|

Are rost sa ma duc la facultate? Mama nu ma lasă să fac ce facultate vreau. Am talent la desen. Nu ma lasă să mă duc la arte. Fac sport, nu ma lasă la educatie fizica și sport ca am salariu de *** spune ea și mi-a și spart capul azi dimineață când a auzit. Ea vrea sa merg pe partea cu politica, politica, politica și nu o înghit adică nu o înțeleg și ma chinui sa învăț ce îmi da ea de democrație și toate porcăriile și pur și simplu pot sa le memorez doar ca un papagal și după le uit. Ce sa fac? Înnebunesc!

12 răspunsuri:
| a răspuns:

Fa ce îți place! O sa se supere pe moment și după o sa ii treacă.

| a răspuns:

Fă ce vei TU - in politică poți ajunge ulterior dacă ai stofă de așa ceva.

| a răspuns:

Ar trebui să îți alegi singur ce facultate vrei să urmezi, mama ta degeaba încearcă să îți impună cu forța. Mai târziu vei fi pe cont propriu și va trebui să îți asumi deciziile luate.
Dacă vei ajunge să ai o carieră pe care nu ți-ai dorit-o niciodată nu vei fi fericit.

| a răspuns:

Mergi la ce facultate vrei tu. Asta e un caz in care trebuie s-o ignori.

| a răspuns:

Mergi la psihologul școlii,daca esti inca la liceu. El te va ajuta sa ti gestionezi aceste probleme personale si tot el te e pregătit să te consilieze pe orientare profesionala.
Cauta sa mergi la arte pe arhitectura,daca tot esti pasionat, arhitectura e atât o artă cat si o stiinta si e foarte apreciată, de aceea e si bine plătit si respectat un arhitect. Nu e un simplu muncitor si nu are salariu, ci profit care depinde de munca, experienta ta si modul în care iti vinzi serviciile.
Politica poti face cu sau fara facultate, multi ajungând în domeniu pe cu totul alte facultăți sau fara studii, doar cu experienta sau cu relații. E de preferat sa ai bani pentru a fi politician dinainte.

| a răspuns:

Daca ajungi la varsta facultatii deja esti majora si mama ta nu mai poate alege pentru tine. Decizia iti apartine. Nu te poate opri daca tu mergi sa te inscrii la acea facultate.
Totusi ar fi bine sa ii explici frumos ca asta e ceea ce iti doresti si sub nici o forma nu iti place ceea ce iti recomanda ea.

| a răspuns:

La facultatea de arte nu înveti nimic ce nu ai putea să înveți singur/ă, acasă, de pe internet.

| a răspuns:

Ea cu ce se ocupa de e asa chitita pe politica?!laughing

Răspuns utilizator avertizat
| a răspuns:

Daca ai talent la desen, du-te la arte. Se castiga bine in domeniul asta, mai ales daca inveti si grafica 3D. La sport totusi nu cred ca e o idee buna, decat poate daca faci sport de performanta isi iti doresti o cariera in domeniul asta.

Răspuns utilizator avertizat
| a răspuns:

Du-te la ce facultate vrei tu! Probabil ca mama ta nu înțelege ca nu poți face un lucru ce nu iti place toata viața. Chiar dacă te duci acum pe politica, mai tarziu, oricum tot unde vrei tu o sa ajungi, dacă faci acum altceva doar pierzi timpul degeaba! Exista o vorba era cam asa,, In viața, omul tot unde vrea el ajunge pana la urma’’