| mariaz93873 a întrebat:

Buna(nu stiu in ce categorie sa pun aceasta intrebare) deci eu inca nu am avut prima menstruatie, dar de fiecare data cand ma duc sa ma spal am ceva alb pe chiloti, prima data este gelatinos, iar dupa se usca pe chiloti, si uneori am si ceva lichid transparent tot gelatinos, ce inseamna asta?

6 răspunsuri:
| LaSteauaCareaRasarit a răspuns:

Secrețiile vaginale albicioase sunt perfect normale.

| IonescuTudor a răspuns:

Normal cand iti apare asta in chiloti inseamna ca organismul tau incearca sa iti dea semne ca ar trebui sa realizezi un sex oral unui baiat

| glock17 a răspuns (pentru IonescuTudor):

Omule, fata e minora, e mica. Nu mai vorbi daca tot vorbesti mult prost si fara rost. Cum ii spui tu unei copile de maxim 14 ani asa ceva? Maturizeaza-te putin. Putin mai mult poate. Faptul ca nu ai tu parte de fete nu inseamna ca trebuie sa ii spui d-astea uneia in situatia asta. Macar daca raspunzi la o intrebare, informeaza-te inainte.

| Aeinam13 a răspuns:

Salut! Nu sunt expertă, dar îți pot spune din propria experiență că e complet normal ceea ce descrii happy Când te apropii de prima menstruație, corpul începe să producă o secreție albă sau transparentă, care este un semn că organismul tău se pregătește pentru ciclul menstrual (prima menstruație). Practic, secreția asta ajută la curățarea și protejarea zonei intime✨ Este normal ca secreția să fie albă, ușor gelatinoasă sau transparentă, și să se usuce pe chiloți după un timp? TOTUȘI, trebuie să fii atentă la două lucruri: culoarea și mirosul. Dacă observi că secreția își schimbă des culoarea spre galben, verde sau capătă un miros puternic de pește, ar fi bine să discuți cu un adult de încredere sau un medic, căci ceva s-ar putea să nu fie ok... (dar să nu te panichezi înainte de a vorbi cu un adult!). DAR dacă ai grijă de igiena intimă și te speli regulat cu apă (fără săpunuri dure), nu ar trebui să apară probleme. Schimbările acestea sunt normale și (în general) nu trebuie să te îngrijoreze sau să te rușineze, căci sunt parte din creștere și din dezvoltarea corpului tău! big grin?

| Aeinam13 a răspuns (pentru Aeinam13):

(semnele de întrebare de la final sunt pentru ca TPU nu recunoaște emoji-ul pe care l-am pus... happy )

| mariaz93873 explică (pentru Aeinam13):

Multumesc mult!?, pai si asta inseamna ca in curand imi va veni ciclul?