| Roxana0marte a întrebat:

Bună!
Am văzut că multe persoane discută aici și m-am găndit să îmi spun și eu întrebarea sau macar să va cer opinia cu următoatele.
Vreau să încep prin a mă prezenta. Eu sunt Roxana și am 14 ani facuți acum în martie pe 12 și mă gândesc de aproape jumate de an ca la 15 ani când termin clasa a 8 a să mă mut singură când începe licheul.Mi-am facut deja un mic plan. Chestia pe care încă nu știu e dacă este legal sau nu să mut la 15 ani. Acum probabil vă întrebați de ce vreau să ma mut pai de când eram mică părinții mă abuzau + ca nu o mai suport pe mama țipând din cel mai mic motiv și în ultima vreme(an) tata a început cu lucruri din alea (cu pus mana pe fund, cu pupat etc) + că tata și-a facut un obicei să intre peste mine în cameră când dorm și să mă filmeze iar apoi să mă pună pe tik tok lucru care nu sunt de acord si îmi iau bully la școală din cauză că copiii le văd. Așa că zic pe lângă faptul că se întâmplă mai multe lucruri la noi în casă zic că am niște motive destul de bune să mă mut singură.

| 116111 TelefonulCopilului a răspuns:

Buna!

Hai sa vorbim! Asociatia Telefonul Copilului poate fi prietenul tau atunci cand te confrunti cu o problema. Poti primi ajutor specializat in mod gratuit si in deplina confidentialitate.


Apelul catre 116111 este gratuit din retelele Telekom, Orange si Vodafone, de luni pana vineri, intre orele 08.00 – 20.00. Mai multe poti afla si la: http://www.116111.ro/intrebari-frecvente


Daca te simti in largul tau mai degraba in mediul online, ne poti scrie la 116111@telefonulcopilului.ro sau pe http://www.116111.ro (disponibil 24/7).

Poti primi consiliere gratuita si direct de pe telefonul mobil, descarcand aplicatia noastra disponibila pe dispozitive android Happygraff http://www.116111.ro/descarca-aplicatia


Noi te ascultam oricand si pentru orice problema!

Asociatia Telefonul Copilului
10 răspunsuri:
| ania a răspuns:

Nu ai alte rude la are ai putea merge sa scapi de abuz? Ai putea merge și la protecția copilului, roaga-, te lui Dumnezeu sa te ajute sa scapi din situația asta.

| Violleta2022 a răspuns:

Nu este legal si nici permis ca un copilas de 15 ani sa locuiasca singur.
Apoi, nu exista contract legal ca sa prmita inchiriere la minori.
Daca stai departe de liceu, te poti muta la caminul liceului, unde vei sta in camera cu alte 4-5 fetite, dar nu singura.
Din pacate, parintii au autoritate tutelara asupra ta si trebuie sa te supravegheze, controleze si educe pana la 18 ani, asa cum cere legea.
Libertatea pe care ti-o doresti tu se va intampla DUPA 18 ani, pana atunci esti obligata sa asculti in totalitate de parintii tai si sa stai acasa cu ei.

| Violleta2022 a răspuns:

Se poate cere o ancheta sociala acasa la parintii tai daca te violeaza sau abuzeaza si atunci vor fi trasi la raspunere legala iar tu vei fii plasata intr-un camin de copii (orfelinat) pana la 18 ani, ca sa poti fi educata si supravegheata mai departe de catre Pedagogii autorizati, in lipsa parintilor.

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Din păcate nu te poți muta singură.Dar cu tata care îți pune mâna pe fund e grav. Poți apela la Protecția Copilului din localitatea ta.

| anonim3215 a răspuns:

Nu fugi de acasă că tot acolo te întorci.

| AdioTPU a răspuns:

Tatăl tău ar trebui reclamat la poliție sau la protecția copilului. Nu e normal ceea ce face dar mai anormal e că mama ta nu i-am atitudine împotriva gesturilor tatălui tău. Știe mama ta ce face el?

| Fonk a răspuns:

Plan:
Făți iubit si stai la el acasă că dacă vei avea 18 ani cum spune Violeta....nu inseamna cati pica bani din cer.
Spunele la profesori de la scoala, au ei grija ce se intampla pe viitor + la ce te astepti de la taicatu la 17 ani, sa faca $*x cu tine?

| Fonk a răspuns (pentru Fonk):

*că tot minoră esti si la 17

| Miruna333 a răspuns:

Buna. Mai intai denunta-ti parintii.