|

Am si eu o problema ...Am 14 ani, imediat fac 15, îs baiat iar parintii mei sunt destul de stricti....La ascoala am avut note foarte bune, acum is a 9-a iar parintii mei nu ma lasa sa stau afara dupa ora 9.Am incercat sa-i conving de nenumarate ori dar ei zic ca la 9 este bine sa vin deoarece dureaza pana imi fac baie si mancam impreuna.Nu inteleg ideea de mancat impreuna dar chiar nu stiu ce sa mai fac, am incercat de prea multe ori. Vreun sfat?

9 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Nu inteleg ideea de mancat impreuna.
Ideea de a mânca o masă a zilei împreună cu familia este foarte importantă, chiar dacă tu nu o înțelegi.
Deasemenea este foarte important ca mai ales seara să ai un program fix de culcare.
Când o să fii singur, undeva la tine acasă o să ai acest obicei învățat acum, de a respecta un orar al zilei, care îți permite să duci o viață sănătoasă.

Răspuns Apreciat de Editori
| a răspuns:

Sa stii ca de obicei, la varsta aceasta, adolescentul vrea sa fie independent, incepe sa aiba propriile opinii si tinde sa isi contrazica parintii, intr-un fel se cam razvrateste. Ce te-as ruga, e sa nu iti vezi parintii ca pe niste inamici care s-au pus impotriva ta. E clar ca ei sunt genul de parinti protectivi care vor sa te fereasca de pericole. Stiu ca enervant, ca tu inveti si esti responsabil, vrei sa iesi si tu cu prietenii mai mult. Si ce vad la tv (drogati, criminali, infractori care te ataca din senin, accidente) ar putea sa ii influenteze sa nu te lase dupa 21:00 afara. Prezinta-ti prietenii (ex:poze), spune-le unde esti, explica-le ca ai nevoie de socializare. Gaseste niste argumente bune si intreaba-i: "Voua nu va placea sa stati pe afara la varsta mea?".
Ideea de a manca impreuna e un "ritual" al familiei. Acel moment cand familia se uneste la masa si e liniste, armonie.
Mai vorbeste si cu bunicii, unchii sa le spuna subtil ca ai nevoie de putina libertate. Sau ia-l pe tatal tau separat si vorbeste cu el. Poate te va intelege mai bine si o va convinge si pe mama ta.
Cred a parintii tai vor doar sa te fereasca de pericole, acesta ar fi motivul pentru care nu vor sa stai mai mult afara.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
3 răspunsuri:
| a răspuns:

Nu ai bro ce sa faci, ai avut ghinionul sa nimerești într-o familie de genul, aia e.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Ei ati vor binele crede-ma miasi fi dorit mult sa am parinti ca aita pretuiestei teau an schris la scoala ati dau bai de pachet ati dau baji de buzunar sigur tot ei tiaunluat telefon haine nu mai spun toto ei

Ei vor sa fi sa ai un bitor frumos nu-ti vor rau

Ce aisa faci dupa ora 9 noapte ce fac 98% din tineri de azi se duc la cu** se drohheaza an spate la blocuri se ambat pana se pisa pe ei multe milte altele ei stiu ce fac respectai cat ai maia i
Iti dai seama cat datorezi parintilor numai atunci cand ai si tu un copil

Pacea este frumusetea vietii. Este stralucirea soarelui. Este zambetul unui copil, dragostea unei mame, bucuria unui tata, reuniunea familiei. Este evolutia omului, victoria unei cauze juste, triumful adevarului„Nu exista ochi care sa priveasca parinteste, in afara de ochii tatalui si ai mamei."O familie fericita nu este altceva decat un Rai timpuriu"

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru ONR1R4):

Frumos! M.ai convins.
DAR EU IMI DORESC SA STAU DOAR CU 30 DE MIN MAI MULT deoarece stau langa un parculet micut si imi doresc sa joc mai mult fotbal cu prietenii care stau pana la 11:30

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Alexandru0077):

Atunci roagă frumos si spune le sa te lase 30 plus si gata

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru ONR1R4):

Pacea este frumusetea vietii. Este stralucirea soarelui. Este zambetul unui copil, dragostea unei mame, bucuria unui tata, reuniunea familiei. Este evolutia omului, victoria unei cauze juste, triumful adevarului„Nu exista ochi care sa priveasca parinteste, in afara de ochii tatalui si ai mamei."O familie fericita nu este altceva decat un Rai timpuriu".
Ce frumos ai spus!
E păcat de tine ONR1R4, că în rest, te exprimi așa de prost și debitezi atât de multe prostii, ceva de genul - se imbată până se pișă pe ei-.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Alexandru0077):

Până la 11.30 e cam târziu.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru sadrian46):

Te respect ori ce ai spune esti mai aee mare ca mine tu stii mai bine

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează