| LOLanime1998 a întrebat:

Buna! am o mare dilema, imi doresc foarte mult sa ajung la liceul tudor jarda(de muzica) din bistrita dar media mea este de aproximativ 8. 60-70 ore am vreo sansa sau daca stiti media de intrare la vreun alt liceu de muzica(p. s. am cautat pe net si nu am gasit)dau funda!

Răspuns Câştigător
| corolav a răspuns:

La liceele de artă contează în primul rînd proba de aptitudini. Dacă nu o treci nu poți intra la o asemenea școală.
Și, mai e ceva.
Pentru a accede e necesar ca la probele practice să fii la fel de bun sau chiar mai bun decît cei care au făcut școala de muzică în clasele 1 - 8.
Mai ales la secția muzicală.
Aici, la teorie și solfegii și la proba instrumentală, e puțin probabil că poți fi de nivelul unuia care a studiat ( muzica și instrument) vreme de 8 ani de zile.
E posibil ca la celelalte secții ( arte plastice, coregrafie, artă dramatică ) să ai mai multe șanse. Dar dacă nu ai făcut nimic din acestea ( desen, pictură, balet) pînă la momentul intrării la liceu, în mod categoric nu vei avea nicio șansă.

| LOLanime1998 explică (pentru corolav):

Multumesc mult pentru raspuns m-am m-ai linistit noroc ca am facut doi ani de pictura si grafica, diriginta mea e de pictura deci sunt informata si am facut trei ani de balet, doar la teorie la examen o sa am probleme s-au cel putin asa cred eu, caci la practica ma descurc chiar iti multumesc din suflet!

1 răspuns: