| foreveryoung10 a întrebat:

Buna happy Scuzati categoria!happy Credeti ca as putea intra la liceul Alexandru Papiu Ilarian din Tg.Mures cu media pe clasele 5 -6 :8, 96 si 8, 23? intentia mea este sa cres la invatatura in clasele viitoare happy FUNDA

Răspuns Câştigător
| under89 a răspuns:

Numai dacă vrei, atunci o să și reușești;)
Depinde... până în 2016 mai e mult. Nu se știe cum se vor da examenele (grele, ușoare), cât va conta media claselor V-VIII, ca și anul acesta 25% și dacă va mai conta (citisem undeva că vor iar să schimbe, și nu se va mai pune în calcul, ci numai evaluare națională...NU TE BAZA pe această informație, pentru că nimeni nu știe ce decizii vor mai lua miniștrii pe ultima sută de metri..asta-i România)
http://s8.postimg.org/7iso8rifp/66665.jpg
---Așa arată ultimele medii din anul acesta, 2014, de la liceul dorit de tine.
Acum, să vedem ce profil/opțiune dorești...
Eu îți doresc spor la învățat! Înveți pentru tine, nu pentru altcineva. Tu îți faci propriul viitor.
În clasa VIII-a, concentrează-te mai mult pe Evaluare N., matematică și română, dar asta nu înseamnă că trebuie să neglijezi celelalte materii. Oricum și profesorii vă vor lasa mai liberii, să învățați pentru examen.
În 2016 să te vedem aici, la acest liceu, dacă îți dorești așa de mult :)
În alegerea profilului trebuie să te cunoști foarte bine pe tine, să știi la ce ești bun, mai mult pe real/uman, ce înclinații ai. Dacă tu te duci la real (mate-info) și nu știi matematica/ fizică/chimie etc. destul de mult, te asigur că vei regreta acestă alegere (dar bine că poți să te transferi...cine știe). Totul e imprevizibil.

De asemenea, Ministerul va publica în iarnă (atunci când vei clasa VIII) modele de subiecte pentru evaluare, veți da și simulare...atunci vei putea vedea și zice dacă subiectele sunt ușoare sau grele.
Bineînțeles, dacă înveți și ești bine pregătit, nu ai de ce să te temi.
Succes!

1 răspuns: