|

Am o problemă pe care as vrea sa incep sa o rezolv.
De când mă știu am fost o fire mai timidă, retrasă, introvertită.
Din ce am observat sunt așa de obicei in preajma fetelor, nu știu de unde a pornit totul dar am problema asta dintotdeauna. Devin puțin agitat, mă pierd ușor.
Nu am încredere în mine probabil si de asta reacționez așa. Mă simt inferior și ma enervează chestia asta.
Nu e doar vorba de a aborda fetele in realitate, o dată am intrat pe discord cu 2 fete și imi era rusine intr-un fel să pornesc microfonul si să vorbesc cu ele, oricum nu aș fi putut pentru ca erau genul ala "mistocare" si mai tampite asa. Faza e ca întâmpin aceeasi timiditate si cand vreau sa vorbesc cu băieți (tot pe discord), deci nu doar cu fete, dar in realitate e ok in privinta asta, adica sunt mai sociabil. Mi-e teamă să nu mă fac de râs în acea agitație a mea și de aia sunt așa. In realitate in grupul meu de prieteni sunt o persoană deschisă, glumeață, de treabă (adica cand sunt eu) dar când mă atacă timiditatea mă pierd.
Cred că această timiditate ține și de felul în care atat, adica cand nu sunt mulțumit sunt așa retras (stau in banca mea) iar in zile in care mă simt bine și sunt mulțumit de felul in care arăt am si mai mult "tupeu".
(Nu știu dacă mă accept când am curaj sau dacă am curaj când mă accept).

Sper ca ati inteles ce am vrut să zic despre problema mea (daca nu, ma scuzati dar sunt cam obosit).
Păreri? Ceva soluții? Ați trecut și voi prin așa ceva/treceți prin aceleași probleme?

Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Am inteles foarte bine ce ai vrut sa zici, te apuca timiditatea si agitatia cand e sa stai de vorba cu noi oameni pe care nu ii cunosti, e putina anxietate sociala, asa se manifesta, ai impresia ca te faci de ras, ca vor zice nu stiu ce, desi nu e asa.
Ca, cu prietenii pe care-i ai, esti deschis, de aia am zis ca doar cu cei noi.

Cu aratatul e relativ, ca, cu prietenii nu ai treaba, doar tot cu cei noi esti mai retras cand zici ca nu arati bine, ca si aia tot tu zici, nu se stie daca e asa in realitate.

Aia cu aratatul e oarecum normala daca nu arata-i bine (dar sa fie pe bune, nu doar impresie), pentru ca oamenii doresc oameni aratosi, si persoana aratoasa stie 96 % ca nu va avea surprize chiar daca uneori o da in balta cu batul, si de aia are mai mare tupeu, deci ce faci tu este ce stie creierul tau genetic zice "aa nu arat bine, e clar ca voi primi respingeri, misto-uri".
Pentru ca vezi? Nu iti faci probleme ca nu sti poezii, ca nu sti de ajuns mate, engleza si ca vaaai te faci de ras ca nu sti nu stiu ce, iti e de fizic! Simti ca ala e principalul cam peste tot, insa nu neaparat si suficient.

Solutia este sa iti infrunti teama si sa vezi ce iese, sa te convingi ca nu este asa cum crezi tu, insa sa iti invingi putin agitatia aia sa nu te pierzi, ca da, e posibil chiar sa zici ceva aiurea, daca nu merge, intreaba un psiholog, poate se rezolva acolo, ca daca sunt probleme psihologice, nu va trece treaba pana nu o rezolvi acolo.
Adica "ma, hai sa vedem intai, nu zic dinainte ca o sa ma fac de ras, si daca ma fac, aia e, nu conteaza, dar incerc".

| explică (pentru Mosotti):

Până să ajung să am complexe că nu știu matematica, engleză si altele am complexe de felul in care arăt pentru că asta e realitatea. Când te cunosti prima oară cu o persoană o să își facă mai întâi o părere despre aspectul fizic. Pentru mine e un început cu stângul și ajung să mă pierd.

| explică (pentru Mosotti):

Dar de faptul că mi e rușine la fel să vorbesc cu necunoscutii pe discord, unde nu îmi văd aspectul fizic ce părere ai?

| a răspuns (pentru Andrei200202):

Pai exact asta am si zis, ca inconstient sti ca fizicul e primul si nu alealalte, de aia nu iti faci probleme de alea ci de fizic.
Pai e tot aia, pentru ca la tine nu e problema doar fizicul, este si alta, anxietatea sociala se poate manifesta si pe net, tot ai teama sa nu te ia la misto, sa nu te ia in ras, sa nu rada de ce spui, e acelasi principiu.
Trebuie sa incerci sa invingi asta, altfel nu trece, bine, eu zic aiurea acum, ca ce zic eu stiai si tu doar ca nu ai putut aplica.
Ar trebui ca dupa 5-6-7 incercari cand vezi ca nu se intampla ce credeai, sa nu mai apara problema, insa daca e problema de anxietate ca si afectiune in sine, chiar daca iese bine, se repeta treaba.

Ramane sa testezi, daca nici asa nu merge, te adresezi unui psihiatru si intrebi daca trebuie sa te duci la psiholog, deci asta e ultima solutie. Ca daca la psiholog prima data si e cazul de psihiatru, psihologu nu te va trimite.

3 răspunsuri: