| Tobessjd a întrebat:

Buna! Când vorbesc cu cineva sau spun o poezie în clasei(de exemplu) mă cuprinde o căldură și simt că ard și mă înroșesc la fata.Chiar mă deranjeaza chestia asta mai ales că toți incep sa râdă de mine.Credeti că e posibil sa am tensiunea mare sau altceva? Ce aș putea face sa nu mă mai înroșesc?

Răspuns Câştigător
| Raven a răspuns:

Din cauza timidității, vorbitul în public are, în cazul tău, efectul unui sport extrem, în sensul că adrenalina îți provoacă creșterea pulsului și a tensiunii arteriale și înroșirea feței, printre altele.
Te înțeleg perfect, mi se întâmplă și mie același lucru când trebuie să vorbesc în public. Găsește-ți un obiect mic, ceva ca o pietricică ori scoică, ține-l cu tine mereu iar în momentul în care e nevoie să vorbești în public, strânge-l în mână și încearcă să faci abstracție de zgomotul de fond reprezentat de râsetele colegilor tăi. Pe cât posibil, respiră rar și adânc. Trebuie să te concentrezi asupra obiectului și să-ți închipui cum toată tensiunea ta se scurge înăuntrul lui, lăsându-te pe tine calmă și liniștită.

Răspuns Apreciat de Editori
| Delcatty a răspuns:

Ai anxietate, posibil un atac de panica si este normal, nu faci ceva confortabil. Daca esti timid, cu atat mai rau.
Ce ai de facut? Acelasi lucru. Chestii inconfortabile pana te obisnuiesti si nu o sa ti se mai para mare lucru.
In viata o sa ai constant parte de astfel de provocari. Scoala/liceul fac doar sa te pregateasca.

4 răspunsuri:
| Andreeush a răspuns:

Dacă ți se întâmplă asta când vorbești cu cineva sau spui ceva în față clasei atunci poate fi vorba de anxietate socială, ai emoții, ești timid.
De când se întâmplă asta?

| Tobessjd explică (pentru Andreeush):

Sunt timidă de mica însă am inceput să mă înroșesc de anul trecut.

| Andreeush a răspuns (pentru Tobessjd):

Ok. Se întâmplă asta de fiecare dată când vorbești cu cineva sau când vorbești în public?

| Tobessjd explică (pentru Andreeush):

Depinde cu cine vorbesc și se întâmplă mereu când vorbesc în public

| ThePrinceOfAllSaiyans a răspuns:

Lasa-i sa rada. nu ii baga in seamawinking

| CosminCD a răspuns:

Este timiditatea și emoția! Prin asta trecem cu toții (într-o intensitate mare sau mică). Se poate rezolva prin mai multă comunicare și prin înțelegerea faptului că totul se învață. Atitudinea pozitivă și optimistă te va ajuta enorm. Și mai e ceva: nu băga în seamă râsul altora. Uneori e doar un zgomot de fond...