| Lorrena2801 a întrebat:

am 11 ani și mi-a venit ciclul luna trecuta pe 7(martie). Când o sa îmi vina iar? Ce am voie sa mananc/fac?

(nu locuiesc cu nici o fata)

Răspuns Câştigător
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Esti inca foarte mica, asa ca este foarte probabil ca primele menstruatii sa nu fie regulate. In mod logic ar trebui ca urmatoarea menstruatie sa vina in jur de 5 aprilie, dar trebuie sa stii ca e posibil sa intarzie chiar si un an, fara ca asta sa insemne ceva grav.
Ai voie sa faci absolut orice si sa mananci orice. E important sa faci sport in fiecare zi a menstruatiei, fiindca in timp asta va regla menstruatia, ii va scadea durata si fluxul sanguin si va ameliora eventualele dureri menstruale.
Trebuie doar un pic mai multa atentie la igiena. Absorbantul trebuie schimbat la maxim 6 ore, indiferent cat de plin sau gol este. E mai sanatos sa te obinsuiesti sa il schimbi la 4-5 ore, fiindca risti ca exact cand se fac 6 ore sa nu poti sau sa uiti si nu e recomandat sa il lasi niciodata mai mult. Trebuie sa te speli pe organele genitale cu apa calduta si sapun de cate ori iti schimbi tamponul (adica dimineata la trezire, seara la culcare si de inca 3-4 ori in cursul zile). De asemenea este obligatoriu sa te speli dupa ce ai scaun. Atunci cand iti schimbi tamponul la scoala (inevitabil stai mai mult de 4 ore plecata) ai grija sa te speli bine pe maini inainte si dupa. Te poti sterge cu niste servetele de igiena intima sau cu servetele curate, cu conditia ca imediat cum ajungi acasa sa te speli si as te schimbi iarasi. In timpul noptii, daca nu te trezesti sa urinezi, poti lasa tamponul neschimbat, cu conditia ca ultimul lucru la culcare sa fie spalat si schimbarea tamponului, iar primul lucru dimineata sa fie la fel. Daca te trezesti sa urinezi, e sanatos sa iti schimbi si tamponul (chiar daca nu te speli ca sa nu iti zboare somnul)

2 răspunsuri:
| AdrianaB1 a răspuns:

Și mie mi-a venit pe 5 martie, azi e 30 aștept marea explozie din nouuu.(Am 13 ani, deci nu 11)