| tintarul a întrebat:

Din gresela am bagat 3 windowsuri in pc si am 3 discuri. Din alea 3 decat unul e instalat ( windows 8.1 volume 2 ). Iar acel windows nu mai vrea sa porneasca, iar daca vreau sa instalez altul ( W 7 ) imi spune ca nu sunt discuri sau ceva de genu. Vreau sa imi recuperez pcul dar sa nu imi sterg datele personale ( discul big grin ).

9 răspunsuri:
| halogen001 a răspuns:

Ar merge sa iti faci pe alt pc un cd cu http://www.partitionwizard.com/partition-wizard-bootable-cd.html
Cu discul asta daca ai in bios pus CD-ul primul la bootare, poti porni pc-ul si poti lucra cu partitiile - poti sa le maresti, micsorezi, mai faci loc inttre ele. Aici trebuie sa ai grija sa nu gresesti ca sa nu pierzi date. Cred ca tu zici discuri la partitii (cele 3 discuri de care ai amintit mai sus). Cand instalezi widows-ul de exemplu w8.1, el se instaleaza pe 2 partitii, una ascunsa de 100 - 300MB de pe care porneste - partitie primara, si alta partitie mai mare 50 - 100GB la alegerea noastra ca marime care poate fi partitie primara sau logica.
Partitia logica e un avantaj ca incap mai mult de 4 cat e limita in mbr.
Prin urmare, daca ai hard diskul mai mare, poti face 3 partitii de 100GB logice, si instalezi in fiecare cate un windows, de exemplu pe prima w7, pe a II-a w8.1 iar pe a III-a w10.
La prima instalare, sa zicem un w7 pe prima partitie logica, w7 isi va crea si acea mica partitie primara si ascunsa, in fata, partitie care va fi folosita si de celelalte 2 windows-uri pe care le vei instala. In felul asta vei avea pana caum 4 partitii: prima mica primara si ascunsa, a II-a logica cu w7, a III-a logica cu w8.1 si a IV-a logica cu w10. In restul spatiului liber mai poti face o partitie logica, a V-a cu date unde tii filme poze programe jocuri si de care nu te atingi la instalare windows.
Poti face un aranjament al partitiilor in felul asta si daca deja sunt ocupate. Oricum, e mult mai bine daca se ocupa de treaba asta cineva cu o oarecare experienta in lucrul cu partitii, in cazul in care ai pe hard disk date pe care vrei sa le pastrezi si sa ai siguranta ca nu le vei pierde in timpul partitionarii hard discului.
Foarte util ar fi sa ai la dispozitie un hard disk suplimentar, intern sau extern pe usb, pe care sa salvezi dtele importante pe care le ai in momentul de fata pe hard disk. Mai poti porni calculatorul si cu un dvd live linux fara instalare linux, ca sa te ocupi de datele de pe hard disk, urmand ca mai apoi sa instalezi windows-uri.

Răspuns utilizator avertizat
Răspuns utilizator avertizat
Răspuns utilizator avertizat
Răspuns utilizator avertizat
Răspuns utilizator avertizat
| robogdan a răspuns:

Singura posibilitatea de recuperare a datelor este ca HDD-ul respectiv sa il folosesti ca o a doua partitie si dupa ce iti copii tot ce ai nevoie de pe el sa ii faci formatare totala

| HTMLCOCULY a răspuns:

Nu ai cum, mai bine formateaza partitia!

| Adelin-Georgian_Draghici_1999 a răspuns:

Sau incearca cu un Linux, sunt de mare ajutor pentru recuperarea datelor!