| Bubu_3915 a întrebat:

Buna, as vrea sa va intreb ceva. Propozitia : "Ceea ce ma jeneaza este dificultatea rasfoiirii." este propozitie atributiva, subiectiva sau predicativa? Funda la raspunsul corect :* Mersii big grin

Răspuns Câştigător
anonim_4396
| Anonim a răspuns:

Hei! E logic ca este subiectiva findca daca imparteai fraza, subordonata(prima) se putea inlocui cu un subiect:"Aceasta este dificultatea".
Alte argumente: in principala aveai un predicat nominal si majoritatea subiectivelor sunt introduse prin pronumele relativ compus "ceea ce".
Deci e subiectivaaabig grin

1 răspuns:
| Anddreee a răspuns:

M`ati innenbunit cu propzitia asta laughing
Eu zic asa ca este subiectiva, mai multi ca e predicativa si ca(citez din ziar spus de nu stiu care prof.): "daca pui subordonata după principală şi nu înaintea ei, aşa cum este în textul original, şi faci contragerea (Dificultatea răsfoirii este jena - n. r.), lucrurile sunt mai clare". dar cine te pune sa intorci propozitia cu curu`n sus? Trebuie facuta contragerea cum e data propozitia originala, nu sa o intorci cum vrei tu. Cred ca daca ma apuc sa intorc propozitia asta in mii si mii de feluri o fac si CD, si CI si CCL, CCM, CCT si ce mai vreti. Trebuia la original, nu sucita, deci subiectiva.