Întrebare recomandată |

Ați simțit vreodată că în comparație cu sora/fratele mai mare sunteți o dezamăgire pentru familie? Adică le sunteți inferiori.
Cum aș putea să scap cât de cât de acest sentiment chiar dacă știu că totul este adevărat?

10 răspunsuri:
| a răspuns:

Ma consider norocos ca nu am avut frati, toata atentia a fost directionata spre mine. In caz ca aveam sora sau frate si era mai apreciat decat mine imi bagam in gura lor inclusiv parintii si plecam in lume cand aveam ocazia la 18 ani sau armata si nu mai veneam in veci acasa. Incepeam o viata noua fara discutii

| a răspuns (pentru mgtow):

Esti egoist... in afara sa ai copii, este cel mai frumos lucru sa ai frati.

| a răspuns:

Nu am simtit, dar intotdeauna va exista o competitie intre frati. Culmea este ca totul este in mintea ta, pentru ca parintii tai va iubesc pe amandoi la fel.
Daca tu vrei sa te simti ok, in primul rand sa o faci pentru tine. Daca TU esti multumit de tine, de realizarile tale, atunci si ceilalti ar trebui sa fie.

| a răspuns:

Orice e unic in felul său, chiar daca uneori ne asemanam dpv fizic sau moral.
Tu esti cea/cel care iti ghidezi viata. Gandeste-te ca va fi intotdeauna cineva mai bun. Daca fratele/sora e mai bun/a decat tine, exista altii care sunt mult mai buni/inteligenti decat el/ea.
Parintii va au pe amandoi. Ca fac unele diferente e una, ca nu te-ar iubi e alta. Cu siguranta te iubesc asa cum esti.
Va veni un timp cand nu te vei mai considera asa, deoarece te vei maturiza.
Intr-o familie e important echilibrul, conteaza armonia.
Stiu multi prieteni care se simt inferiori, dar s-au acomodat cu ideea.
Concentreaza-te pe tine insuti/insati. Sa iti doresti sa perseverezi pentru tine, nu pentru a atrage atentia celorlalti.
Fiecare om e valoros in felul sau.

| a răspuns:

Poate doar asta ti s-a intiparit in cap, sunt mama, am 3 fetite si niciodata orice s ar intampla nu as face diferente intre ele, asa cred ca gandeste orice parinte, poate la nervi ti au mai spus "vezi ce face fratele tau si tu nu faci " etc, dar sigur apoi si au dat seama ca au gresit chiar daca nu ti au spus. Cel mai corect este sa le spui ce simti, comunicare este cheia. Sper ca ti am fost de ajutor!

| a răspuns:

Cel mai bine este sa discuti cu parintii despre ce simti.Sau poti vorbi cu un psiholog (nu inseamna ca esti nebun/a daca vb cu un psiholog)nu stiu cat de mult ti am fost de ajutor din pacate nu am frati sa simt ce simti tu sad

| a răspuns:

Bună,
Da, am simțit. Am un frate mai mare care a fost și este mândria familiei. Dar la fel sunt și eu. El are meritele lui, eu pe ale mele.

Suntem diferiți, părinții ne apreciază diferit, însă ne iubesc la fel de mult pe amândoi.

Ce simțim este mai mult frica, cum că nu am fi la același nivel. Însă suntem.

Bucură-te că ai frate/soră și nu lăsa niște idei, nefondate de altfel, să distrugă relația voastră.
Și nu îi condamna pe părinți, pentru că în sufletele lor este și va fi mereu loc pentru toți copiii, chiar dacă unul din ei pare a primi mai multă atenție.

Scapi de sentiment acceptându-l ca fiind normal. E normal să simți competiția, dar asta nu înseamnă că nu ești iubit sau că ești o dezamăgire.

Poți vorbi cu ai tăi despre asta. E chiar indicat.

Știi că totul e adevărat? Adică? Că ești o dezamăgire? Cum justifici asta? Chiar dacă, presupunând, ți-au spus asta la un moment dat, când ai făcut o trăsnaie, chiar crezi că au vorbit serios? Sunt și ei oameni. Cum tu nu ești perfect, nici ei nu vor fi. Înțelege-i și nu cere mai mult decât tu însuți poți oferi.

Te iubesc și te vor iubi mereu. La fel și sora/fratele. Important este să ai tu o atitudine ok, căci dacă te vezi victimă automat vei reacționa negativ și în loc să consolidezi relațiile, le vei șubrezi.

Comunicarea este totul!
Baftă!

| a răspuns:

Păi poți scăpa de sentiment fratele/sora are obiceiuri diferite chiar e altă persoană diferită așa că tu ești bun în ceea ce faci tu nu altul sau fratele/sora! Eu să fiu sincer sunt în aceeași situație înainte de treabă cu coronavirus stăteam plecat de acasă și îmi umpleam timpul acum e mai greu, dar nu trebuie să uiți el/ea e altă persoană așa GOOD LUCK!

| a răspuns:

Încearcă să te gândești că dacă iti vei depăși limitele, adică vei reusi sa devi o varianta mai buna a ta si vei evolua sentimentul acesta va dispărea odată cu schimbarea atitudinii părinților. Realitatea din prezent nu va mai fi asta. Vei putea deveni un alt om, o mândrie pentru toti cei dragi si te asigur ca te vei simti mult mai bine. In fiecare zi încearcă să renunți la un obicei prost pe care îl pentru ca toata lumea are obiceiuri proaste si incearca sa il înlocuiește cu unul care ti ar aduce beneficii

| a răspuns:

Eu nu cred ca este adevărat, oamenii cand fac 2 Sau mai multi copii ii iubesc la fel.