|

Am 14 ani si nu prea ies din casa, toti prietenii ies si noaptea afara pana dimineata (nu si acum cu corona), as vrea sa ies si eu cu ei, dar imi e frica sa nu-si bata joc de mine, ei isi bat joc de toata lumea, chiar si intre ei, cu altcineva nu am cu cine sa ies, cum pot scapa de frica asta?

Răspuns Câştigător şi Apreciat de Editori
| a răspuns:

Bună, Nu cred că este vorba de bătaie de joc, ci pur și simplu aceasta este modul lor de a comunica, iar ție nu îți place. Dacă îi consideri prieteni, probabil că totuși vă înțelegeți. Ai putea simplu să le spui ce nu îți place. E posibil să comenteze, însă să fii sincer cu alții înseamnă să fii sincer cu tine, deci tu vei fi în câștig.
Oricum, nu e ok să ieși seara. Este suficient să ieșiți ziua (nu acum, desigur, în această perioadă cel mai bine este să stai în casă) și să petreceți clipe faine.
Mai multă încredere în tine! Chiar dacă nu te plac (ceea ce nu cred, cred doar că îți este ție teamă de cum te văd ei), ce contează? Ai timp să îți faci tot felul de prieteni și să găsești exact oamenii care să se potrivească cu tine.
Știu că ai vrea să fii ca ei, cu ei, dar fii ca tine! Și dacă nu poți ieși, citește o carte, vorbește la telefon cu cineva... fă alte lucruri care să te ajute să te descoperi și să te dezvolți.
Seară faină!

| a răspuns (pentru UnGalago):

Foarte bun raspunsul!

6 răspunsuri:
| a răspuns:

La vârsta ta ar trebui să stai cuminte în casă, mai ales acum.

| a răspuns:

Păi dacă stai închis în casă o sa fi mai vulnerabil.

| a răspuns (pentru Donsavas):

Bună, Donsavas! Ești vulnerabil și în casă și afară. Nu ieșitul afară te face vulnerabil, ci modul cum înțelegi situațiile, alături de cel în care reacționezi. Desigur, este indicat să ieși, să cunoști oameni și să experimentezi, pentru a învăța cum să te descurci mai bine. Dar cel mai important este să poți să le analizezi (situațiile, fie ele în context indoor sau outdoor) și să tragi concluzii logice, cât mai corecte.
Să fii vulnerabil nu este ceva rău. Din contra, este normal. Nu trebuie să lupți toată viața să fii puternic și dur. Să accepți că ești slab în anumite cazuri înseamnă să fii puternic și să te cunoști.
Cu cât putem mai multă presiune pe noi, cu atât suntem mai departe de fericire. Pentru că fericirea înseamnă să te accepți cu bune și rele, să ți folosești atât atuurile cât și defectele ca să te dezvolți.
Zi faină!

| a răspuns:

Mai bine stai în casă decât să ieși cu toți ratații.

| a răspuns:

La ce a spus Un Galago nu stiu ce as mai putea sa spun, Nu esti singurul care nu poti sa fii ca cei dintr-o gasca, Dar mai intervine si adaptarea.
Intr-u grup baietii se tachineaza, isi adreseaza tot felul de cuvinte, care uneori par ignitoare, dar are ori sunt spuse cu rautate si trebuie sa le iei ca atare. Nu trebuie sa te ofuscheze daca iti sunt adresate asemenea expresii. Iti dau doua exemple minore: unui coleg de serviciu ii spunem curulet, dupa cuvantul care-l foloseste des. Unui coleg de facultate ii spuneam ciochistul, deoarece tot misca buzele de parca ar fi supt ceva. Dar nu se suparau.
In viata o sa treci prin multe si daca nu esti sociabil este mai greu.