| ajutoramnevoie a întrebat:

Bună! Ok, deci eu port ochelari de vedere de câteva luni, însă nu mă pot obişnui cu ei, sunt o fire mai energică, îmi place să sar, să dansez, să râd şi altele şi simt că îmi cad mereu, sunt efectiv altă persoană când îi port, toată lumea mă întreabă de ce sunt supărată. Mi-ar plăcea extreeem de mult să port lentile sau cel puțin să port câteva zile ca să văd dacă mă acomodez. Mama, însă nu înțelege treaba asta, i se pare că o să mi se întâmple cine ştie ce dacă pun aşa ceva în ochi, igiena nu ar fi o problemă, i-am demonstrat de atâtea ori că am grijă de igiena personală şi că atunci când mi se fixează ceva în minte fac tot posibilul ca să-l obțin. Pur şi simplu nu mă simt bine cu ochelari, iar ea nu înțelege asta şi mă exasperează. Am citit mii de articole despre lentile şi am cam înțeles cu ce "se mănâncă", iar dacă voi mai vorbi şi cu un specialist ar fi perfect! O altă problemă ar fi că ochelarii nu îmi acoperă tot câmpul vizual, la modul că mă uit în față şi văd perfect, ridic privirea mai sus, CEAȚĂ. laughing Urăsc chestia asta, plus că văd ramele ochelarilor şi nu e o chestie de timp, să mai aştept şi mă voi acomoda. Nu! Cum am spus şi mai sus, îi port de câteva luni. Cum să îi explic mamei că nu mai vreau ochelari?
Ea spune că sunt mii de copii cu ochelari, că, na, aşa sunt vremurile şi că nu ar trebui să am nimic.
Dar sunt mii de copii şi cu lentile de contact care se simt mult mai bine!
Oricum în noiembrie mă duc cu siguranță la oftalmolog şi încerc să îi explic persoanei de acolo, poate spune ceva şi o influențează. laughing
Scuzați greşelile dacă există laughing

Răspuns Câştigător
| alina2k18 a răspuns:

Da, te inteleg, eu port de peste 10 ani lentile de contact, ochelari doar acasa dupa ce ma demachiez si scot lentilele.
Spune-i medicului si poate o convinge pe mama ta.
Oricum iti trebuie alte dioptrii pentru lentile, trebuie sa iti faca medicul alta reteta.
Plus ca iti face medicul proba pentru lentile.

2 răspunsuri:
| Andreeush a răspuns:

Mai încearcă să discuți cu mama ta, poate o să își schimbe părerea când mergeți la oftalmolog.

| ajutoramnevoie explică:

Update: Am discutat două ore cu ea şi tot pe a ei o ține. Mai sunt două luni şi mă împuşclaughing dacă toată aşteptarea asta o să fie degeaba şi dacă şi după ce şi un SPECIALIST spune că lentilele sunt ok dacă ai grijă de ele. Argumentul ei este: "am citit un articol care spunea că dacă porți lentile faci infecție". Şi eu eram gen "staaai, tu ai citit un articol, eu peste 50". I-am citit două articole cu numele "lentile sau ochelari?", în care se explică foarte clar că ambele sunt ok, doar că la lentile trebuie să ai mai multă grijă şi că există, într-adevăr nişte riscuri, DAR NU SE ÎNTÂMPLĂ MEREU ORICUI.