|

Bună, intru in clasa a7-a si nu mi-e rusine sa o spun dar..nu invaț prea bine si acum chiar as vrea sa ma pun pe invațat doar ca din a6-a am cam uitat tot si nu stiu daca as mai putea face față în a7-a sad Va rog, spuneți-mi si cum sa invaț mai repede si mai usor...pentru ca am niste probleme de familie si nu prea pot invața cum trebuie, dar chimia si fizica cum sunt acum? Dar romana si matematica? Si as vrea sa va intreb cum pot face față bullying-ului pentru ca, credeți-mă, la școală, colegii mei isi bat joc de mine si oricum cu profesorii nu ajung nicăieri, am pus categoria dragoste si sex pentru ca stiu ca aici sunt cei mai multi.Dau fundă happy

1 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător şi Apreciat de Editori
| a răspuns:

Eu iti spun din experienta acum, lectiile schitate frumos si transcrise pe foi te vor ajuta enorm de mult. La fiecare test, schiteaza tot ce ai de invatat pe coli A4 si invata de acolo, eu una asa fac. Plus, acele foi te vor ajuta si mai tarziu si atunci cand se intampla sa uiti ceva, cauti acele foi si recapitulezi.
Subliniaza, coloreaza, scrie colorat, fa ce doresti tu doar sa-ti vina tie mai usor sa le inveti.
Eu una am vazut ca bag mai repede la cap atunci cand pun cate o liniuta inaintea fiecarei propozitii. Niciodata nu-mi scriu ideile sub forma de paragraf, acum depinde si de tine, poate pe tine n-o sa te ajute dar merita sa incerci.
Ce mai poti face e sa citesti lectiile si sa le rescrii iar din capul tau cu cuvintele tale sau inregistreaza-te citind si asculta acele inregistrari pana iti intra in cap.
Incearca sa iei totul logic, nu incerca sa inveti mecanic ca d-aia uiti tot.
Inainte de un test asa mai important iti recomand sa iei Memoplus atunci cand inveti, pe mine m-a ajutat foarte mult.
Sper sa te ajute macar una din aceste metode happy
Spor la invatat!

1 răspuns: