|

Buna.fratele meu da teza saptamana asta la matematica, e in clasa a 7-a.aceeasi problema am avut-o si eu anul trecut.nu stiu cand se aplica la asemanarea triunghiurilor teorema lui thales, reciproca lui thales, sau teorema fundamemntala a asemanarii.sunt trei formule diferite si problema este ca nu stie care unde sa o aplice.de exemplu una se aplica la demonstrat ca doua tr sunt asemenea, alealalte doua nu stiu cand se aplica, pentru a demonstra ce? deci va rog, e tare stresat cu asta. daca puteti sa ma lamuriti care teorema pentru ce se aplica? mersi:*:*

2 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Deci Thales:
Avem un triunghi ABC, si o paralela DE la dreapta BC. Conform Thales rezulta ca AD/DB=AE/EC. Folosesti asta sa afli una din drepte, de ex sti AD, DB, AE si afli EC.
Reciproca lui Thales:
Avem un triunghi ABC si o dreapta DE. Daca stim ca AD/DB=AE/EC rezulta ca DE paralel cu BC. Asta o folosesti sa arati ca 2 drepte saunt paralele sau ca dupa ce arati ca sunt paralela sa aplici teorema fundamentala si sa arati ca ADE asemenea cu ABC.
Teorema fundamentala a asemanarii:
Avem un triunghi ABC si o dreapta DE paralela cu BC(D apartine AB si E apartine AC). Conform teorema fundamentala a asemanarii rezulta ca triunghiul ADE asemenea cu triunghiul ABC rezulta AD/AB=AE/AC=DE/BC. Asta o folosesti tot sa afli o dreapta daca le sti pe celelalte, sau de ex daca AD/AB=3 atunci si AE/AC=3 si asta o poti folosi in alt triunghi sa afli o dreapta.
Nu stiu daca intelegi ceva... dar eu chiar am inteles teoremele alealaughing

1 răspuns:
| a răspuns:

Într-un triunghi, o paralelă dusă la una dintre laturi determină pe celelalte două laturi segmente proporţionale. Se aplica formulele pentru a afla masurile laturilor.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează