| GenetiX a întrebat:

Retelistica Wi-Fi: Ce diferente ar constata un client Wi-Fi aflat in miscare pe un perimetru acoperit de semnal, aflat intr-o convorbire pe skipe daca ar incerca urmatoarele variante de retea Wi-Fi, si considerand ca la un moment dat va pierde semnal-ul de pe pe un AP aflat insa in perimetrul altui AP apropiat:
- o retea de 1Gateway+ 6 AP+WDS Hybrid, conectate toate intre ele (Remote Bridge List) acelasi SSID, dispuse in stea, distanta intre fiecare punct fiind egala cu raza de actiune a fiecarui AP.
- o retea de 1Gateway+6AP+WDS, conectate LAN cu Gateway, acelasi SSID, canale diferite, dispuse in stea, distanta intre fiecare punct fiind egala cu raza de actiune a fiecarui AP.

Nota: IP fix la toate AP, DHCP in Gateway+Rezervari MAC pentru AP.

4 răspunsuri:
| Kattan a răspuns:

Hmm, sincer nu cred ca vei gasi raspunsul pe acest site. Este o intrebare cam tehnica. Eu am ceva experienta, plus 3 module CCNA absolvite si student la ultimul, si tot nu stiu ce sa-ti zic :(
Intrebarea ta ar fi daca se pierde semnalul de la trecerea dintr-un AP in altul? Daca da, probabil ca conteaza si cum sunt puse AP-urile. In mod normal ar trebui sa se suprapuna zonele AP-urilor (adica http://wfcastle33.files.wordpress.com/2010/04/wlan-overlap1.jpg ). Probabil ca cel mai simplu ar fi sa incerci cumva sa "creezi" asezarea asta. Cauta si descarca Cisco Packet Tracer sau alt soft de management retele (pentru Cisco PT trebuie sa cunosti comenzile de pe echipamentele Cisco, dar este internetul plin :) )

| Kattan a răspuns:

Daca (si cand) o sa fac CCNA Voice, o sa te anunt big grin Daca ar fi sa-mi arunc asa o parere, nu cred ca se va intampla mare lucru; totusi nu exclud posibilitatea ca convorbirea sa aiba o scapare (persoana care vorbea sa trebuiasca sa repete). Gandeste-te la antenele GSM. Este cam aceeasi discutie: daca, in timpul convorbirii, "treci" de la o antena la alta, se intrerupe convorbirea? Reiterez, cred ca mai mult conteaza cum sunt dispuse AP-urile, astfel incat sa acopere toata zona si sa aiba zone suprapuse.

| GenetiX explică:

Nici eu nu speram sa gasesc raspunsul dar vreau sa existe si asftel de intrebari nu dar "cum sa fac sa nu-mi rod unghiile". Intrebarea este foarte ampla, raspunsul pe care-l astept este de genul ca ce se intampla cu fluenta convorbirii in momentul in care se trece de pe AP pe altul in ambele cazuri. Care sunt problemele aparute in tipurile de retele si care ar fi mai recomandata si de ce happy

| GenetiX explică:

Chiar nu stie nimeni sa raspunda? happy Intrebarea e relativ simpla sincer. Inca mai sper.sa dau si eu cuiva funda meritata.