| batranulintelept77 a întrebat:

Am 16 ani și recent tata a început sa ma intrebe unde vreau sa continui dupa liceu. Mă gândesc ca facultatea sa fie sansa mea sa plec de acasa in sfarsit. Am incercat si la liceu, voiam sa merg la liceul militar dar nu am intrat din cauza dioptriilor... Nu imi suport casa, este extrem de murdara, fac ce tine de mine, dar nu pot face eu totul. Am 2 frati mai mici si este mereu dezordine. Parintii mei lucreaza aproape de salariul minim, nu sunt educati sa aiba grija de lucruri, se cearta, cand eram mai mici ne bateau, iar mama cred ca are probleme mintale...(nu zic cu rautate, dar tipa din senin, se poarta ca un copil, zice ca e posedata etc.). Nu rezist sa mai stau aici, imi face rau, pot mai mult de atat. Stau in Bucuresti, stiu ca aici sunt cele mai bune/multe facultati, dar daca as intra la facultate in Bucuresti as sta ori tot acasa ori pe aproape. Ma gandeam sa merg undeva la Cluj sau Oradea sau ceva de genul. Stiu ca sunt mai multe oportunitati aici, dar vreau doar sa plec si sa am grija singur de mine. Nu imi e frica de munca, la 14-15 ani am muncit 8 ore pe zi toata vara, mi-am luat singur telefon, laptop (acum regret ca am investit in chestiile astea, dar ma rog). Vara asta am intrat la scoala de soferi(B1), scoala am platit-o eu economisind toti banii de buzunar. Astept orice sfaturi, multumesc!

Răspuns Câştigător şi Apreciat de Editori
| AnaBanana69 a răspuns:

Da, Bucurestiul din acest punct de vedere este un centru universitar bun care iti ofera multe posibilitati, dar sa stii ca ale 2 cente mari si bune la ora actuala sunt la Iasi si la Cluj. Daca tu iti doresti sa dai la Cluj, iti spun ca merita sa faci acest lucru. Am prieteni care au dat acolo si sunt foarte multumiti de oras si de tot. Ai oportunitati mari si la Cluj, dar depinde si de ce facultate vrei sa urmezi la Cluj, sa te asiguri ca au exact un profil pe care tu vrei sa il urmezi si sa te interesezi in ce consta admiterea. Admiterea este putin mai exigenta la Cluj, dar iti pot spune din sursele mele si din ce am auzit ca desi este asa, este mai corecta decat cea de la Bucuresti. Clujul este o optiune foarte buna la care te-ai gandit si ar trebui sa incerci acolo sa dai daca tu vrei sa pleci cat mai departe de casa, nu o sa regreti nimic cu siguranta si vei avea parte de o facultate unde vei invata bine si de pe urma careia vei putea profesa in domeniu.

| Eireann a răspuns (pentru AnaBanana69):

Si Timisoara e un centru universitar mare. Eu am facut facultatea la Cluj si e un oras superb, foarte multe oportunitati pentru studenti, depinde de ce facultate vrei. E si un oras scump, chiriile sunt mari daca nu stai la camin, etc. Vezi si ai tai daca sunt dispusi sa te ajute cu bani ca e foate greu sa faci facultate la zi si sa ai si un loc de munca.

| batranulintelept77 explică (pentru AnaBanana69):

Mulțumesc mult!

| batranulintelept77 explică (pentru Eireann):

Multumesc happy

3 răspunsuri: