| JusTPauL a întrebat:

Am de gând sa îmi pun aparat dentar. Dinții din față îmi sunt băgati în interior.
Intrebarea mea ar fi, câți ani este nevoie sa țin aparatul?
Cunosc doua persoane. 1 a avut 4 ani, iar cealaltă îl are deja de 2 ani?
Dacă se îndreaptă cât de cât și scot aparatul, sunt șanse sa se strâmbe la loc?

Răspuns Apreciat de Editori
| Eireann a răspuns:

Din pacate doar medic stomatolog ortodont poate sa te lamureasca dupa ce vede radiografiile dentare si mulajul facut dupa dintii tai.
Din experienta mea - eu port acum un "aparat" transparent Invisalign, trebuie purtat 22 de ore din 24 dar sa il scot cand beau sau mananc, trebuie schimbat la fiecare 2 saptamani si folosesc sistemul asta de aproape 9 luni si stomatologul a spus ca in 3 luni o sa fiu gata. Diferenta este uriasa in numai 9 luni, dintii sunt aproape perfecti.
Dar in legatura cu strambatul la loc dupa aparat am descoperit problema asta la foarte multe persoane si medicul spunea ca multi din cei care folosesc Invisalign au avut aparat in copilarie sau adolescenta si apoi dintii s-au miscat din nou. Ca sa evit asta eu o sa port un retainer in fiecare noapte dupa ce termin tratamentul.

| JusTPauL explică (pentru Eireann):

Nu este incomod sa scoți de multe ori pe zi aparatul din gura?
In ce oraș ai fost la stomatolog?

| Eireann a răspuns (pentru JusTPauL):

Nu este deloc incomod. Oricum indiferent ce aparat porti trebuie sa te speli pe dinti dupa fiecare masa deci ma spal pe dinti, spal si aparatul si il clatesc cu apa de gura.
Am fost in Belfast.

1 răspuns:
| batranulintelept77 a răspuns:

Eu de exemplu am purtat 1 an și mi s-au îndreptat cam în proporție de 80%. Nu, nu mi s-au strâmbat dinții de atunci. Deci cred că în general 2 ani e perioada cea mai comună. Asta depinzând mult de cum sunt dinții tăi în punctul inițial și de cum răspunzi la aparatul dentar. Nici medicul nu îți poate spune cu exactitate de la început, cel mult să-ți spună cam cât de grav și unde vrea să ajungă cu îndreptarea dinților. Odată ce se apropie sfârșitul acelei perioade, fie 1, 2, 3, 4 ani îți vei da seama și tu, uitându-te în oglindă.

| JusTPauL explică (pentru batranulintelept77):

Problema e ca eu nu i-am scos la timp când am fost mici dinții din față, iar de câțiva ani am observat ca s-au strambat și mai tare în interior, și dinții de sus freacă la gingie pe dinții de jos și deja au făcut un șanț, plus ca și gingia e mai retrasa în zona aia.
Totuși cred ca cu 6 dinți de sus și 4 de jos o sa am de lucru.