Ai şi tu o întrebare ? Pune-o aici

303565intrebari
2051418raspunsuri
77627utilizatori
17minute timp mediu de raspuns
99% din intrebari au primit raspuns
Heyo
Let�s Do It, Romania!
Ultimele intrebari Twitter
micşorează boxul
Categorii
Ce au facut prietenii tai pe TPU.ro
micşorează boxul
Blogul tău poate ajuta
TRAFIC
01 Sep
SATI 235.226AFISARI
66.884VIZITE
57.716V. UNICI

Pro sau contra Valentine`s Day?

Ziua Indragostitilor va veni in curand si unii dintre voi poate se intreaba daca este bine sau nu sa o sarbatoreasca. Exista doua optiuni: fie ne conformam si cumparam cadourile de rigoare pentru persoana iubita, fie ne declaram contra si sarbatorim ziua indragostitilor in fiecare zi sau cand vrem noi.
Pentru ca ne trebuie argumente ca sa justificam fiecare dintre optiuni, iata cateva argumente pro si contra:

PRO

• Ziua Indragostitilor ii incurajeaza pe oameni sa ia o pauza de la stresul cotiditian si sa se bucure de viata;
  • este o ocazie prin care oamenii isi pot exprima dragostea;
  • aduce bucurie oamenilor;
  • prietenii si familia au inca un motiv sa se intalneasca si sa iasa din casa;
  • este o scuza buna sa mananci bomboane de ciocolata;
  • este o ocazie pentru a iti exprima romantismul;

CONTRA

• Valentine's Day a devenit doar o sarbatoare comerciala, iar semnificatia ei se pierde;
  • cei mai multi dintre noi am fi mult mai impresionati sa primim cadouri sau flori intr-o zi obisnuita, mai ales dupa o zi obositoare si grea;
  • aceasta zi pune o mare presiune asupra persoanele care sunt singure, care nu sunt implicate intr-o relatie;
  • barbatii trebuie neaparat sa cumpere ceva, chiar daca nu vor;
  • in Romania avem deja o sarbatoare dedicata indragostitilor, Dragobetele, sarbatorit pe 24 februarie;
  • la o distanta mica de timp se sarbatoreste 1 martie, ceea ce implica alte costuri pentru barbati;
  • aceasta sarbatoarea incurajeaza kitsch-ul, conformismul, superficialitatea si materialismul.

Asadar, de care parte a baricadei te afli si care sunt argumentele tale?

by 
Ai un comentariu sau o completare?
  • 162 răspunsuri: | RSS raspunsuri
  • (4 Februarie 2010 17:27 )
    Emanuela. a răspuns:
    Pro normal:X
    RĂSPUNSUL ESTE:
    0
    0
    0
    0
    1
  • (4 Februarie 2010 17:31 )
    Andreutsa a răspuns:
    Sunt PRO :X:X problema e ca n-am cu cine sa merg la concertestraight faceasta e.oricum sunt prohappy
    RĂSPUNSUL ESTE:
    0
    0
    1
    0
    1
  • (4 Februarie 2010 17:31 )
    Andreea a răspuns:
    Sincera sa fiu.eu sunt si pro si contra laughing

Contra pentru.ca:# Valentine's Day a devenit doar o sarbatoare comerciala, iar semnificatia ei se pierde;

# cei mai multi dintre noi am fi mult mai impresionati sa primim cadouri sau flori intr-o zi obisnuita, mai ales dupa o zi obositoare si grea;

# aceasta zi pune o mare presiune asupra persoanele care sunt singure, care nu sunt implicate intr-o relatie;

Si Pro pentru.ca:# Ziua Indragostitilor ii incurajeaza pe oameni sa ia o pauza de la stresul cotiditian si sa se bucure de viata;

# este o ocazie prin care oamenii isi pot exprima dragostea;

Asta e parerea mea.winking
    RĂSPUNSUL ESTE:
    1
    0
    0
    1
    0
  • Raspuns utilizator suspendat
  • (4 Februarie 2010 17:33 )
    dee :) 4 you a răspuns:
    Pro:X

defat e sarbatoarea mea favorita:X
    RĂSPUNSUL ESTE:
    0
    0
    0
    0
    1
  • (4 Februarie 2010 17:41 )
    andaranda a răspuns:
    Pro love struck
    RĂSPUNSUL ESTE:
    0
    0
    0
    0
    1
  • (4 Februarie 2010 17:52 )
    denisa0906 a răspuns:
    40% pro 60%contra sad
    RĂSPUNSUL ESTE:
    0
    0
    0
    0
    0
  • (4 Februarie 2010 18:41 )
    133 a răspuns:
    Contra:X
    RĂSPUNSUL ESTE:
    0
    0
    1
    1
    0
  • (4 Februarie 2010 19:28 )
    someboy a răspuns:
    Pro , daca n-as avea iubita contra ...oare ce zic la anul ?
    RĂSPUNSUL ESTE:
    0
    0
    0
    0
    1
  • (4 Februarie 2010 19:28 )
    mumoasa a răspuns:
    Pro love struck

De ce ?happy

Pentru ca e o sarbatoare frumoasa big grin
    RĂSPUNSUL ESTE:
    0
    0
    0
    0
    1
  • (4 Februarie 2010 21:02 )
    Andreea a răspuns:
    Nici Pro,nici contra...ma lasa indiferenta aceasta zi.Avem Dragobetele pe 24 februarie Valentine's Day la noi este o sarbatoare superficiala
    RĂSPUNSUL ESTE:
    0
    0
    0
    0
    0
  • (4 Februarie 2010 22:05 )
    inna a răspuns:
    Indiferenta.
    RĂSPUNSUL ESTE:
    0
    0
    0
    0
    0
  • (5 Februarie 2010 11:55 )
    ShadowDaniel a răspuns:
    Sunt PRO, desi anul asta nu am pe nimeni straight face

De ce am ales PRO ? Pentru ca e o sarbatoare cu o semnificatie frumoasa.
    RĂSPUNSUL ESTE:
    1
    0
    0
    0
    1
  • (5 Februarie 2010 12:16 )
    EUSIATIT a răspuns:
    CONTRA ,sa ne sarbatorim pe ale noastre .tot importam de la altii .nu putem fi originali,,
    RĂSPUNSUL ESTE:
    0
    0
    0
    2
    0
  • (5 Februarie 2010 18:40 )
    Flav a răspuns:
    Anti americanizare.
    RĂSPUNSUL ESTE:
    0
    0
    1
    1
    0
  • (5 Februarie 2010 18:41 )
    Ingerash a răspuns:
    Pro love struck
    RĂSPUNSUL ESTE:
    0
    0
    0
    0
    1
  • (5 Februarie 2010 20:15 )
    Georgy a răspuns:
    Pro
    RĂSPUNSUL ESTE:
    0
    0
    0
    0
    1
  • (5 Februarie 2010 20:37 )
    Kyky a răspuns:
    Pro!
    RĂSPUNSUL ESTE:
    0
    0
    0
    0
    1
  • (5 Februarie 2010 21:40 )
    alexa a răspuns:
    Da sunt pro aceasta zi

nu pot spune insa ca nu putem face din fiecare zi o V' Day,ca fiecare poate darui un cadou zilnic sau macar o data pe saptaman si de ce nu un simplu "te iubesc" iti poate face ziua mai frumoasa.consider ca nu e nevoie de acesta zi pentru a te manifeste,dar stiind ca exista o Zi a Idragostitilor toti se simt altfel si chiar daca nu ai un iubit/a te simt iubit/a de ceea ce te insonjoara.

multi zic ca e copiata ,dar daca ziua noastra ste pe 24 de dragobete si multi nu o respecta sa zicem asa,a trebuit sa "imprumutam" si noi de la altii.important e sa te simti bine in aceasta zi sa ai persoana iubita langa u si restul nu mai conteaza.iar daca nu exista nimeni in viata ta...don't worry:cu siguranta va aparea

sunt pro acesta zi,pentru ca sunt pro Iubire:X:X:X
    RĂSPUNSUL ESTE:
    0
    0
    0
    0
    1
  • (5 Februarie 2010 22:49 )
    abril a răspuns:
    Prolove struck
    RĂSPUNSUL ESTE:
    0
    0
    0
    0
    1
  • (6 Februarie 2010 00:24 )
    mami a răspuns:
    Seara la culcare - te iubesc si o sarutare

dimineata la trezire -te iubesc si o sarutare

si se repeta zilnic, de 36 ani de casatorie

aceasta zi importata de dincolo de ocean este o zi comerciala care nu are a face cu dragostea romanilor sau celora care traiesc in Romania , asa cum a ajuns si ziua de craciun (din pacate ) Romania are ziua dragostei al ei -DRAGOBETELE-

dar , dehh, folosim mai degraba OK decat BINE ca na suntem mai COOL
    RĂSPUNSUL ESTE:
    0
    0
    0
    1
    1
  • (6 Februarie 2010 01:24 )
    Mari. a răspuns:
    Contra. Nici macar nu e sarbatoarea noastra, se face atata tam-tam pe asta decat se face de dragobete. Si alte motive pentru care urasc sarbatoarea asta sunt ca urasc florile, nu-mi place romantismul asta excesiv, prea multa dragoste ma enerveaza. happy
    RĂSPUNSUL ESTE:
    0
    0
    0
    1
    0
  • (6 Februarie 2010 06:51 )
    Bacalov a răspuns:
    Contra. Nu suntem in stare sa sustinem/dezvoltam o idee/sarbatoare autohtona - dragobete - si preferam sa promovam ceva ce nu ne apartine.

Ar fi mai bine daca am sarbatori/promova ceva autohton, ceva de genul Dracula`s valentine - Dragobete, in speranta ca peste cateva secole vom ajunge si noi la anvergura carnavalului de la Rio.

Pro pentru ca intr-adevar oamenii sunt mai "happy".
    RĂSPUNSUL ESTE:
    0
    0
    0
    0
    0
  • (6 Februarie 2010 08:29 )
    nicoletalavinia14 a răspuns:
    Nu am nimic cu sarbatoarea,dar ce rost ar avea pentru o persoana singura care totusi e inconjurata de oameni ,pe care ii detest numai pentru ca sunt falsi.

Dar normal as alege pro.

In acest moment cred ca opinia mea nu prea ar conta...
    RĂSPUNSUL ESTE:
    0
    0
    0
    0
    0
  • (6 Februarie 2010 10:07 )
    Pro :*
    RĂSPUNSUL ESTE:
    0
    0
    0
    0
    1
  • (6 Februarie 2010 10:42 )
    florinel a răspuns:
    Pro sau contra mergem inainte neam americanit neam europenizat asta este
    RĂSPUNSUL ESTE:
    0
    0
    0
    0
    1
  • (6 Februarie 2010 10:54 )
    c0rn3l1uss a răspuns:
    Pro.
    RĂSPUNSUL ESTE:
    0
    0
    0
    0
    1
  • (6 Februarie 2010 11:52 )
    klaudya06 a răspuns:
    Normal ca pro!
    RĂSPUNSUL ESTE:
    0
    0
    0
    0
    1
  • (6 Februarie 2010 12:18 )
    kiddo a răspuns:
    Eu cred ca dragostea ar trebui sarbatorita in fiecare zi, insa pentru ca acest lucru nu se intampla, Valentines Day, Dragobetele si celelalte sarbatori au ramas evenimentele care sarbatoresc dragostea.

Dragostea nu este un sentiment, dragostea este o alegere: alegi sa-l iubesti pe partenerul tau, alegi sa fii cu el, alegi sa nu te mai uiti dupa nimeni altcineva, alegi sa-i loiala numai lui! Dragostea nu consta in sex, in bani, in cadouri obscene, in petreceri cu striptease. asta a ajuns sa se faca de Valentines Day. cei care au parteneri isi fac cadouri de genul: lenjerie intima, ciocolata, o noapte la nu stiu ce mare hotel. iar cei singuri se duc la petreceri gretoase cu dansatoare cel putin pe jumatate goale si sau showuri de striptease. Daca asta a ajuns sa reprezinte dragostea, suntem cei mai nenorociti!

Cum ar fi daca cuplurile ar iesi la o masa romantica la un restaurant, sau la un picnic, ragostea nu se exprima doar fizic, ci si prin comunicare! Cum ar fi daca cei singuri si-ar cauta parintii, fratii si si-ar petrece ziua sarbatorind dragostea alaturi de cei dragi? Daca ne-am darui unii altora un zambet, o floare, o vorba sincera, in loc de lenjerie si ornamente scumpe sau jucarii obscene?!?

Sa nu uitam ca actiunile noastre oglindesc ceea ce e in interior, ceea ce gandim, ceea ce simtim... Este oare intregaga Romania obsedata de femei/barbati in chiloti de piele neagra?!? Este oare Romania o mare retea de sex-shopuri? Ne place sa ne imbatatm si sa innebunim in placeri care a doua dimineata se transforma in mahmureala si dureri?

Dragostea, atat sentimentul, alegerea, cat si exprimarea fizica, este SFANTA! Daca noi nu o tratam asa, nu inseamna ca nu este! Ea este sfanta si va ramane sfanta si sacra si noi ne putem bucura de ea sfintind-o sau nu, pacatul nostru, viata noastra, viitorul nostru. Alegeti! Nu conteaza daca sarbatorim sau nu, ci ceea ce conteaza este. cum gandim? cum simtim? care sunt valorile noastre?
    RĂSPUNSUL ESTE:
    0
    0
    0
    2
    0
  • (6 Februarie 2010 13:05 )
    Ðią¿ a răspuns:
    Contra...nici macar nu-i sarbatoarea noastra a romanilor
    RĂSPUNSUL ESTE:
    0
    1