|

Bună!

Am nevoie de un sfat...

De la un an am impresia că sufăr de depresie. Acum 2 zile părea să fie totul mai bine, iar aseară m-a apucat un val de tristețe și a început să ma doară tare stomacul, am luat un Nurofen, dar tot nu imi trecea și am adormit. Astăzi m-am trezit cu o durere de cap, mai stresată decât de obicei și foarte tristă și fără chef de nimic... Aș vrea să consult un psiholog, dar părinții mei nu vor... Anul trecut ajunsesem să îmi fac o mică tăietură pe mână cu lama, dar nu am putut să îmi fac mai mult pentru că stiam ca nu este bine și că nu merită.

Am probleme grave în familie și așa m-am îmbolnăvit de stomac. Uneori am impresia că nimănui îi pasa de mine...Ce aș putea face?

Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Draga mea, am fost in exact aceeasi situatie. Si ai mei au refuzat categoric ca eu sa consult un psiholog. Nu credeau ca am probleme, si-mi spuneau ca sunt doar prostuta. Si pe mine tot problemele din familie m-au afectat.
Pana intr-o zi cand n-am mai rezistat si am contactat, fara acordul lor, psihologul scolii. Iti sugerez sa faci la fel. Viata ta poate fi reparata, asa cum a fost si a mea. Nu aici e sfarsitul.
Sa nu-ti fie frica sa contactezi psihologul fara acordul parintilor, pentru ca tot ce se intampla in cabinetul psihologic, acolo ramane. E totul confidential.
Pune-ti toata increderea in psiholog, te va ajuta enorm. Bineinteles ca si mediul in care traiesti conteaza cand lucrezi la vindecarea ta psihica, dar macar stii ca nu te framanti singura, iar asta e un pas mare. Un psiholog te invata cum sa gestionezi problemele, ce perspectiva sa ai asupra lor, iar asta iti va fi foarte de folos.
Cu depresia nu e de joaca, iar nevindecata la timp, se agraveaza in timp! Nu lasa sa se intample asta, TU CONTEZI! Take care!

| explică (pentru SaDssOng):

Mulțumesc mult pentru sfat și susținere!

7 răspunsuri:
| a răspuns:

Cred ca ai nevoie de un psihiatru. Fara a te jigni.

| explică (pentru darrio2007):

Stai calm. Nu m-ai jignit

| a răspuns:

Dacă ai ajuns să folosești lama, situația dtale nu este așa de simplă, e chiar gravă. Ai nevoie de ajutor, să stai de vorbă mai mult cu cineva. Se poate și telefonic. Există telefonul copilului, dacă îmi spui orașul, îl caut pentru tine.

| a răspuns:

Nu ai psiholog la scoala?
Poti merge la medicul de familie sa iti dea trimitere la psiholog si poti merge la psiholog. Nu e nevoie de parinti.

| explică (pentru sofisis):

Am psiholog în școala, am vorbit cu diriginta și a spus că nu mai sunt,, locuri" și ca este foarte ocupată doamna. În schimb mi-a dat niște numere de telefon să sune mama pentru a merge la un pshiholog expert, dar nu vrea, spune că nu am nimic și ca ma prostesc...

| a răspuns:

Mergi la medicul de familie si iti va da trimitere către psihiatrie.