micşorează boxul
Categorii
- 60891 intrebari (711 noi) Adolescenti
- 2938 intrebari (17 noi) Afaceri & Financiar
- 2850 intrebari (21 noi) Arta si Cultura
- 2219 intrebari (6 noi) Auto & Moto
- 14453 intrebari (153 noi) Beauty & Fashion
- 4047 intrebari (27 noi) Cariera
- 1942 intrebari (4 noi) Casa & Gradina
- 24 intrebari (0 noi) Cauze nobile
- 44327 intrebari (317 noi) Conversatii
- 27872 intrebari (236 noi) Dragoste si Sex
- 9012 intrebari (87 noi) Educatie si Cultura Generala
- 6035 intrebari (36 noi) Familie & Relatii
- 1077 intrebari (80 noi) Filme & Seriale
- 6626 intrebari (20 noi) Gastronomie
- 5819 intrebari (60 noi) Hobbies & Pets
- 11377 intrebari (76 noi) Informatii Utilitare
- 3564 intrebari (8 noi) Legislatie, Politic & Social
- 21189 intrebari (241 noi) Muzica
- 17165 intrebari (86 noi) Sanatate
- 3439 intrebari (29 noi) Shopping
- 3770 intrebari (23 noi) Stiinta si Filosofie
- 21860 intrebari (160 noi) Tehnologie
- 30398 intrebari (319 noi) Timp liber
- 5262 intrebari (31 noi) Trivia/Amuzante
- 2070 intrebari (5 noi) Turism
- 463 intrebari (1 nouă) Voluntariat/ Ecologie
micşorează boxul
Ultimele Raspunsuri
micşorează boxul
Blogul tău poate ajuta
| TRAFIC 07 Sep |
342.581AFISARI | |
| 83.850VIZITE | ||
| 71.095V. UNICI |
Raspunsurile castigatoare ale utilizatorului Maria-Andra
-
raspuns ales
Toate melodiile sunt foarte frumoase
Hannah Montana
The best of both worlds
Who said
Just like you
Pumpin' up the party
If we were a movie
I got nerve
The other side of me
This is the life
Pop princess
She's no you
Find yourself in you
Shining star
Breakout-Miley Cyrus
Fly on the wall
The driveway
The climb
Someday
Santa claus Is comin to town
Part Of Your World
I Thought I Lost You
Hovering
Hoedown Throwdown ( Zig Zag )
Hoedown Throwdown
Four Walls
Dream
Dont Walk Away
ZipADeeDooDah
See you again
Breakout
7 Things
The Driveway
Girls Just Wanna Have Fun
Full Circle
Bottom of the Ocean
Wake Up America
These Four Walls
Simple Song
Goodbye
Butterfly Fly Away
The Time Of Our Lives-Miley Cyrus
Party In The USA
When I Look At You
Before the storm
Kicking And Screaming
Obsessed
Talk Is Cheap
Time Of Our Lives
Can't Be Tamed-Miley Cyrus
My Heart Beats For Love
Robot
Take Me Along
Scars
Stay
Permanent December
Forgiveness and Love
Two More Lonely People
Every Rose Has Its Thorn
Can't Be Tamed
Who Owns My Heart
Liberty Walk
postat la 2 August 2010 12:08 -
raspuns alesSemeni cu minee:X
Pai eu dupa ce o sa-mi fac buletin:D Ma tund lung in fata si scurt in spate:X
http://styleshopper.ro/blog/wp-content/uploads/2009/09/tunsoare-2009.jpg
ceva in genu:-?numai ca eu am parul mult mai lung:D
Daca iti place:-? go :))
Daca nu :-?
se poarta foarte mult tunsoarea bob:X
http://www.agenda.ro/pictures/diverse-14/tunsoarebob_b.jpg
http://styleshopper.ro/blog/wp-content/uploads/2009/06/bob-21-374x450.jpg
Daca nici tunsoarea asta nu iti surade :-?
http://www.divahair.ro/images/speciale/articole/andreea/2%20martie%202009/coafuri6_diva.jpg
http://www.topbeauty.ro/wp-content/uploads/2009/03/coafuri-tunsori-par-mediu1.jpg
http://www.culinar.ro/forum/uploads/monthly_06_2009/post-47864-1244224063.jpg
http://www.feminis.ro/imgs/uploads/497d83cfc1ee1.jpg
http://2.bp.blogspot.com/_MSKQWjkhVkg/SiqXB4b69_I/AAAAAAAAAD4/oSOVN29NjlY/s400/hilary-duff-mermaid-style.jpg
Hai bafta:* postat la 28 Iunie 2010 12:06 -
raspuns alesMai bine nu te mai complici #-o
Dute la o cofetarie si ia ceva bun:D
Parerea mea...
Decat sa faci tu mancare,poate nu ii place sau :-? nu ai in deajuns timp sa-i pregatesti ceva cu care sa-l dai pe spate,decat sa fi si tu obosita si murdara,mirosind a mancare #-o alta data:D
Multa bafta si:>La multi ani >:D postat la 28 Iunie 2010 12:06 -
raspuns alesDa :) Le gasesti pe toate de youtube.com postat la 23 Iunie 2010 10:06Raspuns la intrebarea:
Aveti melodii cu Alvin and the chipmunks / miley? -
raspuns alesEconomic respectiv Contabilitate :) Daca iti surade ideea :-? postat la 19 Iunie 2010 22:06
-
raspuns alesAre legatura!
Pentru cei care nu stiu Justin Bierber si Taylor Swift apartin de Disney Channel cele 2 vedete joaca in urmatoarel filme: Taylor Swift a jucat in Hannah Montana The Movie , I want to be true star ! Si alte producti care vor intra pe micile ecrane din iulie !
Iar Justin Bieber in serialul de la Disney Channel ''School Gyrls ,, , ''True Jackson VP'' iar in cest moment se zvoneste ca Justin va juca in sezonul 4 din serialul Hannah Montana 4 si in Zak si Cody
postat la 17 Iunie 2010 13:06Raspuns la intrebarea:
Buna!
Ce legaturaare Justin Bieber cu Disney Channel? -
raspuns alesEu am aparat dentar de 2 ani si ceva.
Daca ai nevoie de aparat dentar pune-ti,dupa o sa regretii,daca esti fata frumusica si ai dintii stranbi X_X .
Cat despre prietena ta :-? E posibil sa exagereze a little :-s
Nu e dureros:) E acceptabil in masura in care te incapatanezi sa-l porti:)
NU TREBUIE SA`TI FIE FRICA:)
Iti spun din propria experienta ca nu te doare :)
El,aparatul dentar consta in indreptarea dintiilor,dandu-le o linie frumoasa:)
Cat despre perioada care trebuie sa-l porti:-? depinde cat de deplasatii ai dintii,si asta difera de la persoana la persoana.
Logic ca te poti saruta;))
Cat despre iritarea buzelor,nu se pune problema:-j pentru ca sarma aparatului este pozitionata dedesubtul buzei:)
Multa bafta:) Si gandeste-te ca o sa ai un zambet de milioane:X si o sa fi cea mai frumoasa dintre prietenele tale:X
Si nu te mai lua dupa toti si toate :)) ca nu merita sa te sperii degeaba :-j
Id meu este no1girl_01 sa vorbim mai multe ;)) postat la 17 Iunie 2010 13:06 -
raspuns alesTtp://ro.wikipedia.org/wiki/Rom%C3%A2nia_la_Concursul_Muzical_Eurovision
aici gasesti tot ce vrei:X
postat la 5 Iunie 2010 8:06 -
raspuns alesPlaying with fire:X
Super melodiee:X
Pacat ca nu am castigat loc 1 :(
Sa fie si romania buna la ceva :)) postat la 30 Mai 2010 22:05 -
raspuns alesHttp://divxonline.biz/filmenoi/1323-the-last-song.html
Aici m-am uitat si eu
Scuze da e asa de prost filmat :(( mai avem de asteptat pana introduc versiunea hd :- postat la 29 Mai 2010 16:05Raspuns la intrebarea:
Cine poate sa-mi deie un site pe care sa pot vedea filmul "the last song"? -
raspuns alesToata lumea :) postat la 29 Mai 2010 9:05Raspuns la intrebarea:
Cine joaca conquiztador? -
raspuns alesHttps://www.avoncosmetics.ro/REPSuite/loginMain.page?CURR_URL=%2FREPSuite%2FloginMain.page&langCd=ro_RO&
Scri nr de reprezentant si parola :)
Fundita ;;) postat la 26 Mai 2010 11:05 -
raspuns alesNu se poate :( ce rahat :( postat la 22 Mai 2010 23:05Raspuns la intrebarea:
Imi puteti spune va rog daca stiti cum se schimba URL-ul la hi5 :) -
raspuns alesHttp://www.zimbio.com/search?cu=ashley+tisdale&type=all
http://www.zimbio.com/Ashley+Tisdale/pictures/pro
http://photos.ashleytisdale.org/
http://www.ashleytisdale.org/english/
http://www.djmick.co.uk/gallery/ashley_tisdale.htm
http://www.hollywoodactress.org/Ashley-Tisdale-Actress/8/
http://www.popstarsplus.com/actress_ashleytisdale_pictures.htm
http://www.celebrity-hair-styles-magazine.com/ashley-tisdale-hair-styles.html postat la 15 Mai 2010 21:05Raspuns la intrebarea:
Dati-mi cat mai multe poze cu Ashley Tisdale.Am cautat pe google si nu erau foarte frumoase. -
raspuns alesNu:|Nu te dezvirginezi daca faci sex oral daca la asta te referi/:) postat la 15 Mai 2010 8:05
-
raspuns alesNu mai parea interesata lasa-l pe el sa faca acest lucru :) O sa vezi ca totul se va schimba:-* postat la 15 Mai 2010 8:05Raspuns la intrebarea:
Cum sa atrag atentia unui baiat de care imi palce sa ma baga in seamna? Ps:Stie ca il plac:| -
raspuns alesII ascult muzica:) si imi place cum canta:) postat la 10 Mai 2010 10:05Raspuns la intrebarea:
Cui ii place de Miley Cyrus !?Mie da!:D -
raspuns alesEu credeam ca vine cineva sa-i ridice scaunul=)) dar a fost buna si asta:)) postat la 9 Mai 2010 18:05Raspuns la intrebarea:
Cea mai LoL faza din lume http://www.youtube.com/watch?v=QL1Ztjx_JYI -
raspuns alesEu sunt a7 si vreau sa`mi fac o rochita fusta "mini" stramta in fata si in spate un pic de trena:P cu bretele...mov,rosie,verde depinde
si alta idee:-? daca nu iti rurade cea de sus (eu am idei mai tampite:)):D) o rochie dupa genunghi,cu un decolteu acceptabil,cu spatele gol:-? sau nu:-? sunt mii si mii de iedei care imi vin in cap dar mai bine :)) du-te la un magazin trebuie sa gasesti ceva pe placul tau
Ps:gandeste ca trebuie sa fi cea mai frumoasa:X de invidiat:X de admirat:Xcand o sa intri pe usa toti o sa ramana cu gura cascata:X cine e aia:)) seamana cu cineva cunoscut:)) hai noroc:* pupic:* postat la 9 Mai 2010 16:05Raspuns la intrebarea:
Voi cum va'ti imbraca la banchet ?:-/
:"> nu am nici o idee ;;) -
raspuns alesDepinde de la cine vine:-? daca vine de a un golan sa`ti dau m**e daca vine de la o persoana :-? oarecare scz d mass:D postat la 8 Mai 2010 22:05Raspuns la intrebarea:
Cand trimiti un mass in lista la sfarsit am vazut lume care pune(sdm) ce insemana sdm? -
raspuns alesNu prea sunt #-o incearca pe telefon:) postat la 8 Mai 2010 22:05Raspuns la intrebarea:
Stiti vreun site la care ma pot abona sa primesc in fiecare zi horoscopul pe mail?Multumesc! -
raspuns alesDa,imi place:) si absotul toate melodiile lui :) postat la 7 Mai 2010 19:05Raspuns la intrebarea:
Va place ide cantaretul Nane:>...mie imi place .daca da ce melodii va plac? -
raspuns alesHttp://www.acvaria.com/astro-zodia_leu.php?p=astrologie
aici sunt cele mai bune ideei
PS:daca esti leu esti o luptatoare in viata si vei fi sefa daca nu esti deja:)) Mult noroc:) Pupic:) postat la 6 Mai 2010 22:05Raspuns la intrebarea:
Ce caracteristici are zodia leu?cele mai bune fundita -
raspuns alesPe pagina ta,adica pe hi5 e o sectiune Informatii dai click editeaza aceasta sectiune si gasesti acolo:) dupa care dai salvare profil:) succes!primesc funda?;;) postat la 30 Aprilie 2010 10:04Raspuns la intrebarea:
Buna cum pot sa schimb nick name-ul de la hi5? -
raspuns ales
http://www.acvaria.com/astro-zodia_berbec.php?p=astrologie
primesc fundita? postat la 17 Aprilie 2010 15:04Raspuns la intrebarea:
Cat de bine se intelege fata-berbec cu baiatul_pesti? -
raspuns alesMai nou byonce isi plimba celulita prin oras ;))
Miley Cyrus ia o pauza din cantat pentru a trece la rock \m/
Ke$ha este pe urmele marelor dive:Xa avut mare succes la ultimul concert:x
pink vrea sa`si tatueze tot corpul8-} ca nu are destule tatuaje =))
Selena Gomez a fost pozata de mana cu nick (jonas brothers)
Am vazut intr-o revista un articol despre Ke$ha =)) ca a vomitat pe rochia lui Paris Hilton =)) cea mai tare barfa =))
Paris Hilton a slabit mult 8-|
Rihanna este cu Matt Kemp 8-|
Miley cu Liam :))are 2 metri baiatu` ala=)) daca vezi ce tocuri poarta =)) niste platforme dealea =)) de 30 cm=)) numai sa`l sarute :-& ce poate face dragostea =))
Bill de la tokio HOTEL a aparut la o prezentare de moda :X =p~
Lady Gaga again...:-? este plina de taieturi,zgarieturi de la costumele excentrice pe care le poarta numai de spectacol 8-|
Justin Biber este circumcis (cauta pe google plis ca mi`e rusine sa zic ce inseamna) ms:* postat la 17 Aprilie 2010 15:04Raspuns la intrebarea:
Vreau si eu un site cu barfe despre vedete populare;;)! -
raspuns alesTe inteleg perfect>:D< Ai fost nevoita sa minti ca banuiesc ca parintii tai nu te lasa sa iesi nu>?! Nu te lua dupa gurile rele "sa`ti asumi pedeapsa" Daca parintii tai o sa te ia la bataie:-?fugi :-? daca te cearta lasi capu in jos...si incepi sa plangi ;) chestia asta o sensibilizeaza pe mama:)) nu stiu dc:)) oricum multa bafta o sa ai nevoie postat la 15 Aprilie 2010 11:04
-
raspuns alesAveam unul cand eram mica8-> ce frumos era scriam tot ce facem 8->pana sa il gaseasca tata :-@
Acum nu mai am timp sa scriu:(:(( Dar am pe telefon notes...si scriu intr-un fel sentimentul pe acre l`am avut in ziua respectiva si pe un site :) mai scriu din cand in cand un fel de twitter :) postat la 13 Aprilie 2010 20:04Raspuns la intrebarea:
Cati dintre voi tin un jurnal secret?dk aveti,vi s-a int sa il citeasca si altcineva? -
raspuns alesHttp://www.cool-tvlive.net/
e un site :X foarte tare :x lasi sa se incarce pana la 100% si vizionare placuta :* sper ca ti-am fost de ajutor :) postat la 25 Martie 2010 10:03Raspuns la intrebarea:
Spuneti-mi si mie cum sa-mi pun TV online pe calc? Toti pasii ! va rog. -
raspuns alesDepinde de site ! ;) si ooo da vin!:)) postat la 25 Februarie 2010 9:02
-
raspuns alesToata lumea vad ca vrea sa-si stearga contul sau majoritatea:| postat la 13 Ianuarie 2010 9:01Raspuns la intrebarea:
Ce s-a intamplat cu userul Legiuitoarea?:-/ -
raspuns alesMi-a venit sa plang si nu zic asta ca sa imi dai fundita(cu toate ca dupa ce urmeaza sa iti zic te-ar face a big sister cu mine)Si eu sunt aproape in situatia ta si eu le cer asa zisa libertate de acum de la 14 ani:)) si cand ma gandesc prin ce treci tu8-|
Uite pe mine ma salveaza o prietena foarte buna(care sper sa vada)care cand sunt very sad si parintii mei se cearta incerc sa ma duc la ea si sa dorm acolo,sa ma linistesc,sa uit de toate doar pentru o singura noapte :)Dar tu cum ai bunica asa ,nu cred ca te-ar lasa:|
Si obtiunile cu plecarea de acasa si "ma omor daca nu..." nu merg sau nu ai curaj sa le pui in practica (ca din spusele tale vad ca esti cam timida-ceea ce nu e bine:|) Vorbeste si tu cu rude,care poate s te ajute(daca nu ai zau daca mai stiu ce sa faci) sau sa te duci la protectia copilului dar nu prea ai motive sau poate unul:-< Nu mai am ideei.Si mie imi vine sa ma omor,cand patesc ce patesc acasa8-| si chiar am incercat(si gandeste-te ca eu am 14 ani:|dar tu:|)La mine,sa stii ca a mers o data cu amenintatul,i-am zis ca plec de acasa:| si asta a fost la ultima cearta care a iesit urat si am zis hai sa treaca de la mine daca mai fac o singura daca asa nu ma mai intorc acasa:|si eu sunt in stare de asa ceva dar nu ma cred:| in fine
Eu zic sa vorbesti cu psihologul;) si ii zici sa nu mai spuna:-? nu cred ca ajung la urechiile colegelor tale:|Cu diriga/dirigul ai vorbit?Poate daca ai sanse si poti (la facultate ma refer) Dar sa scapi tu cu bine de liceu:-j Diriginta nu a facut nimic?:|
Stau si tot iti scriu tie aici si am maine lucrare la engleza8-| :)) of of of viata asta8-| Si zic daca ma omor oi scapa de tot\:D/ Dar mi-e mila de mama&prieteni:|
Cat despre "prietenul"tau uite D-zeu ti-a dat o "sansa" sa nu mai fii singura:) Sa ai cu cine vorbi:)Pe cine sa iubesti?Si nu poti si tu sa "chiulesti" o data,de doua ori,de trei:D sa te intalnesti cu el:| Daca il iubesti mult,si tii la el :)Fa si tu tot posibilul 8-| Nu stiu ce sa mai zic:( Am o stare acum de imi vine sa...
Ce mai vreau sa zic...ca nu esti singura care ai probleme de genul;)De exemplu eu nu cred ca o sa am camera ea vreo data (si chestia asta ma inebuneste-eu nu am intimitatea mea~X()si nu esti singura care ai probleme de genul asta,din pacate:|
Sper sa...te salveze prietenul tau :)Si eu sa i-au nota la lucrare=))Si daca vrei funditza:-?
Si ca final:Inceraca sa tii prietenii langa tine,ei te consoleaza mereu si sunt un umar care iti sta la dispozitie mereu;))
Sper ca ai inteles ceva de aici:))Si daca vrei sa te sinucizi:|sper ca nu:)) sa ma anunti si pe mine >:D< no1girl_01 este id meu>:D< sa ne facem planul :)) eu aleg lustra=))
Ai grija de tine:)Si nu uita de credinta^:)^ postat la 11 Ianuarie 2010 23:01Raspuns la intrebarea:
Salutare prieteni :D. As vrea si eu sa ma ajutati cu niste sfaturi [-O...? (mai mult) -
raspuns alesPisica
Casa
Negru
mijlociu:))
suc
depnde de ce...daca ar fii sa aleg dintre nota 10 si 4 10:)) daca ar fii sa aleg dintre 10 sau 4 exercitii de orice fel 4 :)) :D
Aur port de mica ;)
Ambele nu se poate :))
Prefer ambele
Pa! ;) postat la 11 Ianuarie 2010 21:01 -
raspuns alesAm eu o carte in care zice asa: De vei visa in vis oameni multi la un loc-vei avea castiguri,dar nu vei fi in apele tale ,vei avea niste temeri(dar nu cred ca ti se potriveste)
Iar cuvantul omor semnifica:vei reusi sa-ti oranduiesti viata mai bine decat pana acum probabil incet-incet vei deveni alt om ti se recomanda totusi sa umbli cu grija sa nu fi cumva victima in vreun accident.Iar al doilea vis:-? zice calatori pe plan profesional
Si in al treilea nu zice nimic nici de parc nici de distractii nici de bandonat :| postat la 10 Ianuarie 2010 13:01 -
raspuns alesAcelasi lucru mi s-a intamplat si mie :( sa stii ca daca se uita in ochii tai nu neaparat te place (cand se uita el in ochii mei nu mai stiu ce sa zic pur si simplu raman amutita :| =)) de exemplu la mine se uita cand fac ceva :-? (ma suna cineva) sau cand rad tare=)) cu pofta etc =))
Poate el iti zice adevarul care doare :( sau el are prietena si nu vrea sa-ti spuna,sau a gasit ceva la tine care nu ii place si nu ii convine 8-| (asa sunt majoritatea baietiilor)
Dai si tu un timp de gandire :-? celui cu care vrei sa fii
Si in legatura cu actualul tau prieten :-? mai bine puneti punct,dar daca nu vrei acum,mai tarziu va trebui sa faci pasul asta :|
Sper ca te-am lamurit cu ceva,si ti-am fost de ajutor :)
Lasa...ca poate se razgandeste :-j :-? mai stii poate are si el suflet :X
Daca se intampla ceva sa ne zici :*Te pooop >:D< postat la 9 Ianuarie 2010 19:01 -
raspuns alesDa,se ia bani :(
primesc fundita pentru raspuns ;;)
aaaa si daca iesti pe abonament iti ia mai mult ca are de unde ;)) iar daca esti pe cartela :-? daca nu ai credit nu poti sa dai(stii:))) si pe cartela ia mai putin ;) postat la 8 Ianuarie 2010 21:01Raspuns la intrebarea:
Ma intereseaza si pe mine daca las un mesaj vocal imi ia bani sau minute? -
raspuns alesCum zice miss d ;) e foarta buna gama aceea de sampon si respectiv balsam ;) ti-l recomand ;) si cu placa :-? ia-o mai usor ;) de exemplu sambata si duminica nu e nevoie sa ti-l indrepti si bine inteles ca ti-l toceste :-< si incerca sa nu mai o folosesti asa des:-? am niste colege care se fac de aproape un an si folosesc acest sampon/balsam http://avonshop.co.uk/shop/Assets/images/prod/prod_1027279.jpg (ti-am arat un fel de sampon 2 in 1 :-? sunt si mai multe daca ai vazut in catalog ;) mai sunt pentru. volum(culoarea sticlei mov) 2 in 1 antimatreata(albastru) pentru mentinerea culorii si multe alte masti,balsamuri,tratamente,spreiuri pentru stralucire,ser cu tratament pentru volum consulta un reprezentant si verifica un catalog ;) http://www.avoncosmetics.ro/PRSuite/static/e-brochure/e-brochure.html de aici pana aici: http://www.avoncosmetics.ro/PRSuite/static/e-brochure/e-brochure.html postat la 8 Ianuarie 2010 21:01
-
raspuns alesAzi la 22:00
primesc si fundita ;;) [-o< postat la 8 Ianuarie 2010 20:01Raspuns la intrebarea:
In ce zii si la ce ora e true blood de pe HBO? -
raspuns alesCel de la avon (verde) pentru toate tipurile de par e la un pret acceptabil si e foarte bun! ti-l recomand postat la 8 Ianuarie 2010 19:01Raspuns la intrebarea:
Voi ce balsam folositi ca sa nu vi se mai electrizeze parul cand il intindeti cu placa? -
raspuns alesNu ai gresit[-x din moment ce a zis sa il intrebati in clasa a xii da-ti si tu seama ca e vorba de ceva...mai...:)) :-? genu:sa va iubiti mult,sau faza cu copii :-s care te cam sperie:)) postat la 5 Ianuarie 2010 22:01
-
raspuns alesSaracele pisici maltratate de tine :))Si eu fac asa :-" :D In legatura cu clubul mi se pare o idee stralucita ;) Cred ca toata lumea se simte asa (adolescenti ca noi) Si la intrebarea daca esti nebuna m-ai facut sa rad :))Si eu mi-am pus intrebarea asta, de mii de ori :)) Si prietenelor mele cand zic o gluma fac ceva amuzant le zic:'nebunooo" :)) sau "ce nebuna esti" totul in gluma si le place,incep sa rada;sau ma intreaba"Asa e?" sau "Da?!" sau " Ce vrei sa insinuezi cu asta? :-w" :)) e amuzant :)) si eu la randul meu mi se zice asa :)) postat la 3 Ianuarie 2010 15:01
-
raspuns alesAici daca le stie cineva :| postat la 3 Ianuarie 2010 15:01Raspuns la intrebarea:
Stiti vreun site pe care pot gasi toate parolele din numerele So Hannah Montana?Multumesc. -
raspuns alesAgatha Mary Clarissa, Lady Mallowan, DBE (născută Miller; 15 septembrie 1890 – 12 ianuarie 1976), cunoscută în general ca Agatha Christie, a fost o scriitoare engleză de romane, povestiri scurte şi piese de teatru poliţiste. A scris şi romane de dragoste sub pseudonimul Mary Westmacott, dar acestea sunt mai puţin cunoscute, nefiind la fel de succes. Operele sale, în principal cele ce au ca personaje principale pe Hercule Poirot sau Miss Jane Marple, au făcut ca Agatha Christie să fie numită 'Regina Crimei', ea fiind considerată ca unul dintre cei mai importanţi şi inovativi autori ai genului.
Christie a fost numită de către Guinness Book of World Records, printre alţii — ca cel mai vândut scriitor al tuturor timpurilor, împreună cu William Shakespeare[1]. UNESCO consideră că ea este actualmente autorul individual tradus în cele mai multe limbi (cel puţin 56), fiind depăşită doar de operele colective ale corporaţiei Walt Disney Productions[2].
Agatha Christie
Naştere – 15 septembrie1890
Torquay, Devon, Anglia
Deces – 12 ianuarie 1976, (85 ani)
Wallingford, Oxfordshire, Anglia
Profesiune – scriitor
Naţionalitate – engleză
Perioadă activă
ca scriitor – începutul secolului XX
Genuri – Roman poliţist, Thriller
Mişcare literară – Epoca de Aur a Romanelor Poliţiste
Influenţe – Edgar Allan Poe, Anna Katherine Green, Sir Arthur Conan Doyle, G. K. Chesterton
A influenţat pe – Ruth Rendell, P. D. James, Robert Barnard
Website – http://www.agathachristie.com
Agatha Christie s-a născut ca Agatha Mary Clarissa Miller în Torquay, Devon, în Regatul Unit. Părinţii ei erau Frederick Alvah Miller, un broker american bogat şi Clarissa Margaret Boehmer, fiica unui căpitan din armata britanică[3]. Cu toate că era îndreptăţită, Christie nu a cerut niciodată cetăţenia americană. A avut o soră, Margaret Frary Miller (1879 – 1950), numită colocvial Madge, cu 11 ani mai în vârstă şi un frate Louis Montant Miller (1880 – 1929), numit colocvial Monty, cu 10 ani mai în vârstă. Tatăl ei a murit când Agatha avea doar 11 ani. A primit o educaţie acasă sub îndrumarea mamei sale, aceasta încurajând-o să scrie de la o vârstă fragedă. De la vârsta de 16 ani a urmat şcoala Doamnei Dryden din Paris unde a studiat canto-ul şi pianul[4].
Prima căsătorie a avut loc în 1914 cu colonelul Archibald Christie, un aviator din Royal Flying Corps. Împreună au avut o fată, Rosalind Hicks, născută în 1919. În timpul Primului război mondial lucrează la un spital apoi într-o farmacie, lucru ce îi va influenţa cariera, numeroase crime din cărţile sale fiind efectuate prin otrăvire. Căsătoria a fost nefericită, încheindu-se cu un divorţ în 1928, doi ani după ce Agatha a descoperit că era înşelată de soţul său. În această perioadă a publicat primul său roman, în 1920, Misterioasa Afacere de la Styles.
În 1926 soţul ei îi dezvăluie faptul că este îndrăgostit de altă femeie, Nancy Neele şi doreşte să divorţeze. În urma unei certe dintre cei doi, Agatha dispare de acasă, nu înainte de a anunţa poliţia că se teme pentru viaţa sa. Dispariţia a creat un interes sporit din partea presei, dar Agatha a fost găsită 11 zile mai târziu într-un hotel terapeutic[5] la Harrogate în Yorkshire unde stătea sub numele 'Teresa Neele', din Cape Town. Christie nu a dezvăluit niciodată circumstanţele dispariţiei, aceasta fiind considerată ca având loc fie datorită unei depresii nervoase, fie datorită dorinţei de revanşă faţă de soţul său prin umilirea publică a acestuia[6].
[modifică] A doua căsătorie şi restul vieţii
În 1930, Christie se căsătoreşte cu arheologul Max Mallowan, cu 14 ani mai tânăr. Căsătoria a fost una fericită în primii ani şi a rezistat, în ciuda numeroaselor aventuri ale soţului din ultimii ani ai vieţii Agathei.
Christie a călătorit mult împreună cu soţul ei, numeroase destinaţii din Orientul Mijlociu servind de decor în unele romane. Crima de pe Orient Express, unul dintre cele mai cunoscute romane ale sale, a fost scris în Hotelul Pera Palace din Istambul, camera sa fiind păstrată ca un memorial dedicat autoarei. De asemenea acţiunea din Moarte pe Nil este situată în Egipt, iar acţiunea din Crima in Mesopotamia este situată în Iraq. Acţiunea din alte romane se desfăşoară în Devon, regiunea natală a autoarei, unde cuplul Mallowan cumpără o reşedinţă de vară, Greenway Estate, în 1938. Actualmente aceasta este un muzeu dedicat autoarei. Aventura din cel puţin două dintre operele sale se desfăşoară în jurul reşedinţei Abney Hall din Cheshire, deţinută de cumnatul său, James Watts. Această reşedinţă bogată din mediul rural cu toată activitatea socială, servitorii şi măreţia ataşată a fost o sursă de inspiraţie pentru realizarea altor reşedinţe fictive ce au servit drept decor al operelor sale[7].
Camera Agathei Christie din Hotelul Pera Palace, unde a scris Crima de pe Orient Express.Agatha Christie a murit pe data de 12 ianuarie 1976, la vârsta de 85 ani, din cauze naturale, la reşedinţa Winterbrook de lângă Wallingford în Oxfordshire. Este înmormântată în cimitirul bisericii St. Marydin Cholsey. Fiica sa, Rosalind Hicks, a continuat să se ocupe de popularizarea operei şi de consolidarea reputaţiei mamei sale. Aceasta a decedat pe data de 28 octombrie 2004, tot la vârsta de 85 de ani şi tot din cauze naturale. Nepotul lui Christie, Mathew Prichard, a moştenit drepturile de autor ale unor opere ale bunicii sale şi este în continuare asociat cu compania ce se ocupă de gestionarea operei, Agatha Christie Limited.
[modifică] Formula de bază a operelor
Majoritatea operelor Agathei Christie sunt focalizate pe descoperirea autorului unei crime, mediul social fiind acela al clasei de mijloc sau bogate engleze. De obicei un detectiv se ocupă de identificarea criminalului, acesta fie intrând în contact din întâmplare cu mediul crimei, fie fiind chemat de o persoană implicată într-un fel sau altul în acţiune. În general, detectivul interoghează suspecţii principali, analizează locul crimei şi indică fiecare indiciu, astfel încât cititorul să aibă şansa să rezolve el însuşi enigma. Spre finalul operei, de multe ori unul dintre suspecţi este omorât, de multe ori deoarece a descoperit din întâmplare criminalul şi este astfel redus la tăcere. În unele romane, ca de exemplu Moartea vine ca un sfârşit, au loc chiar mai multe crime. În scena finală, detectivul organizează o întâlnire a tuturor suspecţilor şi denunţă făptaşul treptat, odată cu numeroase alte secrete uneori fără legătură cu crima. Crimele sunt de obicei foarte ingenioase, implicând de multe ori şi numeroase aspecte menite să distragă atenţia de la criminalului.
[modifică] Hercule Poirot şi Miss Marple
Primul roman al Agathei Christie, Misterioasa Afacere de la Styles, a fost publicat în 1920 şi introduce personajul detectivului Hercule Poirot, ce avea să apară în încă 33 de alte romane şi 54 de povestiri scurte ale autoarei.
Cel de al doilea personaj foarte cunoscut, Miss Marple, a fost introdus în romanul Crimă la vicariat din 1930. Personajul este bazat pe bunica autoarei şi amicele acesteia[8].
Asemenea relaţiei dintre Arthur Conan Doyle şi personajul său Sherlock Holmes, Christie a devenit din ce în ce mai plictisită de personajul Poirot. Spre sfârşitul anilor 1930, Christie scrie în jurnalul personal că îl consideră insuportabil pe Poirot, acesta fiind descris ca un maniac egocentric. Spre deosebire de Doyle, Christie a rezistat tentaţiei de a-l ucide pe acesta atât timp cât personajul era încă popular. În timpul celui de al doilea război mondial Christie scrie romanul Cortina, ultimul caz al lui Poirot, care este publicat la sfârşitul carierei autoarei, în care descrie sfârşitul personajului. Datorită popularităţii personajului, acesta este singurul personaj fictiv ce a avut un obituar în celebrul ziar The New York Times, în urma publicării acestui roman.
Spre deosebire de Poirot, Christie era mulţumită de personajul Miss Marple. Cu toate acestea, operele care îl au ca personaj principal pe detectivul belgian sunt de două ori mai numeroase decât cele cu Miss Marple. Acest lucru se datorează faptului că personajul Marple este introdus relativ târziu şi până în anii 1940 este prezentat doar într-un roman. Christie nu a scris nici o operă în care cele două personaje se întâlnesc, autoarea declarând că acestea nu s-ar fi putut înţelege reciproc în nici un caz. În urma succesului ultimului roman despre Poirot, Christie şi-a dat acordul pentru publicarea romanului Sleeping Murder, ultima enigmă a lui Miss Marple. Miss Marple insa nu este omorâtă la sfârşitul cărţii, ea întorcându-se la viaţa normală din satul ei, St. Mary Mead.
[modifică] Bibliografie
[modifică] Romane
Anul
publicării Titlul în engleză Titlul în română Detectivi
1920 The Mysterious Affair at Styles Misterioasa Afacere de la Styles Hercule Poirot
Arthur Hastings
Chief Inspector Japp
1922 The Secret Adversary Adversarul Secret Tommy and Tuppence
1923 The Murder on the Links Crima pe terenul de golf Hercule Poirot
Arthur Hastings
1924 The Man in the Brown Suit Omul în costum maro Anne Beddingfeld
Colonel Race
1925 The Secret of Chimneys Secretul de la Chimneys Superintendent Battle
1926 The Murder of Roger Ackroyd Uciderea lui Roger Ackroyd Hercule Poirot
1927 The Big Four Cei patru mari Hercule Poirot
Arthur Hastings
Chief Inspector Japp
1928 The Mystery of the Blue Train Misterul trenului albastru Hercule Poirot
1929 The Seven Dials Mystery Misterul celor şapte cadrane Bill Eversleigh
Superintendent Battle
1930 The Murder at the Vicarage Crima la vicariat Miss Marple
1931 The Sittaford Mystery Misterul de la Sittaford Inspector Narracott
1932 Peril at End House Pericol la End House Hercule Poirot
Arthur Hastings
Chief Inspector Japp
1933 Lord Edgware Dies
sau Thirteen at Dinner Lordul Edgware moare Hercule Poirot
Arthur Hastings
Chief Inspector Japp
1934 Murder on the Orient Express Crima din Orient Express Hercule Poirot
1934 Why Didn't They Ask Evans?
sau The Boomerang Clue De ce nu i-au cerut lui Evans? Bobby Jones
Frankie Derwent
1935 Three Act Tragedy
sau Murder in Three Acts N/A Hercule Poirot
1935 Death in the Clouds
sau Death in the Air N/A Hercule Poirot
Chief Inspector Japp
1936 The A.B.C. Murders
sau The Alphabet Murders Ucigaşul ABC Hercule Poirot
Arthur Hastings
Chief Inspector Japp
1936 Murder in Mesopotamia Crima in Mesopotamia Hercule Poirot
1936 Cards on the Table Cărţile pe masă Hercule Poirot
Colonel Race
Superintendent Battle
Ariadne Oliver
1937 Dumb Witness
also Poirot Loses a Client Martorul mut Hercule Poirot
Arthur Hastings
1937 Death on the Nile Moarte pe Nil Hercule Poirot
Colonel Race
1938 Appointment with Death Întâlnire cu moartea Hercule Poirot
1938 Hercule Poirot's Christmas
sau Murder for Christmas
sau A Holiday for Murder Crăciunul lui Poirot Hercule Poirot
1939 Murder is Easy
sau Easy to Kill E uşor să ucizi Superintendent Battle
1939 And Then There Were None
sau Ten Little Indians
sau Ten Little Niggers Zece negri mititei
1940 Sad Cypress Chiparosul trist Hercule Poirot
1940 One, Two, Buckle My Shoe
sau An Overdose of Death
sau The Patriotic Murders Unu, doi, trei... Hercule Poirot
Chief Inspector Japp
1941 Evil Under the Sun Răul sub soare Hercule Poirot
1941 N or M? N sau M Tommy and Tuppence
1942 The Body in the Library Cadavrul din bibliotecă[9] Miss Marple
1942 Five Little Pigs
sau Murder in Retrospect Cei cinci purceluşi Hercule Poirot
1942 The Moving Finger
sau The Case of the Moving Finger Mana ascunsa Miss Marple
1944 Towards Zero Spre Zero Superintendent Battle
Inspector James Leach
1944 Death Comes as the End Moartea vine ca un sfârşit
1945 Sparkling Cyanide
sau Remembered Death Cianura scanteietoare Colonel Race
1946 The Hollow
sau Murder After Hours ? Hercule Poirot
1948 Taken at the Flood
sau There is a Tide... Dusi de val Hercule Poirot
1949 Crooked House Crima din casuta stramba Charles Hayward
1950 A Murder is Announced O crimă anunţată Miss Marple
1951 They Came to Baghdad Locul intalnirii:Bagdad Victoria Jones
1952 Mrs McGinty's Dead
sau Blood Will Tell Doamna McGinty a murit Hercule Poirot
Ariadne Oliver
1952 They Do It with Mirrors
sau Murder with Mirrors Impuscaturi la Stonygates Miss Marple
1953 After the Funeral
sau Funerals are Fatal
sau Murder at the Gallop Dupa funeralii Hercule Poirot
1953 A Pocket Full of Rye Un buzunar plin cu secara Miss Marple
1954 Destination Unknown
sau So Many Steps to Death Misiune imposibila
1955 Hickory Dickory Dock
sau Hickory Dickory Death ? Hercule Poirot
1956 Dead Man's Folly Misterul crimelor inlantuite Hercule Poirot
Ariadne Oliver
1957 4.50 from Paddington
sau What Mrs. McGillicuddy Saw!
sau Murder She Said 4:50 din Paddington Miss Marple
1958 Ordeal by Innocence Cele doua adevaruri
1959 Cat Among the Pigeons Pisica printre porumbei Hercule Poirot
1961 The Pale Horse Calul balan Inspector Lejeune
Ariadne Oliver
1962 The Mirror Crack'd from Side to Side
sau The Mirror Crack'd ? Miss Marple
1963 The Clocks Ceasurile Hercule Poirot
1964 A Caribbean Mystery Misterul din Caraibe Miss Marple
1965 At Bertram's Hotel La hotelul Bertram Miss Marple
1966 Third Girl A treia Fata / Falsa indentitate Hercule Poirot
Ariadne Oliver
1967 Endless Night Infernul crimelor tainuite
1968 By the Pricking of My Thumbs Cand ma furnica degetele Tommy and Tuppence
1969 Hallowe'en Party Noaptea diavolului Hercule Poirot
Ariadne Oliver
1970 Passenger to Frankfurt Pasager spre Frankfurt
1971 Nemesis Nemesis Miss Marple
1972 Elephants Can Remember Elefantii nu uita niciodata Hercule Poirot
Ariadne Oliver
1973 Postern of Fate
finalul Tommy şi Tuppence - ultimul roman scris de Christie Secretul casei dintre lauri Tommy and Tuppence
1975 Curtain
ultima parte a lui Poirot, scrisă cu patru decenii în urmă Cortina Hercule Poirot
Arthur Hastings
1976 Sleeping Murder
ultima parte a lui Miss Marple, scrisă cu patru decenii în urmă Misterul crimei fara cadavru Miss Marple
[modifică] Colecţii de povestiri scurte
1924 Poirot Investigates (povestiri scurte: 11 în Marea Britanie, 14 în Statele Unite ale Americii)
1929 Partners in Crime (15 povestiri scurte; avându-i ca protagonişti pe Tommy şi Tuppence)
1930 The Mysterious Mr. Quin (12 povestiri scurte; avându-l ca protagonist pe Mr. Harley Quin)
1932 The Thirteen Problems (13 povestiri scurte; având-o ca protagonistă pe Miss Marple, cunoscută şi sub numele de The Tuesday Club Murders în Statele Unite ale Americii)
1933 The Hound of Death (12 povestiri scurte - doar în Marea Britanie)
1934 The Listerdale Mystery (12 povestiri scurte - doar în Marea Britanie)
1934 Parker Pyne Investigates (12 povestiri scurte, personajele principale fiind Parker Pyne şi Ariadne Oliver,cunoscută şi sub numele de Mr. Parker Pyne, Detective în Statele Unite ale Americii)
1937 Murder in the Mews (4 poveşti de lungimea unor nuvele; avându-l ca personaj principal pe Hercule Poirot,cunoscută şi sub numele de Dead Man's Mirror în Statele Unite ale Americii)
1939 The Regatta Mystery and Other Stories (9 povestiri scurte - doar în Statele Unite ale Americii)
1947 The Labours of Hercules (12 povestiri scurte; avându-l ca personaj principal pe Hercule Poirot)
1948 The Witness for the Prosecution and Other Stories (11 povestiri scurte - doar în Statele Unite ale Americii)
1950 Three Blind Mice and Other Stories (9 povestiri scurte - doar în Statele Unite ale Americii)
1951 The Under Dog and Other Stories (9 povestiri scurte - doar în Statele Unite ale Americii)
1960 The Adventure of the Christmas Pudding (6 povestiri scurte - doar Marea Britanie)
1961 Double Sin and Other Stories (8 povestiri scurte - doar în Statele Unite ale Americii)
1971 The Golden Ball and Other Stories (15 povestiri scurte - doar în Statele Unite ale Americii)
1974 Poirot's Early Cases (8 povestiri scurte, cunoscute şi sub numele de Hercule Poirot's Early Cases în Statele Unite ale Americii)
1979 Miss Marple's Final Cases and Two Other Stories (8 povestiri scurte - doar în Marea Britanie)
1991 Problem at Pollensa Bay and Other Stories (8 povestiri scurte- doar în Marea Britanie)
1997 The Harlequin Tea Set (9 povestiri scurte - doar Statele Unite ale Americii)
1997 While the Light Lasts and Other Stories (9 povestiri scurte- doar în Marea Britanie)
[modifică] Romane scrise sub pseudonimul Mary Westmacott
1930 Giant's Bread
1934 Unfinished Portrait
1944 Absent in the Spring
1948 The Rose and the Yew Tree
1952 A Daughter's a Daughter
1956 The Burden
[modifică] Piese de teatru
1930 Black Coffee
1943 And Then There Were None
1945 Appointment with Death
1946 Murder on the Nile/Hidden Horizon
1951 The Hollow
1952 The Mousetrap
1953 Witness for the Prosecution
1954 Spider's Web
1956 A Daughter's a Daughter (Scrisă la sfârşitul anilor 1930, revizuită o singură dată şi nepublicată dar transformată în anul 1952 în romanul lui Mary Westmacott)
1958 Verdict
1958 The Unexpected Guest
1960 Go Back for Murder
1962 Rule of Three (Compusă din Afternoon at the Seaside, The Rats şi The Patient)
1972 Fiddler's Three (Scrisă original ca Fiddler's Five şi nepublicată)
1973 Akhnaton (Scrisă în 1937)
2003 Chimneys (Scrisă în 1931, dar nerevizuită de 72 de ani şi nepublicată)
[modifică] Teatru radiofonic
1937 The Yellow Iris (Bazată pe o scurtă poveste cu acelaşi nume)
1947 Three Blind Mice (Piesa lui Christie, The Mousetrap, a fost bazată pe această piesă radio)
1948 Butter In a Lordly Dish
1954 Personal Call
[modifică] Teatru de televiziune
1937 Wasp's Nest (Bazată pe o scurtă poveste cu acelaşi nume)
[modifică] Non-ficţiune
1946 Come, Tell Me How You Live
1977 Agatha Christie: An Autobiography
[modifică] Alte opere publicate
1925 The Road of Dreams (Poezii)
1965 Star Over Bethlehem and other stories (Poveşti şi poezii creştine)
1973 Poems
[modifică] Opere realizate în colaborare
1930 Behind The Screen. Un serial radio scris împreună cu Hugh Walpole, Dorothy L. Sayers, Anthony Berkeley, E. C. Bentley şi Ronald Knox de la Detection Club. Carte publicată în 1983 în The Scoop and Behind The Screen.
1931 The Scoop. Un serial radio scris împreună cu Dorothy L. Sayers, E. C. Bentley, Anthony Berkeley, Freeman Wills Crofts şi Clemence Dane de la Detection Club. Carte publicată în 1983 în The Scoop and Behind The Screen.
1931 The Floating Admiral. O carte scrisă împreună cu G. K. Chesterton, Dorothy L. Sayers şi alţi membri de la Detection Club.
1956 Towards Zero (O piesă dramatică de teatru a romanului din 1944 scris cu Gerard Verner)
[modifică] Alte opere bazate pe operele Agathei Christie
[modifică] Piese de teatru adaptate în romane de către Charles Osborne
1998 Black Coffee
1999 The Unexpected Guest
2000 Spider's Web
[modifică] Piese de teatru adaptate de alţi autori
1928 Alibi (dramatizat de Michael Morton din romanul The Murder of Roger Ackroyd)
1936 Love from a Stranger (piesă) (dramatizat de Frank Vosper din scurta poveste Philomel Cottage)
1939 Tea for Three (dramatizat de Margery Vosper din scurta poveste Accident)
1940 Peril at End House (dramatizat din romanul scris de Arnold Ridley)
1949 Murder at the Vicarage (dramatizat din romanul scris de Moie Charles şi Barbara Toy)
1977 Murder at the Vicarage (dramatizat din romanul scris de by Leslie Darbon)
1981 Cards on the Table (dramatizat din romanul scris de Leslie Darbon)
1993 Murder is Easy (dramatizat din romanul scris de Clive Exton)
2005 And Then There Were None (dramatizat din romanul scris de Kevin Elyot)
[modifică] Adaptări cinematografice
1928 The Coming of Mr. Quin (Bazat pe scurta poveste The Coming of Mr. Quin)
1929 Die Abenteurer GmbH (Bazat The Secret Adversary)
1931 Alibi (Bazat pe piesa cu acelaşi nume precum romanul The Murder of Roger Ackroyd)
1931 Black Coffee
1932 Le Coffret de laque (Black Coffee)
1934 Lord Edgware Dies
1937 Love from a Stranger (Bazat pe piesa cu acelaşi nume precum scurta poveste Philomel Cottage. Lansat în Statele Unite ca A Night of Terror)
1945 And Then There Were None
1947 Love from a Stranger (Lansat în Marea Britanie ca A Stranger Walked In)
1957 Witness for the Prosecution
1960 Spider's Web
1962 Murder, She Said (Bazat pe romanul 4.50 From Paddington)
1963 Murder at the Gallop (Bazat pe romanul After the Funeral)
1964 Murder Most Foul (Bazat pe romanul Mrs. McGinty's Dead)
1964 Murder Ahoy! (Un film original nebazat pe vreo carte, deoarece împrumută câteva elemente din They Do It with Mirrors)
1965 Gumnaam (adaptat din And Then There Were None}
1966 Ten Little Indians
1966 The Alphabet Murders (Bazat pe The A.B.C. Murders)
1972 Endless Night
1974 Murder on the Orient Express
1975 Ten Little Indians
1978 Death on the Nile
1980 The Mirror Crack'd (Bazat pe The Mirror Crack'd From Side to Side)
1982 Evil Under the Sun
1984 Ordeal by Innocence
1988 Appointment with Death
1987 Desyat Negrityat (Ten Little Niggers)
1989 Ten Little Indians
1995 Innocent Lies (Bazat pe romanul Towards Zero)
2005 Mon petit doigt m'a dit... (By the Pricking of my Thumbs)
2007 L'Heure zéro (Towards Zero)
[modifică] Adaptări de televiziune
1938 Love from a Stranger (TV) (Bazat pe piesa cu acelaşi nume precum Philomel Cottage)
1947 Love from a Stranger (TV)
1949 Ten Little Indians
1959 Ten Little Indians
1970 Murder at the Vicarage
1980 Why Didn't They Ask Evans?
1982 Spider's Web (TV)
1982 The Seven Dials Mystery
1982 The Agatha Christie Hour
1982 Murder is Easy
1982 The Witness for the Prosecution
1983 The Secret Adversary
1983 Partners in Crime
1983 A Caribbean Mystery
1983 Sparkling Cyanide
1984 The Body in the Library
1985 Murder with Mirrors
1985 The Moving Finger
1985 A Murder Is Announced
1985 A Pocket Full of Rye
1985 Thirteen at Dinner
1986 Dead Man's Folly
1986 Murder in Three Acts
1986 Murder at the Vicarage
1987 Sleeping Murder
1987 At Bertram's Hotel
1987 Nemesis
1987 4.50 from Paddington
1989 The Man in the Brown Suit
1989 A Caribbean Mystery
1991 They Do It with Mirrors
1992 The Mirror Crack'd from Side to Side
1997 The Pale Horse
2001 Murder on the Orient Express adaptare
2003 Sparkling Cyanide adaptare
2004 The Body in the Library adaptare
2004 Murder at the Vicarage
2004 4.50 from Paddington
2005 A Murder is Announced
2005 Sleeping Murder
2006 The Moving Finger
2006 By the Pricking of My Thumbs
2006 The Sittaford Mystery
2007 Hercule Poirot's Christmas (adaptare dintr-un film francez)
2007 Towards Zero
2007 Nemesis adaptare
2007 At Bertram's Hotel adaptare
2007 Ordeal by Innocence
2008 A Pocket Full of Rye
Serialul de televiziune Agatha Christie's Poirot
Episoade:
1990 Peril at End House
1990 Misterioasa Afacere de la Styles
1994 Hercule Poirot's Christmas
1995 Murder on the Links
1995 Hickory Dickory Dock
1996 Dumb Witness
2000 The Murder of Roger Ackroyd
2000 Lord Edgware Dies
2001 Evil Under the Sun
2001 Murder in Mesopotamia
2004 Five Little Pigs
2004 Death on the Nile
2004 Sad Cypress
2004 The Hollow
2005 The Mystery of the Blue Train
2005 Cards on the Table
2005 After the Funeral
2006 Taken at the Flood
2008 Mrs. McGinty's Dead
2008 Cat Among the Pigeons
2008 Third Girl
2008 Appointment with Death
[modifică] Materiale nepublicate
Snow Upon the Desert (roman romantic)
Personal Call (piesă radio supranaturală cu inspectorul Narracott - o înregistrare este la Arhiva Naţională Britanică de Sunet)
The Woman and the Kenite (o traducere italiană, dintr-o revistă italiană din anii 1920 este disponibilă aici: La moglie del Kenita
Butter In a Lordly Dish (piesă radio adaptată după The Woman and the Kenite)
Being So Very Wilful (romantică)
În septembrie 2008, Jon Curran a publicat două scurte poveşti Poirot într-o carte a sa.
[modifică] Referinţe
^ Agatha Christie gets a clue for filmmakers - Entertainment News, Michael Fleming, Media - Variety
^ „Statistics on whole Index Translationum database". UNESCO. http://databases.unesco.org/xtrans/stat/xTransStat.a?VL1=A&top=50&lg=0. Accesat la 2008-05-14.
^ Morgan, Janet. Agatha Christie, A Biography. (Page 2) Collins, 1984 ISBN 0-00-216330-6
^ Christie Bio
^ A Brief History of Harrogate
^ Adams, Cecil, Why did mystery writer Agatha Christie mysteriously disappear? The Chicago Reader, 4/2/82. [1] Accessed 5/19/08.
^ Agatha Christie: A Readers Companion - Vanessa Wagstaff and Stephen Poole, Aurum Press Ltd. 2004. Page 14. ISBN 1 84513 015 4.
^ Dusty clues to Christie unearthed
^ Doinel Tronaru, „De ce mai citim Agatha Christie?", Evenimentul zilei, 13 septembrie 2008
[modifică] Legături externe
Wikimedia Commons conţine materiale multimedia legate de Agatha ChristieSit oficial Agatha Christie
Profil şi articole despre Agatha Christie la The Guardian
Lucrări de Agatha Christie la Proiectul Gutenberg
fundita ;;) postat la 3 Ianuarie 2010 12:01Raspuns la intrebarea:
Da-ti-mi niste informatii despre agtah christie va rog -
raspuns alesHttp://books.google.ro/books?id=GcuL2hhPkqYC&dq=Washington+Square+book&printsec=frontcover&source=bine&hl=ro&ei=plNAS4GMFJDa-QbivpmvCg&sa=X&oi=book_result&ct=result&resnum=4&ved=0CCEQ6AEwAw# :)) in josul pagini dupa bibiografie daca te ajuta cu ceva si stii engleza :D postat la 3 Ianuarie 2010 10:01Raspuns la intrebarea:
A citit cineva Washington Square a lui Henry James? Despre ce e vorba? -
raspuns alesDin cate stiu a lu' Rihanna si o melodie f misto de la kesha-tik tok postat la 3 Ianuarie 2010 10:01Raspuns la intrebarea:
Care e cea mai noua melodie?
-
raspuns alesE super jocul pot sa zic ca m-am indragostit de el :)) mai e jojo's fashion 2 daca l-ai vazut si asemanatoare noi nu prea au aparut :( sunt mai vechi :( postat la 23 Decembrie 2009 17:12Raspuns la intrebarea:
Cine stie jocuri asemeanea jojo's fashion? -
raspuns ales12-18 cresterea oaselor dezvoltarea lor si odata cu ele :-? cresterea in inaltime bine inteles ;) postat la 23 Decembrie 2009 15:12Raspuns la intrebarea:
Intre ce varste cresti cel mai mult dar sa nu fie neaparat din cauza ciclului? -
raspuns alesHttp://images.google.ro/images?hl=ro&source=hp&cu=rochii+de+domnisoare+de+onoare&um=1&ie=UTF-8&ei=CDMpS6nSJ8K04Qa76cC2DQ&sa=X&oi=image_result_group&ct=title&resnum=1&ved=0CB4QsAQwAA
http://www.grace.ro/articol/Vestimentatie/58/slideshow/28-de-rochii-scurte-pentru-domnisoarele-de-onoare.html
http://www.grace.ro/articol/Vestimentatie/108/slideshow/Rochii-moderne-pentru-cele-mai-frumoase-domnisoare-de-onoare.html
http://www.elady.ro/galerie-moda/31/0/Rochii-domnisoare-de-onoare/
http://www.stilfeminin.ro/moda-si-frumusete/Rochii-sic-pentru-domnisoarele-de-onoare.html
http://www.bizoo.ro/produse/rochii-domnisoare-de-onoare/start-0/10/
http://foto.cere.ro/album-Petreceri-ROCHII+de+vis+-86.html
www.casatorie.ro/.../mirese_si_domnisoare.php
www.flu.ro
www.ghidulmiresei.ro
www.miresici.ro
http://rochiadevis.ro/rochii-de-mireasa/rochii-pentru-domnisoare-de-onoare/
si coafuri cele care le vezi acolo daca nu uite aici : http://www.topsaloane.ro/coafuri.php
http://yami-yami.my-goo.com/miresici-f68/coafuri-mireasa-nasa-domnisoara-onoare-t548.htm
http://www.elady.ro/galerie-moda/44/0/Catalog-modele-coafuri/Coafuri-domnisoare-de-onoare/
http://mireasamoderna.blogspot.com/2008/08/o-coafura-perfecta-pentru-domnisoarele.html
http://www.divahair.ro/petrecerea_de_vineri_seara/alege-ti_coafura_in_functie_de_petrecere
+un catalog de la cuafor si totul se rezolva numai sa tii cont ca coafura sa tii se potriveasca cu rochita alesa.O sa fii o frumoasa8-> PS:nu uit asa zambesti :) :D Petrecere frumoasa! postat la 16 Decembrie 2009 21:12 -
raspuns alesMiroase foarte frumos:X isi merita toti banii:X numai cu el ma dau :X postat la 16 Decembrie 2009 17:12Raspuns la intrebarea:
Va place Little Black` Dress?:> -
raspuns alesO petrecere cu prietenii apropiati nu foarte sofisticata,memorabila,si ca sa pot sa iti mai dau niste idei in plus te rog frumos mentioneaza cati ani ai :) Si daca iti place sa fii in evidenta :-? boxele la maxim :) muuultaa muuulta bauturaaa si muuulti muuulti prieteni :) Fara sa tii cont de vecinii,;;) sa fii cool :) sa se auda de petrecerea ta mereu :)) postat la 15 Decembrie 2009 23:12