Ai şi tu o întrebare ? Pune-o aici
 
3173409intrebari
Quiz-uri TPU
Ultimele intrebari
StarShinerS
Twitter
micşorează boxul
Categorii
micşorează boxul
Blogul tău poate ajuta
TRAFIC
26 Oct
SATI 306.084AFISARI
199.309VIZITE
181.713V. UNICI

Ce inseamna biodegradarea si cum poate fi apreciata?Urmareste intrebarea Adauga la favorite
Ce nota dai intrebarii?
 • 6 răspunsuri RSS raspunsuri)
 • a răspuns:
  Biodegradarea este fenomenul prin care o substanta se descompune natural cu ajutorul unor microorganisme, din descompunerea acesteia rezultand alte substante inofensive.
  In contrast cu factorii poluanti din apa care necesita o tratare speciala pentru a fi eliminati, exista insa si substante, numite biodegradabile, care nu polueaza mediul. Un produs este numit biodegradabil atunci cand se transforma, se descompune si se elimina in mod natural. Resturile de mancare, hartia si materialele de origina vegetale sau animala, cum sunt bumbacul si lana, sunt biodegradabile; unele produse de curatat sunt de asemenea biodegradabile. In schimb numeroase materiale plastice nu sunt.rezistente la uzura, la rupere si la actiunea factorilor chimici, ele formeaza depozite dupa urare. Pentru aceste materiale artificiale, chimisti au inventa metode de reciclare (reciclarea este transformarea deseurilor in produse noi). Unele materiale plastice sunt rupte si folosite apoi la fabricare aglomeratelor, a materialelor de constructii sau pentru asfaltarea drumurilor. Altele, care nu degaja gaze nocive, sunt arse si folosite la incalzitul urban. Cu toate astea se incearca realizarea materialelor plastice biodegradabile, care sa se descompuna tot atat de natural ca hartia si lemnul.
 • a răspuns:
  Ce era de spus a facut-o @kratos cu succes inaintea mea! Dar nu stiu care a fost atat de redus incat sa-i puna nefolositor.
 • Raspuns anonim:
  Biodegradare este o prostie
 • Raspuns anonim:
  E foarte folosituare!
 • Raspuns anonim:
  Un e nub ed kin
 • a răspuns:
  Inseamna ca : nu stiu care pune intrearea asta il ft in gura

  ft pe mt in gr! laughing