| Elisssa8262789 a întrebat:

Buna seara! Am problema asta de mai mult timp dar in ultima perioada e din ce in ce mai rău, plang fără niciun motiv, de cand ma știu am fost mai emotiva, dar era ceva pe moment. In schimb acum nu ma mai pot opri nici măcar in fața altor persoane și simt nevoia sa atac pe toata lumea numai ca sa nu fiu eu cea atacată ca sa ajung iar la plâns, va rog ajutați-mă cu un sfat.

Răspuns Apreciat de Editori
| Selenaaa a răspuns:

Buna, Elisa. Neavand mai multe informatii, o sa ma rezum la ce informatii ai furnizat aici.
Ce anume se intampla sau s-a intamplat in viata ta? Daca ai pe cineva apropriat cu care poti discuta, iti recomand cu caldura sa faci asta. Daca nu ai si ai posibilitatea de a discuta cu un psiholog, cred ca ti-ar prinde bine. Poti face sedinte si online, sunt multi psihologi care tin sedinte si online.

Acum, sa vedem de la ce ar putea fi starea ta. Fiind mai emotiva, ceea ce nu e nimic rau, poate te incarci cu emotiile celorlalti. Este greu sa faci fata tuturor provocarilor de zi cu zi, cand pui suflet in orice. Insa este si frumos. Poate ai reprimat si furie in tine, te-ai simtit vreodata furioasa si nu te-ai putut descarca? Uneori furia aceasta se poate manifesta si prin irascibilitate crescuta si nevoia de a ii ataca pe ceilalti. Nevoia de a ii ataca pe altii ca sa nu te atace ei pe tine, pare a fi un mecanism de protectie. Poate esti si in modul de fight/flight, corpul tau este in stare de alerta. Iti recomand sa citesti despre asta, cred ca o sa gasesti multe informatii acolo care te-ar putea face sa intelegi mai bine ce se intampla cu tine.

Daca te mai pot ajuta cu ceva, imi poti spune. Te imbratisez!

4 răspunsuri:
| TommyMiller a răspuns:

Eu cred ca iti lipseste increderea de sine. Nu trebuie sa fii emotiva in prezenta altor persoane, toti suntem la fel, ne nastem la fel! Poate ca iti lipseste cineva care sa-ti fie foarte apropiat(mama?) Daca esti la pubertate este o faza ce va trece. Schimbarile provocate in perioada de pubertate se manifesta diferit, la tine in acest fel. Tu, fiind o fiinta sensibila trebuie sa fii sprijinita sa treci de aceasta perioada, corpul si creierul sunt un santier in continua schimbare in aceasta perioada, acum se formeaza omul adult! Incearca sa gasesti un hobby in care sa-ti descarci atacurile! De ex. incearca sa pictezi sau fa un sport de arte martiale!

| Violleta2022 a răspuns:

Raspunsul depinde de cati ani ai tu!

| Sistemulxxl a răspuns:

Inseamna ca esti bolnava psihic. Cauta un medic sa-ti dea pastile de voie buna.

| notmymonkeys a răspuns (pentru Sistemulxxl):

Pont: pastilele niciodată nu rezolvă o tulburare emoțională!

| cnv2829 a răspuns:

Ai putea încerca să vorbești cu o ruda sau un prieten apropiat despre ce simți și ce se întâmplă în viata ta(dacă ești un scoala ai ca opțiune și psihologul scolii)