mai multi stiu doar de varianta Adam si Eva.

In speranta unei solutionari rapide a cazului, cei care militeaza pentru liberatatea constiintei vor depune la Ministerul Educatiei o scrisoare prin care cer reintroducerea teoriei lui Darwin in liceu, iar daca nici asa nu vor reusi sa rezolve ceva, acestia ameninta cu proteste de strada."

NOname
| NOname explică:

Http://www.tpu.ro/......vizionare/

| Dumnezău a răspuns:

Suntem ca SIDA. SIDA afecteaza doar oamenii, din cate stiu eu. Asa, si noi, nu putem sa suferim o asa "mutatie" incat sa ne caram hoiturile suprapreciate si pe alta planeta. Aici crapam. Doar ca nu toti. Ii stii pe baietii aia de prin Amazon (nu site-ul) care, cand vad elicoptere si oameni de stiinta veniti sa-i viziteze, cred ca sunt pasari malefice si arunca spre ei cu sulite otravite? Ei bine, ei o sa supravietuiasca mai mult ca sigur. Ain't karma a beach?

Si ca sa fiu in tema, o sa ne distrugem noi singuri. Dar nu cu nucleare. O sa fie presupun, mult mai distractiv si un sfarsit graitor pentru trepanarea noastra generala, ca specie. Ceva virus scapat de sub control. Sau va sterilizez eu pe toti. Merge si-asa!

PS : Nu toti sunt constienti de sinele lor. Asta e doar parerea generala, ca sa ne faca sa ne simtim mai bine si mai autosuficienti cu capacitatile proprii, in raport cu cele generale.

| NOname explică (pentru Dumnezău):

Bine te-ai întors, Dumnezău.

Da, războiul biologic pare şi mai probabil.
...şi poate vor supravieţui doar producătorii virusului, cu gaşca lor, care vor avea un antivirus pregătit; asta dacă nu va fi eliberat unul din greşeală sau demenţa cuiva, unul cu mortalitate 100% şi fără vreun anti existent.

| Dumnezău a răspuns (pentru NOname):

Multam. Era si un film, cu Matt Damon, "Pandemic" parca ii zice, unde nu boala in sine ci mai mult haosul face prapad si oamenii o iau razna treptat. Normal, nu lipsesc "recomandarile" de la "specialisti". Si mai e o chestie, gripa spaniola a inceput de nicaieri si s-a terminat imediat. N-ar fi exclus sa dam si noi peste asa ceva, doar sa nu se mai termine. Si desigur, sarin gas. Foarte, foarte eficient. Tot salbaticii vor supravietui, sunt prea rupti de lumea "moderna" incat sa imprumute ceva de la ea, chiar si un virus. La fel ca in "Masina Timpului", tot ei vor ramane cand se trage linie.

Abh
| Abh a răspuns:

In ritmul in care distrugem planeta nu cred ca vom ajunge la nivelul tehnologic necesar colonizarii altor planete.

| NOname explică (pentru Abh):

Mă tem că ai dreptate.

Îţi propun să vizionezi şi "History of the World in Two Hours", când ai timp, merită.
http://www.tpu.ro/......ermite-sa/

| Shammal a răspuns (pentru Abh):

Cum poti sa-ti imaginezi ca putem distruge planeta happy punete langa un copac in natura undeva mai izolat sa nu fi distrasa si intreab-o pe Gaia, planeta intreab-o pe ea si vezi ce-ti raspunde?!

| Abh a răspuns (pentru Shammal):

Prin "a distruge planeta" ma refeream ca o vom face inospitaliera pentru noi. Desigur ca planeta va supravietui si dupa ce ne "aruncam noi in aer".

Domurile sunt de domeniul SF-ului, pentru ca un astfel de dom sa asigure viata trebuie sa existe un echilibru perfect. Insa in om nu exista asa ceva. Cu cati mai multi oameni vor lucui in acel dom cu atat mai multi anarhisti vor fi. Si de cele mai multe ori interesele personale, orgoliul, mandria, depasesc chiar si instinctul de supravietuire. Nu zic, 1-2 generatii vor tine minte sacrificiul si lucrurile pe care le-au pierdut, vor convietui in armonie. Pe urma va intra in actiune caracterul competitiv si avaratitia, se va ajunge la un Pamant la scara mai mica. Numai ca daca aici ne permitem multe cu planeta, acolo fiecare eroare poate fi decisiva.

Doar daca... nu vom preda controlul inteligentei artificiale, sa ia calculatorul deciziile pentru noi. Atunci vom avea sanse de supravietuire, dar cu ce cost?

Oricare ar fi scenariul, nu il vad pe om supravietuind.

| Shammal a răspuns:

Urmatorul element nu va putea fi folosit ca arma, daca se va incerca folosirea lui ca arma, acest element nu va functiona, e in natura lui;
eu vad o comunitate umana globala constienta de conexiunea dintre fiecare om, ce traieste armonios din toate punctele de vedere;
vom calatorii si prin siltemul nostru solar si prin cele vecine, omul e legat de planeta lui(electromagnetic...), nu poate supravietui pe alta planeta decat cu ajutor, ajustari
suntem constiinta si mai mult decat atat suntem existenta

| Dreamer a răspuns:

Ca sa citez un fost profesor de facultate:,, Sfarsitul lumii nu exista...cat despre sfarsitul Pamantului nostru, ei bine vom ''privii'' de la milioane de ani lumina cand se va intampla! ''. Asadar, trecand peste 'enspe mii de asa zise teorii apocaliptice tind sa-i dau dreptate. Deci sfarsitul pamantului cred ca va fi atunci cand Soarele se va transforma intr-o,, Giganta Rosie''. Pana atunci indiferent de ce va veni vom fi indeajuns de dezvoltati intelectual si tehnologic pentru a stopa efectul.

| cosmin2344 a răspuns:

Nu stiu dar raspunsurile si gandurile noastre sunt pripite.e lesne de inteles ca in momentul in care am fost construiti am fost inzestrati cu acesta materie cenusie pe care trebuie s-o exploatam la maxim.sunt lucruri ce ne incretesc fruntea si al caror raspuns ne va cutremura sau poate desavarsi. nu pot sa cred ca suntem abandonati si lasati in voia sortii, exista ceva dincolo de prezenta noastra comprehesiune ce se va face vie si ne va ilumina. oricat de mult ne-am stradui sa petrecem universul in cautarea unei case noi, vom sfarsi fara un ajutor ce nu are de-aface cu sfera noastra, doborati de enigma existentei si-a viitorului ce inspaimanta.sunt lucruri ce ne starnesc cunoasterea si ne imping tot mai departe in necunoscut, exista poate minti sclipitoare ce pot avea revelatia absoluta, nu ne ramane decat sa continuam sa ne intrebam cine suntem de unde venim pentru ce si spre unde ne indreptam, chiar daca intr-un sfarsit fiecare suflet isi va gasi drumul spre casa.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Eu am analizat documentarul mai mult artistic. Scena in care cad merele pe langa profesor... epica! big grin

Răspuns utilizator avertizat
| SoundTHeWave a răspuns:

Eu cred ca distrugerea pamantului de catre un asteroid / stingerea soarelui e cea mai probabila.