Nu neaparat.
Din pacate tanara generatie se multumesc cu totul de-a gata.Multe meserii traditionale sunt pe cale de disparitie pentru ca nimeni nu se ingramadeste sa duca traditia mai departe fie din comoditate sau rentabilitate.
Nu. Oricum decat sa te plangi ca te plictisesti mai bine iti ocupi timpul cu ceva ce-ti face placere (ca de exemplu tricotatul). Si poti sa faci ceva frumos si util cu el.
Nu dar din pacate este pe cale de disparitie. Aceste indeletniciri "casnice" au fost abandonate din comoditate, din lipsa de timp, din cauza tehnologizarii sau... de rusine ca sa nu spuna cei din jur ceva... Este o indeletnicire care iti poate ocupa o parte din timp in mod placut sau relaxant. Si ca sa fac o paranteza, tatal unui prieten al meu, fiind soldat in armata germana si venind cu frontul in Romania, la retragere, indragostindu-se de o romanca, a dezertat si a ramas aici. Cum putea in orice clipa sa fie arestat ca prizonier de razboi, a preferat sa se ascunda. A sapat o groapa sub casa unde a locuit apoi 8 ani, cu grija celei de care s-a indragostit. In tot acest timp a citit ziare, carti, a cusut goblen si a impletit/crosetat. Dupa ce a trecut pericolul a iesit si s-a integrat in societate fiind un priceput restaurator de mobila.
Aici se poate vedea un exemplu de ceea ce inseamna dragostea, pentru cei care spun foarte usor azi: m-am indragostit de Gigel si peste o saptamana intreaba pe TPU, ce sfat ii dam ca s-a indragostit si de Ionel... etc.
Buna!
Eu consider ca este un hobby pentru timpul liber la fel ca si bratatiile prieteniei.
Te pup, pa pa! :*
Bună.
Doamne ferește să fie așa, o îndeletnicire... bătrânescă!
În diferite zone ale țării se fac diferite festivaluri în care sunt expuse cu multă mândrie tricotejele, de la căciulițe pentru copii până la ciorapi groși de iarnă.
Este o artă veche care se pierde în negura timpului.
Nu multe persoane mai cunosc la ora actuală această "meserie veche".
Pa.
LisaJulie întreabă: